Sałatka z kapustą pekińską, selerem naciowym i tuńczykiem to doskonały pomysł na śniadanie lub kolację, będzie również ciekawą propozycją na domowe imprezy. Jest to bardzo smaczna, chrupiąca, szybka i banalnie prosta w przygotowaniu przekąska, idealna dla amatorów oryginalnych smaków. składniki na 4 porcje 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 4 łodygi selera naciowego 1 puszka tuńczyka w wodzie(...)puszka tuńczyka w oleju (185 g ) 200 g żółtego sera puszka kukurydzy 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym wrzucamy do miski. Umyte łodygi selera kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do miski z kapustą. Ser żółty kroimy w niewielką kostkę, po czym dodajemy do sałatki. Tuńczyka w oleju odsączamy, zachowując olej z którego
Smakowite DaniaPlacki z kapusty pekińskiej z dodatkiem żółtego sera to fantastyczna, prosta i niedroga propozycja na szybki obiad dla całej rodziny. Placuszki świetnie smakują zarówno na gorąco jak i na zimno z dodatkiem ulubionych sosów. składniki na około 10-12 sztuk 1/2 główki kapusty pekińskiej ( 300 g) 1 cebula 1 pęczek koperku 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę(...)łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki mąki pszennej 100 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą i osuszoną kapustę pekińską dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w małą kostkę. Opłukany koperek drobno siekamy. Do miski wrzucamy posiekaną kapustę, cebulę oraz koperek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, śmietanę oraz makę
Smakowite Daniabuddyzm promował wegetariański styl życia, kimchi stało się popularne w całym kraju. Niemcy mają kiszoną kapustę, Hindusi achaar, my kiszone ogórki a Koreańczycy Kimchi. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi i jakże nudnej, życzę Ci smacznego z moim Kimchi. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Kapusta pekińska 2-3 główki Sól Rzodkiewki Marchewka Szczypiorek Mąka ze słodkiego, kleistego ryżu 2 łyżki Woda(...)ząbków Cebula 1 sztuka Imbir 5-7 cm Sos rybny 0.5 szklanki Gochujang wedle uznania, u mnie 2 łyżki Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Kimchi Kapusta pekińska Kapusta pekińska Po pierwsze aby rozerwać kapustę, zrób nacięcie od strony rdzenia, czyli tej białej części i delikatnie rozerwij kapustę. Zrób jeszcze po jednym nacięciu na dwóch połówkach kapusty
RafalCookłyżeczka kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej szczypta curry szczypta przyprawy do indyka sól, pieprz jogurt typu grecki 400g Surówki: kapusta pekińska (ok. 1 kg) 3 cebule pomidor ogórek łyżeczka oleju sól, pieprz Sos czosnkowy: jogurt naturalny 400g 4 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu jedna łyżeczka cukru pudru łyżeczka oleju przyprawa(...)miseczki dodajemy jogurt, czosnek przeciskamy przez praskę, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, majonez, cukier puder, olej, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy, i odstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Surówki: Kapust pekińską drobno siekamy. Doprawiamy łyżeczką oleju, sól, pieprz. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Cebule kroimy w paseczki, pomidora i ogórka w plastry. Kebab: Bułkę smarujemy po jednej stronie sosem
NieziemskiApetyt.plSurówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki z dodatkiem koperku to bardzo smaczny dodatek do obiadu. Zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego, surówka będzie mniej kaloryczna. Przygotujecie ją w mgnieniu oka Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1/2 pora 1 duża marchewka 2 pełne łyżki posiekanego koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny(...)Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem → Surówka z białej kapusty i selera z orzechami włoskimi i daktylami → Surówka z białej kapusty z papryką i kukurydzą → Surówka Colesław → Surówka z marchewki i jabłka Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, pora i marchewki pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakDzisiaj pomysł na rewelacyjne, sycące i bardzo smacznie danie z woka - kaszotto z kaszy gryczanej wraz z dodatkiem piersi kurczaka, kapusty pekińskiej, pora i szpinaku. Danie szybkie i łatwe do przygotowania. Warto dodać, że kasza gryczana jest polecana osobom będącym na diecie bezglutenowej :) Składniki na porcje dla 6 osób: 2 woreczki kaszy gryczanej prażonej (200 g) 1/2 główki kapusty pekińskiej(...)koniec wlać wrzącą wodę. Całość przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Dusić pod przykryciem, aż do miękkości kaszy (co jakiś czas mieszając). Na sam koniec dodać umytą, posiekaną kapustę pekińską. Wymieszać i smażyć, aż do miękkości kapusty. Na sam koniec dodać umyty i osuszony szpinak. Smażyć jeszcze 1-2 minuty (szpinak musi lekko się skurczyć). Kaszotto podawać na ciepło
UgotowaćSzybki bigos z kapusty pekińskiej, kiełbasy, pieczarek i pomidorów to znakomity przepis dla zapracowanych i zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie, gdyż wykonanie takiego bigosu zajmie nie więcej niż 30 minut. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki(...)porcji 1 duża kapusta pekińska 400 g cienkiej kiełbasy 300 g pieczarek 3 cebule 6 pomidorów olej do smażenia 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka majeranku czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę kroimy w niewielką kostkę a pieczarki w półplasterki, kapustę pekińską szatkujemy. W garnku z rozgrzanym tłuszczem szklimy pokrojoną cebulę od czasu do czasu mieszając
