kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:5/199)

Jak przygotować surówkę z kapusty pekińskiej 307

przygotować surówkę z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej Do przygotowania surówki potrzebujemy: kapusta pekińska pomidory kukurydza koperek majonez sól pieprz Surówka z kapusty pekińskiej W zależności czy robimy dużą porcje z dużej kapusty lub małą porcje. Podaję składniki na porcję z małej kapusty lub pół dużej, wychodzi z niej surówka na 4-6 porcji. Kapustę przekroić na pół(...)następnie połówkę nakroić wzdłuż i drobno pokroić. Jak już dojdziemy do końca można pokroić drobniej lub wyrzucić końcówkę. Surówka z kapusty pekińskiej Do kapusty dodać pokrojone w kostkę dwa pomidory, małą puszkę kukurydzy, pokrojony koperek. jak nie mamy zielonego koperku można dodać suszony. Surówka z kapusty pekińskiej Dodać dwie łyżki majonezu i poprawić solą i pieprzem do smaku. Artykuł

Podstawy Gotowania
Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej 70

macie w lodówce, resztkę kukurydzy czy groszku. Ważne, że podstawą ma być kapusta i jabłko Reszta jest mniej ważna. Przygotowując sos do surówki, możecie zrobić wariant łagodniejszy bez czosnku lub ostrzejszy z jego dodatkiem. W zależności od waszych preferencji kulinarnych. Drukuj Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i papryką Pyszna i prosta do zrobienia surówka, idealny dodatek(...)majonezu 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz do smaku 1-2 ząbek czosnku (opcjonalnie) Wykonanie Kapustę drobno posiekać, jabłko, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę. Polać sosem surówkę, posypać posiekaną natką Sos Składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Artykuł Chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem koperkowym 104

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem koperkowym – lekka, świeża, orzeźwiająca, prosta do przygotowania – stanowi świetny dodatek do obiadu czy kolacji. Kapustę pekińską lubię poszatkować drobno i oprószyć solą, wymieszać i odstawić na kilka minut. Sól sprawi, że kapusta zmięknie lekko, puści sok – stawi wtedy doskonałą bazę do surówki. Dziś bardzo prosto ale smacznie: rzodkiewki, ogórek świeży(...)koperkowy sos – pycha, polecam! PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Składniki na surówkę z kapusty pekińskiej: 1/2 szt kapusty pekińskiej 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek zielony szklarniowy sól himalajska sos: 3 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej: Kapustę szatkujemy drobno nożem, oprószamy

Dorota Smakuje
Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami 271

Gołąbki z kapusty pekińskiej z ryżem i pieczarkami z piekarnika. Lubicie gołąbki, co same wpadają do gąbki? Ile gospodyń tyle przepisów na gołąbki. Te przygotowane z kapusty pekińskiej nabierają nowego wymiaru smakowego. Lubię robić gołąbki z różnej kapusty i zawsze wychodzą doskonale, gdyż do zawijania farszu można wykorzystać dowolne liście. Kapusta pekińska jest bardzo delikatna, a w porównaniu z tradycyjną(...)się czytelnikom i jury konkursu NETTO, dzięki któremu spędziłam weekend w SPA. Polecam Wam też gołąbki z modrej kapusty . Tym razem chcę Wam polecić moje wegetariańskie gołąbki z kapusty pekińskiej. Wyszły bardzo delikatne i smaczne, amatorzy gołąbków będą mlaskać. Zrobiłam farsz z mieszanki ryżu i pieczarek. Ale każdy farsz będzie tu pasował, polecam Wam eksperymentować w kuchni. Gołąbki z kapusty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gołąbki w kapuście pekińskiej 19

pewnością wiecie gołąbki są dość pracochłonne w przygotowaniu i wymagają poświęcenia troszkę czasu, ponieważ białą kapustę należy najpierw ugotować, a następnie wystudzić i oddzielać ją liść po liściu. Przedstawiam Wam świetną alternatywę, a mianowicie gołąbki w kapuście pekińskiej . Tak samo pyszne, a znacznie szybsze do zrobienia, ponieważ pekinkę wystarczy blanszować w gorącej wodzie przez dwie minuty. Gołąbki w kapuście pekińskiej(...)super pomysł na niedzielny obiad. Takie gołąbki świetnie się sprawdzą również jako danie na świąteczny stół. Gorąco polecam i zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na najlepsze gołąbki w kapuście pekińskiej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na gołąbki w kapuście pekińskiej: 150 g ryżu 800 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej) 1 średniej wielkości kapusta pekińska (około

