kalafior - 6199 przepisów (strona:266/414)

Wegetariańska zapiekanka pasterska z soczewicy 101

można go pominąć – przecier pomidorowy i chwilę razem dusić. Sos to dolna warstwa wegetariańskiej zapiekanki pasterskiej, wierzchnią tworzy pure. Można je zrobić na sto sposobów: z ziemniaków, z kalafiora, batata, albo, tak jak w naszym przepisie z wymieszania różnych składników. Nasza wegetariańska zapiekanka pasterska z soczewicy została zapieczona pod puszystą warstwą z ziemniaków i brokuła. Ziemniaki były resztkowej

Niedzielny kucharz
Udka z kurczaka zawijane w boczku z ryżem 55

całej rodziny. Udka z kurczaka zawijane w boczku i pieczone razem z ryżem i warzywami. Składniki 4 udka z kurczaka 8 cienkich plastrów boczku 1 torebka ryżu marchew brokuł kalafior przyprawa do kurczaka pieprz sól Przygotowanie Udka natrzeć przyprawami i owinąć boczkiem. Ryż lekko podgotowany przesypać do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem. Dodać podgotowane i pokrojone warzywa. Piec wszystko

Wasze Przepisy
Keto pizza (Paleo, LowCarb, bez glutenu) 73

także na diecie bezzbożowej i niskowęglowodanowej ( ketogenicznej ) usilnie próbuje się odtworzyć ten smak. Jest na to nawet kilka sposobów. Najlepszą opcją pod względem wartości odżywczej będzie tzw. pizza z kalafiora , która jest pyszna, ale – umówmy się – do prawdziwej pizzy jednak jej trochę daleko… Na drugim miejscu plasuje się pizza lniana . Istnieje także trend, aby do spodu używać tzw. fat head

Modern Cave Girl
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 91

Aromatyczna zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami to doskonała opcja na obiad lub kolację. Składniki 500 gram makaronu ok. 0,5 kg piersi z kurczaka brokuł kalafior marchewka tacka pieczarek papryka ser żółty ok 20-30 dag keczup Przygotowanie Składniki układać w naczyniu warstwo: ugotowany makaron (1/2 całości) kurczak podsmażony na patelni w kawałkach z dodatkiem przypraw makaron keczup (polać

Wasze Przepisy
Zupa warzywna z kurczakiem, szparagami i fasolką 115

Dzisiaj chciałam Wam zaproponować rewelacyjną zupę warzywną. Jest nie tylko smaczna, ale również bardzo sycąca. Poza całym mnóstwem warzyw, tj. szparagi, fasola biała, fasolka szparagowa, marchewka, kalafior i brukselka, w zupie znajduje się również kurczak, na bazie którego powstała zupa. Potrawę przygotowuje się bardzo szybko i z powodzeniem może zastąpić główne danie. SKŁADNIKI 600 g piersi z kurczaka 1 mały

Passions hobbies life
Wegańskie zupy i dania obiadowe - Recenzja produktów Zielone pojęcie 62

drugie danie. Podobnie jak pomidorowa jest idealnie przyprawiona :).   Zupa z Cukinii i Zielonego Groszku z dodatkiem kaszy jaglanej SKŁADNIKI: kasza jaglana (min. 35%), warzywa suszone (ziemniaki, dynia, kalafior, cukinia min. 3,5%, marchewka, fasolka szparagowa, groszek liofilizowany min. 2,5%, pasternak, seler, koperek, natka pietruszki), płatki drożdżowe, gorczyca, sól morska, czosnek suszony, liść laurowy, lubczyk, pieprz, ziele angielskie

wegujemy
FIT SUM W ZIELONYM CURRY Z MAKARONEM Z MARCHEWKI 86

cukinie - 3 ząbki czosnku - 1 cebula czerwona - 1 czubata łyżka curry - 2 - 3 marchewki na makaron - 1/2 łyżeczki czarnego sezamu - dwie porcje ryby, sum filet - opcjonalnie boczniaki, pieczarki lub kalafior - łyżeczka około 7g skrobi ziemniaczanej - świeża kolendra lub pietruszka - korzeń imbiru - odrobinę otartej skórki z wyparzonej eko cytryny Marchewkę obierz ze skórki, za pomocą nożyka do obierania zrób cienkie paski