Smakowite DaniaKotlety mielone z kalafiorem i kapustą pekińską to smaczna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe dla całej rodziny i będą świetną propozycją na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na około 20 sztuk 500 g mięsa mielonego 1 średni ugotowany kalafior 3 duże liście kapusty pekińskiej 1 cebula(...)miski, dodajemy przyprawę Vegeta Natur i całość dokładnie łączymy dłonią po czym odstawiamy do lodówki na 15 minut. Ugotowanego odsączonego z wody i wystudzonego kalafiora rozgniatamy widelcem. Liście kapusty pekińskiej bardzo drobno siekamy. Cebulę również drobno siekamy. Następnie do mięsa mielonego dodajemy rozgnieciony kalafior, posiakaną kapustę, cebulę, jajko oraz bułkę tartą , wszystko doprawiamy według uznania solą oraz czarnym pieprzem, masę
Smakowite Daniadzieciństwa w naszych domach gościła surówka z kapusty pekińskiej. Niektórym już się dawno przejadła, a inni mogą ją jeść cały czas z wielkim smakiem. Ja osobiście należę do tej drugiej grupy i surówka z kapusty pekińskiej co jakiś czas gości na moim stole np do kotleta z młodymi ziemniakami. Poniżej przedstawiam przepis, z którego korzystam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)kapusta pekińska 1 jabłko 1 duża marchewka 2 łyżki musztardy 2-3 łyżeczki majonezu sól oraz pieprz dla smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kapustę pekińską kroimy na drobne kawałki (szatkujemy). Obrane jabłko oraz marchewkę należy zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do miski wrzucamy poszatkowaną pekinkę oraz starte jabłko z marchewką i dodajemy do tego 2 łyżki musztardy oraz
Blog kulinarny S9.PLWitam serdecznie i zapraszam na przepyszną sałatkę z kapustą pekińską w roli głównej. Sałatka jest rewelacyjna, bardzo smaczna i zdrowa. Można ją podać na lekki obiad, kolację a nawet na imprezie. Polecam wypróbować przepis, bo warto. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: około 600 g piersi z kurczaka około 600 g kapusty pekińskiej ogórek sałatkowy czerwona papryka pęczek szczypiorku(...)około 2 łyżek soku z cytryny sól, pieprz przyprawy do piersi z kurczaka: pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Link do filmiku z przepisem na: Sałatka z kapusty pekińskiej Przygotowanie: Najpierw przygotuję pierś z kurczaka: Filet z piersi kurczaka kroję w cienkie paseczki i smażę na patelni, na rozgrzanym oleju przez kilka minut, do miękkości mięsa. Usmażoną
Uwaga Babcia GotujeSkładniki mineralne to: kobalt, chrom, nikiel, wapń, magnez, potas, cynk, miedź, mangan, selen, żelazo. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 0,5 kg kapusty pekińskiej – 0,5 kg mielonej piersi z kurczaka – 6 łyżek ryżu – 6 łyżek kaszy manny – 1 jajko – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz – 6 szklanek wody(...)łyżki przecieru pomidorowego – mąka do obtoczenia – olej do smażenia Kapustę pekińską siekamy drobno. Do miski wkładamy mięso mielone, posiekaną kapustę pekińską, posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Mieszamy. Wbijamy jajko, wsypujemy kaszę mannę oraz ryż. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Z masy mięsnej wykonujemy kulki wielkości dłoni i obtaczamy je mące, a następnie podsmażamy na patelni
Zdrowy Styl JoannySurówka obiadowa z kapusty pekińskiej Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam! Składniki: ok 300g kapusty pekińskiej pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 marchewka pół cebuli pół pęczka zielonej pietruszki Sos: ok 4-5 łyżek oliwy 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny po szczypcie soli(...)pieprzu *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy *** *** Paprykę kroimy w kosteczkę *** *** Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę i pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski *** *** Przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy wszystkie wymienione składniki i dokładnie mieszamy *** *** Gotowy sos dodajemy do pokrojonych warzyw i całość mieszamy *** *** Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy
Blog z ApetytemProsta, szybka i smaczna sałatka z kapustą pekińską, szynką i świeżym ogórkiem z dodatkiem rzodkiewek, jajek i szczypiorku na bazie majonezu i musztardy, to znakomita propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację. Często podaję ją na domowych imprezach, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do potraw przygotowanych na grillu, może także stanowić samodzielną przekąskę. . składniki(...)porcje 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 4 jajka ugotowane na twardo 200 g szynki drobiowej pęczek rzodkiewiek pęczek szczypioru z dymki duży ogórek zielony 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Kapustę pekińską drobno szatkujemy po czym wrzucamy do miski. Szynkę, obranego ze skórki ogórka oraz rzodkiewki kroimy w niewielką kostkę, szczypior z dymki drobno siekamy
Smakowite DaniaKimchi (czyt. kimczi) jest znaną potrawą w kuchni koreańskiej. W skrócie to kiszona/sfermentowana kapusta pekińska z warzywami. Doskonale smakuje jako przystawka, dodatek do dania głównego, czy składnik zup oraz gulaszy. Na pewno znajdzie wielu zwolenników, jak też takich osób którym nie podpadnie do gustu, ponieważ posiada naprawdę specyficzny i ostry smak. W zależności od upodobań można je podawać w różnym(...)opisanych przepisów na kimchi. Skusicie się? Dodam, że kimchi zawiera mnóstwo witaminy A, B i C oraz dobroczynnych bakterii. Poprawia trawienie i zwiększa odporność. Spróbujcie! 1 kg kapusty pekińskiej 2 łyżki soli 1/2 szklanki marchewki pokrojonej w słupki 1/4 szklanki rzodkwi pokrojonej w słupki 1/4 szklanki szczypioru pociętego ukośnie 1/4 szklanki pora pokrojonego w grube półplasterki 1 mała cebula
Di gotuje