Gotuj z Prezesem
Bigos z kapusty pekińskiej z soczewicą 59

Bigos z kapusty pekińskiej zrobisz raz, dwa, trzy, bo nie wymaga długiego duszenia. Jest lekki, zdrowy i bardzo smaczny. Podobne jak klasyczny bigos, dobrze smakuje następnego dnia. Czas : 30 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji: 2 duże Ostatnio rozmawialiśmy z Agnieszką, że zjedlibyśmy dobry, polski bigos. Żeby go jednak zrobić trzeba mu poświęcić sporo czasu, poza(...)też takiej potrzeby. Krok 5 Marchew, cukinię, rzodkiewki i kapustę oraz kurczaka dodaj do rondla z soczewicą, dobrze wymierzaj,. Podlej odrobiną wody, dodaj zmiksowane pomidory suszone, przykryj i duś przez 5 minut. Posól i popieprz do smaku. Podawaj bigos posypany zieleniną. Smacznego! Artykuł Bigos z kapusty pekińskiej z soczewicą pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Bigos z kapusty pekińskiej 104

Kapusta pekińska w Chinach uprawiana jest już od V wieku. Serca smakoszy innych kontynentów – Europy i Ameryki Północnej – podbiła zdecydowanie niedawno, bo w latach trzydziestych XX wieku. Od razu stała się cenionym warzywem ze względu na smak i wartości odżywcze. Kapusta pekińska jest warzywem używanym na szeroką skalę w kuchni wschodnio-azjatyckiej (Chinach, Korei, Japonii). Na surowo wykorzystywana jest(...)takimi jak tofu czy grzyby. Wydobywa wówczas swój naturalny lekko słodkawy smak. W polskiej kuchni najczęściej stanowi główny składnik surówek i sałatek dodawanych do głównych dań. Warto jednak wypróbować kapustę pekińską również w wersji na ciepło. Bigos z kapusty pekińskiej. Składniki: - 1 duża kapusta pekińska - ok. 400 g chudego wędzonego boczku - ok. 600 g dobrej kiełbasy (dałam podwawelską z szynki

mojewypiekiinietylko
Sałatka Gyros 114

Czas pieczenia: 20 min Całkowity czas: 50 min Ilość porcji: 10 porcji Składniki sałatka Gyros: 25 g przyprawy Gyros 1 kg filetów z piersi (około 3 filety) 1 kapusta pekińska (średniej wielkości) 280 g kukurydzy konserwowej (cała puszka, waga po odsączeniu wody) 120 g (5 szt.) ogórków konserwowych 250 g (2 szt.) cebuli 4 łyżki oleju do smażenia 1 czerwona(...)łyżki majonezu 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sprawdź mój przepis na sos czosnkowy , który wykorzystałem do sałatki Gyros. Sposób przygotowania: Przygotuj dwie miski i poszatkuj nożem kapustę pekińską. Połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, tą z górnej części włóż do pierwszej miski, natomiast drugą część kapusty, tą twardszą przełóż do drugiej miski. Tą twardszą kapustę, którą włożyłeś do drugiej

ugotuj-przepis.pl
Sałatka Gyros 97

Czas pieczenia: 20 min Całkowity czas: 50 min Ilość porcji: 10 porcji Składniki sałatka Gyros: 25 g przyprawy Gyros 1 kg filetów z piersi (około 3 filety) 1 kapusta pekińska (średniej wielkości) 280 g kukurydzy konserwowej (cała puszka, waga po odsączeniu wody) 120 g (5 szt.) ogórków konserwowych 250 g (2 szt.) cebuli 4 łyżki oleju do smażenia 1 czerwona(...)łyżki majonezu 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sprawdź mój przepis na sos czosnkowy , który wykorzystałem do sałatki Gyros. Sposób przygotowania: Przygotuj dwie miski i poszatkuj nożem kapustę pekińską. Połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, tą z górnej części włóż do pierwszej miski, natomiast drugą część kapusty, tą twardszą przełóż do drugiej miski. Tą twardszą kapustę, którą włożyłeś do drugiej

ugotuj-przepis.pl
Karkówka zapiekana z kapustą pekińską 62

Karkówka zapiekana z kapustą pekińską to bardzo proste i nieskomplikowane danie na obiad. Mięso wychodzi miękkie i soczyste, a kapustą jest świetnym uzupełnieniem. Podałam ją z kluskami śląskimi i surówką z buraczków. Danie powstało spontanicznie, gdyż zostało mi pół główki kapusty pekińskiej i nie miałam co z nią zrobić. Jak widać czasami takie szybkie pomysły okazują się trafione. Karkówka(...)kapustą pekińską jest smaczna, delikatna w smaku i nie wymaga wiele pracy. Składniki na karkówkę zapiekaną z kapustą pekińską: 0,5 kg karkówki wieprzowej cebula pół główki dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała 4 suszone pomidory (opcjonalnie) szklanka wody 2 łyżki smalcu sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Karkówkę kroimy w dość cienkie plastry (grubości około 1 cm). Oprószamy je solą

