kapusta kiszona gotowana - 2486 przepisów (strona:24/166)

Bigos z dynią i pieczarkami 249

kostkę i podsmaż na patelni. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj do mięsa. Białą kapustę ugotuj w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotuj kiszoną kapustę (nie myj i nie odsączaj soku przed gotowaniem). Kapustę wymieszaj z zawartością patelni. Dodaj trochę wody z kiszonej kapusty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem. Podawaj z ziemniakami albo pieczywem. Na zdjęciu rękawica

Ze smakiem i z pasją
BIGOS 171

dodać cebule i smażyć jeszcze około 10 minut. Kapustę wypłukać, odcisnąć pokroić drobno, przełożyć do garnka  zalać wodą aby kapusta była przykryta, dodać  liście laurowe, ziele angielskie, pieprz  w ziarnach i namoczone suszone grzyby i gotować około 30 minut. Następnie do gotującej kapusty dodać podsmażone mięso z cebulą wszystkie składniki dokładnie wymieszać i gotować

RAROSSA
Krokiety z kapustą, grzybami i mięsem 269

jajka, bułka tarta Wykonanie: Składniki na naleśniki zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji, smażyć naleśniki. Mięso, marchewkę i pietruszkę zalać zimną wodą, NIE PRZYPRAWIAĆ, gotować do miękkości mięsa, mi zajęło to około 2 godziny. Kapustę kiszoną wypłukać jeżeli jest mocno kwaśna, zalać wodą, dodać listki laurowe i ziele angielskie, gotować około godziny-półtora. Odcedzić. Cebulę posiekać, przesmażyć na złoty kolor. Wszystkie(...)document.getElementById('02e467b7d2adfdfc91c06ee1f3c3d07b').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: krokiety z miesem kapusta i grzybami krokiety z mięsem i kapustą przepis na krokiety z miesem kapusta i grzybami krokiety z kapusta i miesem krokiety z kapustą mięsem i grzybami krokiety z mięsem kapustą kiszoną i pieczarkami krokiety z mięsem kapustą i pieczarkami krokiety z mięsem grzybami i kapustą

dom-agi.pl
Młoda kapusta z… wkładką 139

Nadaje się do gotowania, kiszenia, jemy ją na surowo w postaci surówek… i nie tylko. Posiada szereg cennych właściwości, zdrowotnych i leczniczych, ceniona w dietach odchudzających. Poza tym - lubimy młodą kapustę… z wkładką lub bez.      Składniki:  - główka kapusty- 250g boczku- ok. 500g kiełbasy- 2 cebule- 1 papryka- 1 pomidor- pęczek kopru- sól, pieprz- 2 liście laurowe- kilka ziaren ziela(...)kapusty obrywamy wierzchnie liście, myjemy i kroimy. Przekładamy do garnka, lekko podlewamy wodą (młoda kapusta jest soczysta, więc nie przesadzajmy z dodatkiem wody), dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie.  Na patelni przesmażamy pokrojony boczek, następnie dodajemy pokrojoną w półkrążki kiełbasę i w dalszej kolejności pokrojoną w grubszą kostkę cebulę. Smażymy do lekkiego zrumienienia. Młoda kapusta nie wymaga długiego gotowania, ponadto

mojewypiekiinietylko
groch z kapustą 199

Tymczasem jest to bardzo pyszne, zdrowe i pożywne danie :) Pół kilograma grochu np. łuskanego gotujemy (oczywiście bez soli) żeby był miękki ok. 50-60 min. Kapustę kiszoną  1 kg odciskamy, kroimy i następnie gotujemy do miękkości.  Przyprawiamy pieprzem, kminkiem, majerankiem... Podsmażamy cebulę i łączymy wszystko razem... Po wrzuceniu do wspólnego garnka gotujemy jeszcze kilka minut ciągle mieszając

chleba naszego
makaron łazanki z kiełbasą w pomidorach... 175

mielona 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka makaron łazanki wsypać do osolonej wody i gotować do miękkości makaronu, wylać na durszlak i przelać zimną wodą kiszoną kapustę pokroić drobniej, zalać wodą, wsypać cukier, gotować do miękkości kapusty na oleju zrumienić boczek wędzony z kiełbasą pokrojoną w kostkę, dodać pokrojoną cebulę i wyciśnięty w prasce czosnek, wsypać majeranek, paprykę i podsmażać

