Szybko i baaaardzo smacznie :) Składniki 4 duże kanie 2 jajka bułka tarta masło sól pieprz Przygotowanie Kanie opłukałem w wodzie. Panierowałem w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smażyłem na rozgrzanym oleju do zrumienienia, zaczynając od strony z blaszkami
R'n'G Kitchendaniu. Zróbcie polecam Wam! SKŁADNIKI: - 1/2 opakowania makaronu włoskiego ( u mnie kolanka) - 1 kulka mozzarelli - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 szklanki oliwek zielonych - 20 plastrów kiełbasy żywieckiej marki Henryk Kania Maestro - około 1/2 listków oberwanych z bazylii w donniczce - 1 czerwona papryka słodka - 1 zielony ogórek - oliwa z oliwek - sól, pieprz - czerwona cebula krążki Makaron ugotuj według instrukcji(...)podsmaż na oliwie. Cebulę i mozzarellę kroimy w plastry. W/w składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę obsypujemy obficie bazylią. Wpis powstał we współpracy z marką Henryk Kania Maestro
SMYKWKUCHNIbądź ulubiony ser. Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym pomysłem na fritattę! Polecam! PRZEPIS NA FRITATTĘ SKŁADNIKI: - 8 sporych młodych ziemniaków - 1 opakowanie kiełbasek śląskich z papryką Henryk Kania Maestro - 2 ząbki czosnku - 1 szalotka - 4 jajka - sól, pieprz - dymka - 3 łyżki masła - 2 łyżki oliwy - 1/3 szklanki mleka opcjonalnie: ser żółty, pomidory, bądź kurki WYKONANIE: Ziemniaki(...)jajek i mleka i wstaw do piekarnika na 15 minut temp. 200 stopni C. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem. Życzę Wam smacznego! Pyszne! Wpis powstał we współpracy z Henryk Kania Maestro
SMYKWKUCHNIprosty i pyszny! SKŁADNIKI: - 450 g mąki pszennej typ 00 (mąka włoska) - 4 g drożdży świeżych - 3 łyżki oliwy z oliwek - 4-5 kabanosów piri piri Maestro Henryk Kania - 1/2 łyżeczki soli - kilka gałązek rozmarynu - 220 ml letniej wody - dodatkowo oliwa z oliwek do posmarowania focacci Do miski wsyp mąkę i rób wgłębienie. W kubku rozmieszaj wodę(...)Podajemy na zimno lub na ciepło! Pyszne! Ja uwielbiam focaccie na ciepło z oliwą z oliwek i octem balsamicznym! Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką Henryk Kania
SMYKWKUCHNIPomysł na proste do przygotowania i sycące śniadanie - smażone sowy (kanie) podane wraz z dodatkiem duszonych jajek i dużej ilości posiekanej, zielonej pietruszki. Wiem, że nie jest to odkrywcze danie(...)czasami wystarczy przygotować coś w nieco inny sposób i uwierzcie mi na słowo, że będziecie zachwyceni efektem końcowym. Składniki na 1 porcje: 2-3 duże kapelusze sów (tj. kani) 2 jajka 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz posiekana pietruszka do dekoracji Kapelusze umyć, przekroić na pół i pokroić w grubsze paski. Na patelni rozpuścić masło. Dodać grzyby. Delikatnie
Ugotowaćszynki Henryk Kania . Idealnie pasują do mojego kukurydziano-pszennego ciasta. Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję, na imprezę polecam zrobić więcej ) opakowanie parówek z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 całe jajko 1/2 szklanki mleka +1-2 łyżki 1/4 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli
Słodkie okruszkipytając o certyfikat i jednocześnie ufając własnej znajomości tego gatunku. Choć wielką znajomością nie trzeba było się wykazywać gdyż pomimo powszechnie panującej legendzie nie ma grzyba podobnego do kani :) Za całą reklamówkę dałem 5 zł i były to bardzo dobrze wydane pieniądze. Zarówno pod kątem przedmiotu jak i podmiotu :) Składniki: - czubajka kania - mąka - piwo - zasadniczo najtańsze się nada
