grzyby, włoszczyznę ziele, pieprz i liść laurowy. Gotować całość ok 25 minut. Boczek wyjąć, odciąć skórę i pokroić w kostkę, dodać do wywaru (dodałam tylko połowę, resztę zużyłam na kanapki) . Do wywaru wlać przecedzony zakwas i zagotować. Dodać majeranek i ewentualnie chrzan do smaku (ja nie daję). Następnie wlać śmietankę, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Żurek rozlać
Czerwień i błękitDziś bochenek drożdżowego chleba z super zdrowymi ziarnami lnu. Chleb jest miękki, sprężysty, doskonały do kanapek, prosty w wykonaniu, polecam. Chleb pszenny z ziarnem lnu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejest miękki, wiec tylko rozgniatamy widelcem. Szczypior kroimy , rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Dodajemy do twarogu posypujemy odrobina soli i pieprzu. wlewamy jogurt, mieszamy i gotowe. Doskonały na kanapkę. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewychrzanu. Mięso jest gotowane we wcześniej przygotowanej zalewie. W zależności od wielkości kawałka mięsa gotowanie powtarza się od dwóch do trzech razy. Po wystudzeniu karczek idealnie nadaje się na kanapki. A do podania karkóweczki wykorzystałam talerz z kolekcji New Hollis Gold od Porcelana Bogucice Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniskładników, kilka minut w kuchni, a efekt jest zaskakujący. Jeśli lubicie rukolę, to danie na pewno Wam zasmakuje. W zielonym tkwi siła. Pesto z rukoli jest świetne także na kanapki, do nadziewania drobiu oraz do zapiekania na rybach. Pesto z rukoli: 1 duże opakowanie rukoli (100 g) 2 duże ząbki czosnku 30 – 40 g parmezanu lub pecorino garść orzechów
Poezja smakurazem mięsa wieprzowego. Dla urozmaicenia do środka dodajemy jajka ugotowane na twardo. Z reguły pieczeń podajemy na zimno, choć są też zwolennicy jedzenia jej na ciepło. Będzie doskonała do kanapek, na kolację czy też na lunch. Tym razem jej przygotowaniem zajął się mój Ślubny. Wyszła mu doskonała. Pieczeń rzymska z jajkiem Proporcje na keksówkę o dł. 27 cm Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitypieczonego camemberta albo też do pieczonych lub grillowanych mięs. Moja (gorąca, prosto z gara) poszła prawie w całości w słoiczki. Mam zatem nowy przetwór w zestawie :) Resztę spałaszowałam z kanapką. Ma trochę korzenny smak ze względu na dodatek cynamonu i goździków w miodzie. Ciekawa jestem, jak długo postoi w słoiczkach. Wylałam mnóstwo łez podczas krojenia cebuli w piórka, ale warto
Weekendy w domu i ogrodziezapasy zgromadzone późnym latem. Dziś otworzyłam ostatnią torbę z fasolą borlotti z mojego ogródka. Do niej dodałam pomarańczową soczewicę. A z połączenia wyszły kotlety na obiad i burgery do kanapek na jutrzejsze śniadanie. Szklankę fasoli po opłukaniu namoczyłam na dwie godziny we wrzątku, który odlałam. Fasolę ponownie zalałam wrzątkiem, wsypałam czubatą łyżeczkę cząbru i gotowałam przez ok. 30 minut. Część
Weekendy w domu i ogrodziekolejny przepis na potrawę typu "nawinie" (co się nawinie, to w potrawie). To szybki sposób na przekąskę do pracy, gdy mamy dość kanapek lub zabrakło w domu pieczywa. Podstawą jest seler konserwowy, który można kupić w słoiku w niemal każdym sklepie. Składniki : seler konserwowy ze słoika 2 łyżki kaparów pół pęczka natki pietruszki 5 plastrów szynki puszka czarnej fasoli
Weekendy w domu i ogrodziefareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 250 g serka naturalnego do kanapek, 300 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżka kakao, dekoracje (1 i 1/2 jajeczka czekoladowego na muffinkę + ewentualnie czekolada mleczna starta na małych oczkach tarki). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
paapilotkaajest! Wyjątkowo delikatny, niezbyt słodki a pyszny i dość trwały krem do cupcake'ów! Krem do muffinek o smaku mojito Składniki: 250 g serka naturalnego do kanapek, 300 g śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki syropu barmańskiego mojito, zielony barwnik spożywczy, dekoracje. Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubijamy i pod koniec dodajemy stopniowo cukier puder, serek naturalny, syrop
paapilotkaaklik ) nie myślałam, że coś może być lepszego, bądź, równie dobrego - myliłam się. Chlebki te smakują nieziemsko! Jedynym minusem tych chlebków, jest to, że nie nadają się na kanapki. No może po zredukowaniu ilości nadzienia, będą bardziej zwarte, ale kto by rezygnował z cebulowo-serowego nadzienia?? ;) Dlatego ja zrobiłam je w postaci mini chlebków. 'chlebki z cebulowo
CookYourselfOstatnio na blogu zrobiło się jakoś za słodko ;) więc dla odmiany, dzisiaj przedstawię Wam przepis na pastę do kanapek, która powstała pod wpływem chwili. Pasta jest lekko słonawa, ponieważ zawiera fetę. Jeśli chodzi o jej ostrość - tutaj już musicie sami zdecydować, czy lubicie mniej czy bardziej ostrą. 'pasta z pieczonej papryki i fety' Składniki: - 1 czerwona papryka
CookYourselfprzydarzyć Jeśli należysz do grona osób, które zanim podniosą się z łóżka naciskają przycisk drzemki w telefonie co najmniej kilka razy, a później biegną z do pracy z niedojedzoną kanapką, niedopitą kawą lub z lekkim podenerwowaniem że czegoś się zapomniało . Kiedy Twój dzień rozpoczyna się w niekontrolowany i bałaganiarski sposób, sprawiasz, że przyciągasz w ten sposób jeszcze więcej niechcianych zdarzeń
Panda i jej światprzy jabłkach i bananach. Jak spożywać awokado? Jeśli jest dojrzałe wystarczy przekroić go na pół, połówki owoca przekręcić w przeciwnych kierunkach, wyjąć pestkę. Można go użyć bezpośrednio na kanapki (pokroić w plastry), zrobić pastę (rozgnieść go widelcem, dodać sok z świeżej cytryny i ulubione przyprawy) lub dodać do sałatki (pokroić w kostkę
Truskawkowa Fiesta