e-PrzepisyKulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym 139

Dzisiaj będzie zdrowo, zapraszamy więc na surówkę. Tradycyjnie jak to u nas, surówka z tego, co akurat było w lodówce. Padło na kapustę pekińską, którą nazywamy też pekinką. Kapusta pekińska to świetna baza do wielu potraw. Jeszcze nie próbowałam kapusty pekińskiej w wersji duszonej, ale wszystko przede mną. Świetnie komponuje się w mojej wersji naleśników, z nadzieniem po chińsku. Wróćmy(...)naszej kapusty pekińskiej. Do poszatkowanej kapusty dorzuciłam dla odmiany ogórek kiszony, kilka pomidorków koktajlowych, kukurydzę. W sumie pasowałoby dodać tutaj jeszcze cebulę czerwoną, jajka na twardo czy tuńczyka. Baza to jogurt naturalny z czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Jeśli nie odchudzacie się, lubicie głębsze smaki, to możecie wymieszać jogurt z majonezem. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym

Mieszam w Garnku
Surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwini z puszki 35

Surówka z kapusty pekińskiej ze słodkimi brzoskwiniami z puszki. Największą zaletą ten przepysznej świeżej sałatki jest sos – śmietanka wymieszana ze słodkim syropem pozostałym po brzoskwiniach. To właśnie ten sos robi z tej surówki coś niezwykłego. Sałatka pasuje do dań z kurczakiem ale świetnie też sprawdzi się jako samodzielna przekąska. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Słodka surówka z kapustą pekińską, brzoskwinią(...)/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2021\/12\/surowka-z-kapusta-pekinska-480x270.jpg"],"description":"S\u0142odka i soczysta sur\u00f3wka z kapusty peki\u0144skiej i brzoskwini z puszki. Sur\u00f3wka z przepysznym s\u0142odkim sosem \u015bmietanowym.","keywords":["kapusta peki\u0144ska","kukurydza","\u015bmietana","sos \u015bmietanowo - brzoskwiniowy","s\u0142odka sur\u00f3wka","sur\u00f3wka z kapust\u0105 peki\u0144sk\u0105 i brzoskiwni\u0105","szybka sur\u00f3wka obiadowa"],"author":{"@type":"Person

ProstePesto.pl
Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską 200

Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – jeśli zostało Ci mięso z rosołu i nie masz pomysłu, jak je wykorzystać, to polecam zużyć je do wykonania tej oto sałatki. Jest ona dość delikatna w smaku, idealna na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Składniki: 250g gotowanego kurczaka (udek, podudzi, filetów(...)piersi; u mnie pozostałość po gotowaniu rosołu) 1 mała kapusta pekińska – wykorzystałam 200g kapusty po poszatkowaniu (i wyrzucenia twardych części) 7 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 mała papryka czerwona – ok. 130g 1 średnia papryka żółta – ok. 180g pół puszki kukurydzy konserwowej – 140g po odsączeniu 2 ogórki kiszone – ok. 120g 2 czubate łyżki jogurtu greckiego

Kulinarne Przeboje
Surówka z kapusty pekińskiej 240

Kapusta jest wartościowym źródłem witamin, składników mineralnych i błonnika. Szczególnie cenna jest kapusta pekińska , która zawiera bardzo dużo beta-karotenu (prowitaminy A). Pół szklanki pokrojonej kapusty pekińskiej pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. Wszystkie natomiast kapusty są doskonałym źródłem witaminy C, potasu i wapnia. Surówka z kapusty pekińskiej. Składniki: - kapusta pekińska - czosnek - świeży koper - różowa sól himalajska - olej sezamowy (ciemny(...)drobną kostkę (nie używamy praski), siekamy koperek – dodajemy do kapusty, mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą. Surówkę skrapiamy ciemnym olejem sezamowym i ponownie mieszamy. O smaku surówki z kapusty pekińskiej decyduje właśnie jej prostota. Minimalna ilość składników, mimo wszystko, przekłada się na maksymalne bogactwo smaku. Owszem, jeśli ktoś lubi może dodać startą marchewkę, sok z limonki, czy cytryny

mojewypiekiinietylko
Sałatka z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi 94

Prosta i szybka sałatka z kapusty pekińskiej, ciecierzycy i pomidorków koktajlowych to pomysł na drugie śniadanie do pracy lub kolację. Kapusta pekińska to jedna z najlepszych baz do tworzenia prostych, szybkich i pysznych sałatek. Mogą one stanowić samodzielne danie lub być dodatkiem do obiadu. Niezaprzeczalną zaletą sałatek z kapustą pekińską jest to, że dłużej utrzymują świeżość. Można zrobić ich większą(...)ilość i trzymać w lodówce nawet 3-4 dni. Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża puszka gotowanej ciecierzycy (ok.400 g) 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia czerwona cebula mały pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki Jak zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami - krok

Codzienna kuchnia niecodzienna