Kryzysowa Książka Kucharskachleba przyszła pora na kolejny pomysł wykorzystujący dary natury póki jeszcze są, bo to już ostatni gwizdek. Na szczęście tylko na kanie. Wkrótce pojawią się inne rzeczy ;) Składniki: - kanie (im większe tym lepszy efekt) - cebula - marchewka - majeranek - musztarda Wykonanie: Kapelusze grzybów myjemy, kroimy w cienkie paski i podsmażamy z pokrojoną na półplasterki cebulą. Marchewkę kroimy w zapałki
Kryzysowa Książka KucharskaSowa w towarzystwie miodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić. 1 sowa duża 1/3 dyni hohhaido 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 cebula 7 grzybów leśnych miodówek sól, pieprz natka pietruszki olej 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję
wesoła kuchniamożecie podać na obiad, jak i na przyjęciu. Pasuje do nich wiele surówek, frytki, jak i zwykłe ziemniaki. Spróbujcie. Do przygotowania tego dania polecam Wam parówki z szynki Henryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek do wielu dań, jak i od tak z ketchupem lub musztardą Moi drodzy, jeśli skorzystaliście(...)galerii „Czytelnicy pieką/gotują” na blogu . Składniki: (na 8 roladek) 4 piersi z kurczaka (grubsze, pojedyncze) 4 parówki z szynki (u mnie z serii de luxe Henryk Kania ) olej do smażenia Na panierkę: 5 czubatych łyżek mąki pszennej 5 czubatych łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko L mleko sól i pieprz do smaku (jak do tradycyjnej panierki) 1 czubata
Słodkie okruszkiZupa serowa, kremowa podana z podpieczonymi, pysznymi parówkami Henryk Kania, jest idealna na jesienne wieczory, smaczna i sycąca. Dodatkowo podałam ją z pieczoną cukinią i papryką, wyszła super pyszna(...)bulionu sól, pieprz, papryka w proszku do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1 łyżka gęstej śmietany 100 g serka kremowego gouda 100 g parówek HENRYK KANIA 50 g żółtego sera żółtego, tartego 100 g pokrojonej w kostkę cukinii 50 g czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę 2 łyżki oleju garść grzanek natka
Kulinarne Fantazje MarioliJeżeli w Waszej okolicy rosną sowy (inaczej zwane kanie(...)zachęcam do przygotowania wegetariańskich kotletów schabowych. Prosto, szybko i bardzo smacznie! Kapelusze sowy przygotowane w poniższy sposób są (oczywiście jak dla mnie) najsmaczniejsze na świecie :) Składniki: sowy (in. kanie; same kapelusze!) jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Grzyby umyć, przełożyć na durszlak. Ewentualnie przekroić na pół lub ćwiartki, aby przyspieszyć czas smażenia. Jajko wbić do głębokiego talerza
Ugotowaćinnego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i pysznymi kabanosami '' Maestro Henryk Kania ''. Quiche podajemy na ciepło lub zimno(...)Farsz : 200 g kabanosów pieczonych Henryk Kania 1 mały brokuł ugotowany na parze 1 czerwona cebula 3 jajka 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 18 % sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku 100 g sera żółtego papryka konserwowa do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: kanie jajka bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Sposób wykonania: Kanie oczyścić, większe przekroić na pół i umyć pod bieżącą wodą. Osączyć. Posypać solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po usmażeniu
Darcia w kuchnikilka szt młodych kani (sowy) pół cebuli 2 jajka sól pieprz szczypiorek tłuszcz do smażenia Kanie oczyścić pokroić na mniejsze kawałki, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu przysmażyć cebulę razem z grzybami. Jajka rozmącić i zalać nimi na patelni grzyby i cebulkę, Posypać solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Przykryć pokrywką i przytrzymać na mniejszym ogniu
Gotowanie jest łatwe