MOZZARELLĄ FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STIR-FRY Z KREWETKAMI STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI
globuskulinarnysmaczne a do tego możemy zrobić go z warzyw na jakie właśnie jest sezon albo jakie mamy w lodówce. Na blogu znajdziecie przepisy na curry z ziemniaków , curry z kalafiora , curry z cukinii , curry z dyni , curry z mango . By szybko przygotować to danie warto mieć w lodówce ulubioną pastę curry a w spiżarni puszkę mleka kokosowego. Curry podaje
Dorota Smakujewyłączyć ogień, przykryć patelnię z kotletami i zostawić jeszcze na około 10 minut. Kotlety mielone z indyka ułożyć na półmisku, podawać z ziemniakami puree, z gotowanymi jarzynami (szparagi, kalafior, marchewka, groszek itp. ), z mizerią z ogórków, sałatą albo inną ulubioną surówką z warzyw. Miłego gotowania! Kotlety mielone z indyka. Kotlety mielone z indyka
Moja Książka KucharskaSOSEM PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM SĄ: – Przesmaczne – Aksamitne i rozpływające się w ustach – Łatwe w przygotowaniu – Genialne do łączenia z sałatkami – Zdrowe ILOŚĆ PORCJI
globuskulinarnySOSEM PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ KROKIETY Z PIECZARKOWO CEBULOWYM FARSZEM SĄ: – Obłędne w smaku – Idealne jako
globuskulinarnySOSEM PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI DYNIA Z WARZYWAMI I KOZIM SEREM GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE Z PAK CHOI STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM JAJECZNE CHMURKI Z CEBULĄ I SZYNKĄ MINI FRITTATA Z KURKAMI NA RUKOLI KOTLETY JAJECZNE
globuskulinarnyjednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – przepis na placki ziemniaczane – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste z jabłkami – placki ziemniaczane z łososiem – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami PEŁNOZIARNISTE PLACKI Z MARCHEWKI Przygotowanie
nietylkopasta.plCUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI
globuskulinarnyCUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI
globuskulinarnyMOZZARELLĄ NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO SĄ: – Pyszne – Idealne na kolację – Sycące – Genialne również o każdej innej porze dnia – Łatwe i szybkie w przygotowaniu
globuskulinarnyCUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ SAŁATKA Z RUKOLI I SZPARAGÓW NA CARPACCIO Z BURAKA STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI SAŁATKA Z BOBU Z SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI
globuskulinarnyMOZZARELLĄ NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM SĄ: – Zdrowe i pyszne – Szybkie w przygotowaniu – Odpowiednie o każdej porze dnia – Genialne na kolacje – Aksamitne, rozpuszczające się w ustach
globuskulinarnySpaghetti z marchewki, ryż z kalafiora, steki z brokuła, pasztet z selera, tagliatelle z cukinii – czego ci głodni ludzie nie wymyślą Osobiście uwielbiam! Można je przygotować za pomocą spiralizera czyli maszynki do szatkowania warzyw lub temperówki albo za pomocą obieraczki do warzyw z ostrzem do julienne. Takie spaghetti z marchewki ma niesamowicie atrakcyjną formę do chrupania, do przygotowywania sałatek
Dorota Smakujekulinarnej, zwyczajach, a także fantazji i pomysłowości osób zajmujących się kuchnią. Wiele określeń brzmi tak samo lub podobnie, jak współcześnie. Galarepa to oczywiście kalarepa, brokle to brokuły, karafijoły to kalafiory, biszkokty to biszkopty, rulada to rolada, budeń to budyń, a marmelada to marmolada. Jednocześnie w ówczesnej kuchni używano wielu określeń brzmiących dzisiaj tajemniczo i obco. Różne nazwy nosiły wywary
Trzeci talerz