SMYKWKUCHNI
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 68

kisić można nie tylko kapustę białą, ale również czerwoną. Białą z buraczkami. Można też kisić buraki – wychodzi wtedy zakwas buraczany, ale o tym napiszę oddzielny artykuł. Można kisić kalafior, rzodkiewki, kabaczek i wiele innych warzyw, a nawet owoców. Poniżej przedstawiłam wam listę kilkunastu zasad kiszenia kapusty. Zasady te poznałam na warsztatach kulinarnych podczas wizyty w Gościńcu Goździejewskim , jak również

moj przepis na
Bryza 96

Pierwszy raz spróbowałam tej sałatki na urodzinach u koleżanki. Nie spodziewałam się, że tak proste połączenie składników może dać taki pyszny efekt. ;)

Prosty przepis na
Pieczony łosoś 113

minut (w zależności od grubości ryby) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.  Przed podaniem skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny. Podajemy z warzywami (w mnie mieszanka brokuł, kalafior, marchew

Lena Gotuje
FIT CURRY Z KURCZAKIEM I KOLENDRĄ 106

miękkości.  Dodaj passatę, całość zagotuj.  Posyp świeżą kolendrą. To danie bardzo często modyfikuje w zależności od tego co mam w lodówce: możesz zamiast marchewki dodać pieczarki, kalafiora, bakłażana.  Do dania możesz dodać również czerwoną czy żółtą paprykę, pokrojone w kostkę bataty czy trochę kukurydzy z puszki. TIPY: To danie daje niesamowite możliwości tzw. czyszczenia lodówki. Uwielbiam curry

SMYKWKUCHNI
Policzki wołowe w sosie z czerwonego wina 75

wołowego. Policzki dusiłam w garnku na kuchence. Inną opcją jest ich włożenie do naczynia żaroodpornego i wolne pieczenie w piekarniku. Policzki podałam z gotowanymi ziemniakami oraz z puree z kalafiora i natki pietruszki. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Wolno duszone policzki wołowe Składniki na policzki wołowe w sosie z czerwonego wina. 1 kg policzków

MeCooks
Smoothie z buraka ćwikłowego 73

owocowym, jogurtem, mlekiem czy lodami. Napój ten idealnie orzeźwia i jednocześnie syci. Do przygotowania smoothie wykorzystać można większość warzyw i praktycznie wszystkie owoce . Brokuł, marchew, szpinak, jarmuż, cukinia, ogórek, kalafior czy burak ćwikłowy świetnie sprawdzą się w tymże napoju. Poniższy przepis na zdrowe smoothie bazuje na połączeniu buraka ćwikłowego z pomarańczą, jabłkiem i marchwią. Smoothie z buraka ćwikłowego zrobiłam

MeCooks
Kieszenie kapusty porady – podstawowe zasady 82

kisić można nie tylko kapustę białą, ale również czerwoną. Białą z buraczkami. Można też kisić buraki – wychodzi wtedy zakwas buraczany, ale o tym napiszę oddzielny artykuł. Można kisić kalafior, rzodkiewki, kabaczek i wiele innych warzyw, a nawet owoców. Poniżej przedstawiłam wam listę kilkunastu zasad kiszenia kapusty. Zasady te poznałam na warsztatach kulinarnych podczas wizyty w Gościńcu Goździejewskim , jak również

moj przepis na
Marokańska pasta ze słonecznika 85

pomaga utrzymać naszą skórę w dobrym stanie. Warto go jeść! Bardzo lubię smak słonecznika i taki podprażony często dodaję do sałatek np. z selera naciowego , z buraków czy z kalafiora . Dzisiaj ziarenka w innej roli, mianowicie jako smarowidło do pieczywa, ale również jako swoisty dip do surowych czy gotowanych warzyw. Zapraszam was tez do spisu past kanapkowych . PRZEPIS MAROKAŃSKA PASTA

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania