ziołami, w którym marynowały się nasze pestki. 5. Po wyciągnięciu z piekarnika części dolnej posypujemy ją pestkami dyni i rukolą. 6. Składamy obie części i podajemy z dipem jogurtowym. Smacznego! :) WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 porcja - 150 g w porcji 150 g Wartość energetyczna 367,50 kcal Białko 7,50 g Węglowodany
FITBUuKSmaczny i szybki obiad, czyli placuszki ze szpinaku z pokruszonym serem kozim, podane z sosem jogurtowym z uprażonymi orzechami włoskimi. Całość współgra idealnie! To pyszna alternatywa dla placków ziemniaczanych, które kiedyś mogą się znudzić Mniam… Składniki: Placuszki szpinakowe (około 11 placuszków): 450 g mrożonego szpinaku – liście „Hortex” 60 g sera koziego 2 ząbki czosnku 1 jajko
Oryginalny smaklodówki do stężenia żelatynę rozpuścić i rozmieszać w 100 ml gorącej wody, jogurty wlać do pojemnika, dodać żelatynę i dobrze wszystko wymieszać, przelać na zastygniętą galaretkę na masie jogurtowej poukładać kakaowe herbatniki lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę wyjąć z lodówki, delikatnie poodchylać-poruszać brzegi, formę nakryć talerzem i obrócić, zdjąć formę
W Mojej Kuchni Lubięuwielbiam! Z czekoladowymi lodami jeszcze bardziej! Domowe lody są najlepsze. Można przyrządzić takie jakie tylko dusza zapragnie. Tradycyjne lody ale i lekkie sorbety , puszyste parfait i dietetyczne lody jogurtowe . Jemy lody przez cały rok. Latem to wspaniały orzeźwiający deser. Zimą pyszny z gorącą kawą, naleśnikami czy goframi. Deser dla całej rodziny. Domowe lody Składniki: ok. 600 ml 60 g masła
codojedzeniapolewą. Dla mnie smakowo jest zbyteczna. Skutecznie natomiast może schować popękanie ciasta (bo też ciasto pęka w wielu miejscach). Mnie to ciasto najbardziej smakowało następnego dnia z kleksem jogurtowym. W ubiegłym roku pierwszy raz przeczytała książkę Magdaleny Witkiewicz . Wtedy był to niewypał. Rok musiał upłynąć, by dać drugą szansę autorce. I za sprawą wyzwania u ejotka wybór padł na "Balladę
Weekendy w domu i ogrodziesuszone pomidory w paski. Jogurt naturalny wymieszać z 2 jajkami, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz oregano. Na podpieczony spód wyłożyć podsmażonego kurczaka, cukinię, cebulę, pomidory. Całość zalać masą jogurtową, a wierzch posypać startą mozzarellą lub innym serem (u mnie parmezan). Całość piec 20-25 minut w 180 stopniach do ścięcia masy i lekkiego zrumienienia wierzchu. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówprzełamania smaków. Szaszłyki mogą być wegetariańskie, z dodatkiem ulubionych warzyw, dodatkowo maczane w dipach. Smacznie sprawdzi się cukinia z pieczarkami i pomidorkami, papryką, dipy pomidorowy lub lekki jogurtowy z koperkiem. Niedługo zawita do nas sezon grillowy, więc podobne szaszłyki nie raz zagoszczą na naszym letnim domowym stole:) Składniki: pierś z kurczaka pomidorki koktajlowe kilka pieczarek obranych i pokrojonych
Zasmakuj Kuchnimini pączki orkiszowe Wytrawne mini pączki ser(k)owe PANCAKE DAY :) Jabłka w cieście z sosem karmelowo kokosowym Naleśniki z twarożkiem i owocami w syropie Placuszki jogurtowe z sosem mandarynkowym Racuszki serowe z morelą Placuszki z mąki owsianej, amarantusem i kokosem Placuszki owsiane z dodatkiem siemienia lnianego z dżemem
coolinarnygrilla, czegoś słodkiego co by i dorosłym i dzieciaczkom podpasowało. Stanęło na cieście kakowym,czekoladowym z wiśniami, bo to już ostatni dzwonek na nie. Postanowiłam przerobić przepis na ciasto jogurtowe i tak oto powstało lekkie, wilgotne i mocno kakaowe ciasto z kwaskowymi wiśniami. Do ciasta wykorzystujemy kubeczek po jogurcie (150 g) myjemy i używamy do odmierzania składników . Składniki
Państwo Wojtczuk gotująPotrzebowałam szybkie ciasto na imieniny. Mąż zażyczył sobie coś ze śliwkami. można było zrobić swoje znane jogurtowe, ale przecież nie można robić ciągle tego samego i zaczęłam przeszukiwać internet. Ze znalezionych przepisów wybrałam ten ze strony moje wypieki . Ciasto wyszło pyszne wilgotne, bardzo szybko zniknęło z domu, a dzieci były zachwycone, tylko młodsze zrobiło bleee na widok śliwek
Państwo Wojtczuk gotująpisze się wiele. Należy spożywać je często,najlepiej surowe,pijąc świeżo wyciskane soki lub koktajle. Ja ostatnio rozsmakowałam się w koktajlach z dodatkiem czerwonego buraczka. Oto mój ulubiony jogurtowy,z dodatkiem banana i siemienia lnianego. 200 ml jogurtu naturalnego 1 banan pół surowego czerwonego buraczka 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego Do kielicha blendera wlać jogurt,dodać pokrojonego banana
Kolorowa kuchnia Elkirękawa wraz z przygotowanymi ziemniakami wg. przepisu: ziemniaczki pieczone W zależności od rodzaju piekarnika pieczemy w 200 stopniach od 1-1,5 godziny. Podajemy z mieszanką sałat z sosem jogurtowym, wg. przepisu: sałata do obiadu
Kulinarne przemysleniaobiadowe – pizza w kształcie serca! Mogą też być bułeczki z ciasta francuskiego z nadzieniem szpinakowym. A tu zdrowa wersja deseru lub przekąski – serca z owoców z dipem jogurtowym. Nieco bardziej pracochłonna wersja deseru – miseczki z czekolady nadziane bitą śmietaną i owowcami. Wyglądają bosko czyż nie? Zawsze też można zrobić walentykowe babeczki – jeśli ktoś ma zdolności cukiernicze
Mama z miastazrobiłam jakiś czas temu tego kurczaka nie mamy go dosyć. W końcu jakiś inny sposób na filet i to w wersji jak najbardziej fit. Pieczony w piekarniku, w marynacie jogurtowej. Jedynym "tłustym" akcentem był sos czosnkowy z odrobiną majonezu. Jak dla mnie kurczak idealny. Do tego korniszony lub ostre ogórki chili i nam to wystarczyło by najeść się do syta
My simple kitchenZnowu kombinuję jaką słodkość mogłabym zjeść, musi być zdrowo, smacznie i bez cukru ;) Takie desery jak ten to ja mogę w sumie jeść codziennie! Delikatny, zdrowy, jogurtowy z ananasem....Do tego "czekoladowy" spód i lekko grzeszna polewa - pychotka! Składniki: SPÓD: 2 łyżki płatków żytnich ( lub innych) 2 łyżki wiórków kokosowych 50 g migdałów bez skórki 1 łyżka kakao
coolinarny