kanapka - 6539 przepisów (strona:269/436)

Domowy majonez 162

Przepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem. Dodać

wyzwania kuchenne
Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. 161

tarta ostygnie, albo podawać na ciepło. Jak to lubi. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne przepisy: Pomidory faszerowane serem przepis.   Pomidory po prowansalsku.   Dietetyczne przepisy pomidorowe.   Kanapki z pomidorem Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. is a post from: moda na bio The post Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. appeared first

MODA NA BIO
Tarta z masłem orzechowym na krakersowym spodzie 292

Masło orzechowe to jeden z najbardziej popularnych produktów kojarzących się z kulturą amerykańską. W Polsce raczej niedoceniony, używany zazwyczaj jako smarowidło do kanapek. Ja osobiście masło orzechowe uwielbiam w różnych innych postaciach, a zdecydowanie najmniej właśnie jako dodatek do chleba. Postaram się w najbliższym czasie pokazać Wam moje kulinarne inspiracje z wykorzystaniem masła orzechowego zarówno na słodko

Mania Gotowania
Trochę inny gyros 2264

Faza na muffinki się skończyła, ale nowa jest na sałatę. Taką zwykłą zieloną, masłową. Mój brzuch by mi podziękował gdybym, zamiast robić z nią kanapki (na szczęście mam dość),  zaczęła jakieś sałatki robić. W lodówce kurczak, jak nie zjem to się zepsuje, więc śniadaniowy pomysł Sałatka gyros Ale jak to u mnie z reguły jest. Pomysł super ale brak

W kuchni bez szafek
Pomidory faszerowane mięsem 153

Zawsze w mojej kuchni? Pomidor! Najlepszy dodatek? Pomidor! Co na kanapkę? Pomidor! Co dziś na obiad? Pomidor! Zupełnie nie pamiętam kiedy i jak pomidor stał się moim ulubionym warzywem. Ale tak jest i już. Nie wyobrażam sobie kuchni bez pomidorów. Mogę je zajadać w każdej postaci w całości na surowo, w sałatkach, pieczone, gotowane, w postaci zupy, suszone, w soku

Pełny talerz
Pikantna pasta paprykowa 91

żeby było po naszemu. Czyli ostrzej i mniej octowo. Pasta sama jest podobno pikantna (dla mnie tylko lekko), ale w towarzystwie łagodnieje. Jest cudownym dodatkiem do twarogu, naleśników, kanapek, makaronu, itd. W sumie dla mnie nadaje się do wszystkiego, nawet do ciasta. Hmm, chyba też uzależnia :) Przy wybieraniu papryczek trzeba pamiętać, że im mniejsze, tym ostrzejsze. Składniki na 4 słoiki

Pełny talerz
Masło z awokado 146

górną połówkę o 90° i rozdzielić. Dołożyć do moździerza (bez skórki!), dodać sok z cytryny. Ucierać chwilę razem, aż masa będzie miasła konsystencję pasty. Taka pasta jest dobra do kanapek, ale świetnie sprawdzi się również zamiast masła na ziemniakach. Rozgniecione awokado może zastąpić masło w wypiekach (do słodkich zdecydowanie radzę nie używać czosnku:), przez co obniży ich kaloryczność. Tak naprawdę

Pełny talerz
Sałatka w awokado i tortilla zamiast kanapki 176

Szklanka soku do śniadania". Śniadanie na ostatnią chwilę dla śpiochów inspirowane kuchnią meksykańską, czyli niezwykle zdrowe i odżywcze awokado z sałatką i ciepła tortilla z kurczakiem i papryką zamiast kanapki. Kurczaka można użyć oczywiście świeżego, ale wtedy śpicie kilka minut krócej ;) Można go też zastąpić salami lub chorizo. Jako uzupełnienie koniecznie sok pomidorowy pikantny Tymbark. W tym zestawieniu stawia

Pełny talerz
Tartinki z pastą z gotowanego kurczaka 149

Tartinka wywodzi się ze Skandynawii. Jest to rodzaj małej kanapki, która ze względu na rozmiar i wygodę podania jest serwowana w formie przystawki na imprezach z bufetem w formie szwedzkiego stołu. Składa się z jednej warstwy pieczywa, na której układa się dodatki (np. sery, pasty, jaja, ryby, wędliny). Tartinki obowiązkowo powinny się ładnie prezentować i apetycznie wyglądać. Mam nadzieję

Pełny talerz
Karkówka pieczona z czosnkiem i majerankiem 330

Mięsa piekę nie tylko na Święta. Wolimy do kanapek takie przygotowane w domu niż kupne wędliny, w których nie wiadomo co jest. Karkówka jest wdzięcznym materiałem do takich rzeczy bo można ją przyprawić na różne sposoby i po upieczeniu zawsze będzie pyszna. Schłodzoną kroję w cienkie plasterki i serwuję do pieczywa i sałatek a grubsze kawałki można podgrzać i podać

Smaczna Pyza
Tropikalne śniadanie w wiśniowo-truskawkowej polewie, czyli zacznijmy dzień od ananasa 139

Ostatnio moje śniadania nie są zwyczajną kanapką. Upodobałam sobie wszelakie sałatki, koktajle lub pucharki pełne witamin. Dziś zapraszam Was na tropikalne śniadanie w wiśniowo-truskawkowej polewie. Innymi słowy mówiąc pyszne owoce, pożywne płatki kukurydziane i jogurtowy sos w jednym, czyli zdrowo, szybko, a co najważniejsze smacznie. Składniki: 1 1/2 plastra ananasa z puszki 1 połówka brzoskwini w lekkim syropie

Słodkie okruszki
Szynka pieczona w piwie 174

Aromatyczna, kruchutka szynka wieprzowa pieczona w piwie - świetna na ciepło (krojona w grubsze plastry i polana wytworzonym sosem) , jak i na zimno do kanapek. SKŁADNIKI 1 kg szynki wieprzowej 3 łyżki musztardy delikatesowej 3 łyżki suszonego majeranku 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego  1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka płynnego miodu 3/4 szklanki piwa PRZYGOTOWANIE Szynkę

Moje Kuchenne Rewelacje
Śniadanie proste i zdrowe, czyli kanapkowa pasta z białą rzodkiewką 143

Uwielbiam robić, a przede wszystkim jeść różnego rodzaju pasty kanapkowe. To takie urozmaicenie codziennych posiłków. Zwykła kanapka nabiera zupełnie innego smaku. Dziś proponuję pastę kanapkową z białą rzodkiewką. Pisząc ten post już mi wpadł do głowy całkiem nowy pomysł kanapkowy... jutro go wypróbuję ;) Składniki: 1 łyżka startej białej rzodkiewki 2 jajka sól i pieprz do smaku duża szczypta słodkiej czerwonej

Słodkie okruszki
Pasta z jajek i sera 137

Ulubiona pasta do kanapek. Kilka ugotowanych jajek i 200 g twarogu mielimy do połączenia. Doprawiamy odrobiną musztardy, solą, pieprzem, bazylią lub oregano. Na koniec posypujemy obficie szczypiorkiem

prawdziwe jedzenie
Pieczeń rzymska z jajkiem. Smaczna na zimno i na ciepło. 332

ciepło do obiadu kroję na kawałki jeszcze ciepłą ... u mnie np. dziś z ziemniaczkami purre i sałatą lodową . Drugą część, która ma być spożywana na zimno np. na kanapki.. jeszcze ciepłą szczelnie owijam folią aluminiową i zostawiam tak do ostudzenia, potem przekładam do lodówki, dzięki temu będzie bardzo soczysta i łatwo się pokroi. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania