zdejmujemy, by nie przypalić Ugotowaną rybę (osączoną z wody w której się gotowała) wyjmujemy na talerz i polewamy pysznym sosem musztardowym. Wystarczy do tego surówka z kiszonej kapusty . Smacznego
Proste PotrawyKrokiety znam z dzieciństwa, nie takie małe do barszczu z mięsem czy kapustą, tylko takie złożone naleśniki z dużą ilością farszu. Moja mama robiła je dosyć często i dziś postanowiłam odtworzyć ten smak. Naleśniki nadziewane dużą ilością kurczaka, pieczarek i sera w chrupiącej panierce, wyszły pyszne! Jednak mojej mamy były inne, chyba jeszcze z jajkiem… zapytam o dokładną recepturę
karmelowyZnowu kupiłam pak choi. Podsmażona z sosem ostrygowym jest świetnym dodatkiem do mięs czy ryb. Taką kapustę przyrządzimy w przysłowiowe 5 minut. A jest naprawdę smaczna! Inspiracja był przepis z tej strony składniki ok 500g Baby Pak Choi ( 3 szt), przecięte wzdłuż na połowę 1 łyżka oleju roślinnego 2 ½ cm korzeń imbiru, obrany
Stare GarySKŁADNIKI 600 g mąki 15 g drożdży 1 łyżeczka cukru 250-300 ml letniej wody 100 g smalcu 1 płaska łyżeczka soli sezam do posypania 1 żółtko 300g warzyw ( kapusta lub szpinak lub burak liściowy "lukullus" czy jakies inne dowolne warzywa liściaste ) 100 g szynki 50g boczku cebula 2 łyżki bułki tartej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić drożdże w pół szklanki letniej
zielonacukinkakońcem gotowania do zupy dodajemy skórkę otartą z cytryny oraz ewentualnie zieleninę (u mnie kilka listków świeżej mięty). Po nałożeniu do miseczek zupę doprawiamy pasta miso. Podajemy posypaną pekińską kapustą i sezamem. Smacznego
Taste Of My Dayodmiana dla wszystkich fanów klasycznej sałatki gyros - śmiem twierdzić że lepsza od oryginału:) Sałatka ta powstała, gdy miałam ochotę właśnie na sałatkę gyros ale do jej zrobienia zabrakło mi kapusty pekińskiej. W lodówce leżała za to sałata lodowa, którą postanowiłam wykorzystać. Dorzuciłam do tego resztki papryki konserwowej z obiadu i ser żółty - wyszło po prostu przepysznie! Sałatkę
1001 Sałatekmieszamy. Krok czwarty Z masy formujemy małe kotleciki, które smażymy z obu stron na złocisty kolor. Moja wersja kotleciki z puree ziemniaczanym z masełkiem czosnkowym plus surówka z kiszonej kapusty i marchewki. SMACZNEGO
Zdrowo i kolorowocebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda z ogórków - posypujemy szatkowana kapusta pekińską lub startym żółtym serem Smacznego
chwile dla mnieSzare kluchy jet to danie tradycyjne w kuchni wielkopolskiej. Często podawane jest z modrą kapustą, jak również czerniną. Od 2007 roku produkt znany jako “szare kluski” widnieje na liście produktów tradycyjnych . Szare kluchy Składniki: 2 kg ziemniaków 2 szklanki mąki żytniej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajka 20 dag boczku surowego wędzonego Wykonanie: Ziemniaki obieramy i z ścieramy
kgwjanczewojajko - 2 czubate łyżki bułki tartej - papryka słodka i ostra - 2 duże szczypty cząbru (w originale 1/2 łyżeczki) - sól, pieprz - 2 ząbki czosnku - 150 g sera feta Sałatka: - 1/3 kapusty pekińskiej - pół papryki - 4 czubate łyżki kukurydzy konserwowej - 150 ml jogurtu naturalnego typ grecki - 1 łyżka majonezu - sól - 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Mięso wymieszać z jajkiem, przyprawami i bułką
W poszukiwaniu inspiracjiprzykryć patelnię pokrywką i pozostawić na kilka minut,by doszła.Można posypać suszonym,roztartym w palcach majerankiem,posolić i oprószyć pieprzem.Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty ważne: Watróbkę zawsze solimy na końcu,w innym razie będzie po prostu twarda.Im krócej będzie smazona tym delikatniejsza i aksamitna w smaku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kuchni fasolę żurawinową wykorzystuje się do przygotowywania sałatek, past, gulaszy (np. tureckiego barbunya pilaki ) oraz treściwych zup, jak moja dzisiejsza propozycja. Jest to kolejna po ekspresowej zupie z kapustą i fasolą zupa z serii "bez bulionu", banalnie prosta w przygotowaniu. Przepis zaczerpnęłam z Dwóch łakomych Włochów , nieco go modyfikując. Gennaro Contaldo oczywiście używa do niej fasoli świeżej
Chilli Czosnek i Oliwakuchni zostało kilka tortillek, zastanawiałam się czym je nafaszerować , postanowiłam wykorzystać sos pomidorowy( ten sam co do pizzy z kalafiora ) dodać kurczaka i oto są :)) 4 tortille kapusta pekińska puszka pomidorów bez skórki, krojonych (ok. 400 g) mała cebula 3-4 ząbki czosnku łyżeczka oregano łyżeczka bazylii
Cukier&Puder