wspaniały czekoladowy mus wybacza się wszystko :) A do tego słodko- kwaśne maliny - istna rozpusta! SKŁADNIKI (1-2 porcje) 1 mocno dojrzałe awokado (musi być miękkie) 2 lekko czubate łyżki kakao 2 łyżki mleka migdałowego (można pominąć) 1 łyżka ksylitolu (można użyć również stewi, miodu, lub innego słodzidełka) kilka malin SPOSOB PRZYGOTOWANIA Awokado kroimy na pół, przy pomocy noża usuwamy pestkę
DefinicjaSmakusobie sama. Z orzechami. Przepis pochodzi z jakiejś starej książki, niestety mam już tylko pojedyncze kartki, nie znam ani tytułu, ani autora. Do rondla wkładamy margarynę, wsypujemy cukier i kakao oraz wlewamy wodę. Masę podgrzewamy, a następnie gotujemy przez 5-7 minut. W tym momencie możemy odlać pół szklanki tej masy, tak jak robi to moja mama – na polewę
wcinaj toszczypta barwnika spożywczego różowego CIASTO BRĄZOWE Składniki: - 1/4 kostki masła - 1/2 szklanki cukru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu lub śmietany - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżki sody - 1/2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki mleka Najpierw przygotowujemy ciasto różowe na serduszka. Ucieramy masło z cukrem. Masło musi mieć pokojową temperaturę żeby się lepiej i szybciej ubijało. Następnie
Kuchenne Wariacjejasne: 2 szklanki mąki * 3 żółtka 1/2 kostki masła (100 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na ciasto ciemne: połowa składników jak wyżej + 2 łyżki kakao Na masę serową: 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g każdy) 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej * szklanka
Domowa Cookierenka Agiłyżek oleju kokosowego (roztopionego) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu miętowego szczypta soli Polewa: 1/4 szklanki oleju kokosowego (roztopionego) 2 łyżki syropu z agawy 1/4 szklanki tradycyjnego kakao pół łyżeczki ekstraktu miętowego Przygotowanie: Formę o średnicy 20 cm (lub mniejszą) wyłożyć folią spożywczą. Warstwa kokosowa: Awokado obrać i usunąć pestkę. Umieścić razem z pozostałymi składnikami w misie malaksera
Domowa Cookierenka AgiCzekolada: 3/4 szklanki oleju kokosowego lub masła kakaowego (roztopionego w kąpieli wodnej) 5 łyżek syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej) 3/4 szklanki tradycyjnego kakao 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego garść suszonych jagód goji Nadzienie: 1 szklanka (250 ml) NESTEA Green Tea o smaku truskawkowo-aloesowym 1 czubata szklanka mrożonych truskawek 1 łyżeczka agar
Domowa Cookierenka AgiSkładniki (na dwie rolady 2-waflowe lub jedną 3-waflową): 3-4 wafle tortowe (użyłam tych ) 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 5-6 daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu) pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody
Domowa Cookierenka Agihard. Dzisiaj czeka mnie pierwsza w życiu a'la rozmowa kwalifikacyjna! PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej brązowej ciecierzycy (można użyć tej samej ilości zwykłej ciecierzycy z puszki) ~jajko ~20g kakao ~łyżka mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~dolałam jeszcze ok. 1/3 szklanki mleka bo mąka kokosowa mocno zagęściła masę. ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Ciecierzycę zmiksować na gładką masę, następnie dodać
breakfast of dreamskaszka orkiszowa na budyniu czekoladowym z kakao, jabłkiem (w środku - dodane podczas gotowania) i domową pigwą z syropu ; yerba mate miodowo-karmelowa~ Pigwę dostałam od Karoliny , pychaaa! Nieźle się namęczyłam żeby otworzyć ten słoik, ale było warto, haha
breakfast of dreamspłatki ryżowe na mleku sojowym z kakao, budyniem czekoladowym i białą czekoladą w słoiczku po domowym maśle orzechowym~ Zobaczymy co będzie dalej :) Zapowiada się fajnie
breakfast of dreamskasza jaglana na waniliowym mleku sojowym z kakao, czereśniami (także w środku) i białą czekoladą
breakfast of dreamskasza jaglana z kakao, truskawkami i jogurtem greckim~ Robię sobie lato w pokoju. Bo na dworze mamy majopad jakiś chyba. Wczoraj 40 minut spędziłam na poczcie, bo to był jedyny budynek, do którego zdążyłam dobiec jak nagle lunął ogromny deszcz. I tak sobie padał przez tę prawie godzine. Skutek - zalane ulice...Mama musiała przyjechać po mnie okrężną drogą
breakfast of dreamssłodkości. Ale skoro można ją bardzo łatwo "uzdrowić" i przygotować coś w podobnym stylu w domu to czemu nie skorzystać? :) Polecam spróbować! PRZEPIS /1 porcja/ ~20g otrębów pszennych ~15g kakao ~4-5 łyżek jogurtu naturalnego ~2 jajka ~3/4 łyżeczki proszku do pieczenia ~3 łyżeczki stevii // 6 łyżeczek cukru Otręby zmielić (np. w młynku do kawy - nie jest to niezbędne
breakfast of dreamsquiona z nektarynkami (druga na dnie), jogurtem naturalnym i ziarnem kakao ; kawa toffee ~ Próbowałam tej kaszy po raz pierwszy i muszę przyznać, że bardzo mi posmakowała! :) Jestem też ciekawa jak smakuje w wytrawnej wersji i chyba tak przygotują ją następnym razem. Komosę mogłam spróbować dzięki współpracy ze sklepem Skworcu , możecie kupić ją pod TYM linkiem :) Dzisiaj o 20.00 znów wyjeżdżam
breakfast of dreamstwarożek z kakao, truskawkami i czekoladą~ Ups, chyba rozleniwiłam się w tej Warszawie... ;) Nie dość, że w kuchni jestem codziennie przez 8 godzin i po upływie tego czasu mam jej już dość, to przygotowanie mojego śniadania wygląda następująco: budzę się, oczywiście za późno, więc na śniadanie idę w piżamie (who cares), biorę jogurt, sypię płatki, robię herbatę, jem. I wracam
breakfast of dreams