innym zdobieniem) prezentowałam Wam przy okazji swiątecznych choinek :) Składniki na 12 babeczek: 1 i 1/3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1/3 szklanki kakao naturalnego 1 szklanka maślanki 1/3 szklanki oleju 100 g czekolady mlecznej Do jednego naczynia wsypujemy składniki suche i mieszamy, do drugiego mokre i również mieszamy. Następnie składniki mokre przelewamy do suchych
Zawsze głodna!blok czekoladowy? rodem z lat PRL-u? nie było słodyczy a do kawy zjeść się chciało coś słodkiego. W sklepach pustki ale mleko w proszku było, takie niebieskie, najlepsze, kakao można było wystać w kolejce, cukier na kartki a jedyne herbatniki jakie były to Petit Beurre i co z tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny, jedyny
Moje Małe Czarowaniekolana, ale jak na coś, co 3 minuty wcześniej było tylko mieszaniną składników, jest naprawdę niezłe ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 1 porcję: 4 łyżki mąki 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta sody oczyszczonej 2-3 krople aromatu waniliowego 4 łyżki mleka 2 łyżki oleju CZAS PRZYGOTOWANIA: 5 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
My Culinary Artjest, jeżeli ludzie Ci ufają. Ale tak samo jest kiedy wiesz, że to ty możesz komuś zaufać. Przepis: 300ml mleka 30g mąki kukurydzianej ok. 2 łyżek mocnego kakao jajko coś do posłodzenia szczypta soli, cynamon 2/3 mleka zagotować. Resztę wymieszać z mąką i jajkiem. Powoli wlewać do zagotowanego mleka, energicznie mieszając do zgęstnienia. Przełożyć masę
More food, love and dreamsminut, aż tarta się przyrumieni. Potem wyciągnij i zostaw do ostygnięcia. Krem: - 2 szklanki puree dyniowego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżka miodu - 1 czekolada mleczna 100g - 2 łyżki kakao - 5 łyżek kaszy jaglanej preparowanej (opcjonalnie) Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki zblenduj ze sobą na kremową masę. Wyłóż nią tartę i przełóż do zamrażalnika (minimum 1h). Jeśli chcesz
Corner With RecipesSkładniki: 100 g borówek amerykańskich 1 banan 60 g jogurtu naturalnego 100 g mleka 1 łyżeczka kakao cukier do smaku (ja dałam 1 łyżeczkę stewii) Banan obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Następnie zmiksować z pozostałymi składnikami. Smacznego! Inspiracja
Moja Galeria Smakuprzepisie i tak wyszło słodko :) Składniki na 2 szklanki: z przepisu z bloga Jadłonomia 500 ml dowolnego mleka, najlepiej sojowego lub ryżowego 1/2 szklanki daktyli - 70g 3 łyżki kakao szczypta soli Wszystkie składniki umieścić w rondelku, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 5 minut. Zmiksować i pić ciepłe. Smacznego
Moja Galeria Smakupyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować! Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić od razu. Smacznego
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 małe porcje: 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka kakao 1 szklanka mleka 1 łyżka masła orzechowego 1 banan Banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1 porcję: 1 szklanka mleka krowiego lub mleka migdałowgo 1 banan 1 łyżka płatków migdałowych lub migdałów 1 łyżeczka kakao Banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 4 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka 1,5 łyżki kakao 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu Do dekoracji: 2 kostki gorzkiej czekolady dowolne owoce (użyłam granatu) Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, aby wszystkie nasionka chia były zanurzone. Przykryć folią i odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia można pudding zmiksować
Moja Galeria Smakupodłużnych biszkoptów 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu lub cukru 100 ml esperesso 1 łyżka amaretto lub rumu 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 2 łyżeczki kakao 200 g malin Wykonanie: zaparzyć espresso. Posłodzić kawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SPÓD I KRUSZONKĘ: 250 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 120 g cukru (użyłam brązowego) 180 g zimnego masła 5 żółtek 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SKŁADNIKI NA BEZĘ: 5 białek 250 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 500 g agrestu WYKONANIE: SPÓD: Zimne masło pokrój w kosteczkę i wraz
Słodko-Słony Świat IlonyDomowa wersja jest lżejsza, zdrowsza, dzięki głównemu składnikowi - AWOKADO - zawiera dużo witamin i kwas oleinowy, których w popularnej, sklepowej wersji nie znajdziemy. Składniki: - jedno dojrzałe awokado - 2 łyżki kakao bez cukru - łyżka miodu - 15g zmielonych orzeszków (u mnie laskowe) *opcjonalnie: 1-2łyżki mleka by rozcieńczyć krem Wybieramy łyżką miąższ z awokado (usuwamy pestkę! :P) i wrzucamy do miksera
Be Fit Be Stronglistę Waszych ulubionych śniadań. Co więcej można się nim delektować bez wyrzutów sumienia! :) SKŁADNIKI (1 porcja) omlet 2 jajka 2 czubate łyżki mąki orkiszowej 1 czubata łyżka kakao 3 pastylki stewii lub 2 łyżeczki ksylitolu szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 1/2 szklanki malin (mogą być mrożone) 1 łyżeczka oleju kokosowego twarożek 2 łyżki białego sera chudego
DefinicjaSmaku