W Mojej Kuchni Lubię
Bigos 321

Białą kapustę poszatkuj (pokrój na drobne paseczki), wrzuć do dużego garnka z pokrywką, zalej dwiema szklankami gorącej wody i razem z grzybami postaw na gazie. Kapustę kiszoną przepłucz bieżącą wodą (szczególnie dobrze, kiedy gotujesz tylko z kiszonej), odciśnij nadmiar soku, pokrój niezbyt drobno i dodaj do gotującej się kapusty białej. Cebulę pokrój, zeszklij na patelni i dodaj do garnka. Mięso

PaleoSMAK
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 233

pieczarek,2 duże białe cebule,2 łyżki masła klarownego,sól do smaku,pieprz czarny świeżo mielony do smaku,3 łyżki całego kminku.  Przygotowanie:Farsz: Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na al dente z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Ugotowaną kapustę odciskamy.Na dużej patelni lub w woku podgrzewamy masło, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy pokrojone

Moniki Smakołyki
Drożdżowe paszteciki z mięsem. 156

fareast-language:EN-US;} Paszteciki dobrze smakują podane do barszczu czerwonego na gorąco lub na zimno jako przekąska. Farsz możemy również przygotować z samego mięsa gotowanego lub warzywny np. z kapusty kiszonej i pieczarek. Jednak uważam, że ten jest najsmaczniejszy :) Podane proporcję wystarczają na przygotowanie około 22 sztuk pasztecików. Składniki na farsz: 500 g mielonego  mięsa  wołowo – wieprzowego

Symfonia smakowa
Bigos świąteczny 194

śląskiej 1 kg kiszonej kapusty 850 g kapusty białej 15 g suszonych grzybów 80 g suszonych śliwek 20 g suszonej żurawiny 1 ząbek czosnku 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa do mięs, vegeta Grzyby namaczamy na 2 godziny po czym gotujemy do miękkości. Zachowujemy(...)pokrojone grzyby i dolewamy trochę wywaru grzybowego. Przykrywamy i nadal gotujemykapusta będzie miękka. Gdy tak się już stanie dodajemy kiszoną kapustę (jeśli kiszona kapusta jest zbyt kwaśna należy ją najpierw trochę podgotować). Gotujemy przez około 15-20 minut po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojone śliwki oraz żurawinę. Dodajemy również pokrojoną w kawałki kiełbasę. Gotujemy aż wszystkie składniki

My simple kitchen
Wegański bigos z 3 rodzajów kapusty 298

Jestem zwolenniczką gotowania zgodnie z porami roku. Bigos smakuje według mnie tylko zimą, jest sycący, rozgrzewa, kapusta kiszona wzmacnia odporność i jednocześnie pobudza trawienie. Bigos z dzisiejszego przepisu jest moją dumą, wiadomo że nic odkrywczego, bo kapucha jest i śliwki, ale ja jako weganka z odzysku, która naprawdę dobrze gotowała zanim przeszła na jasną stronę mocy, wiem jak praktycznie każda

greenscarf
Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską 266

filetów z piersi; u mnie pozostałość po gotowaniu rosołu) 1 mała kapusta pekińska – wykorzystałam 200g kapusty po poszatkowaniu (i wyrzucenia twardych części) 7 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych 1 mała papryka czerwona – ok. 130g 1 średnia papryka żółta – ok. 180g pół puszki kukurydzy konserwowej – 140g po odsączeniu 2 ogórki kiszone – ok. 120g 2 czubate łyżki jogurtu(...)sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z gotowanym kurczakiem i kapustą pekińską – Wykonanie: Ugotowanego kurczaka podzielić na mniejsze części. Kapustę pekińską poszatkować. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe (lub papryczkowe) pokroić na ćwiartki. Paprykę (czerwoną i żółtą) pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Ogórki kiszone również pokroić w kosteczkę. Wszystkie powyższe składniki wrzucić do jednej

Kulinarne Przeboje
Kapuśniak z przewagą świeżej kapusty 173

żeberka z dużą ilością mięsiwa na bulion 1 mała główka białej kapusty garść kapusty kiszonej 5 ziemniaków 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 małe cebule 2 listki laurowe 6 ziarenek pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego majeranek sól 2- 3 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób  Gotujemy rosół. Żeberka zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, odrobinę soli. Gdy mięso(...)pokrojone w kosteczkę, marchewkę i pietruszkę potarte na tarce o dużych oczkach oraz pokrojoną w kosteczkę, zrumienioną na oleju cebulkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, drobno posiekaną świeżą kapustę oraz garść kapusty kiszonej (używam domowej średnio ukiszonej). Całość gotujemy do czasu zmięknięcia warzyw pod przykryciem

Kuchenne aromaty