dołu: 1. Pokrojona sałata lodowa 2. Pokrojone pomidory posypane pieprzem 3. Filet z kurczaka polany keczupem 4. Fasola czerwona 5. Ogórek konserwowy pokrojony w kostkę 6. Sos jogurtowy 7. Pokruszone tortille w środku a wokół naczynia korona z trójkątów. Sałatkę trzymamy w lodówce kilka godzin, aby się przegryzła, a tortille wykładamy
To co kochamubitą pianą z białek. • Okrągłą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. • Na spód pokruszyć herbatniki i wylać delikatnie masę jogurtową. • Pozostawić ok. 1/2 szklanki masy i zmiksować ją z espresso. • Kawową masę wylać na wierzch ciasta i przemieszać delikatnie po wierzchu widelcem. • Piec w 180 st.C
To co kochamSkładniki: Bułeczki drożdżowe • 3 szklanki mąki • 1 opakowanie suszonych drożdży • 1 łyżeczka cukru • 300 ml mleka • 2 łyżki oliwy • szczypta soli Krem serowy • 3/4 szklanki śmietanki 30% • 2 serki jogurtowe Almette • szczypta soli Dekoracja • pomidorki koktajlowe • różyczki brokuła Wykonanie: Bułeczki drożdżowe • Do miski wsypać przesianą mąkę, drożdże, cukier, sól i przemieszać składniki. • Wlać ciepłe mleko, oliwę
To co kochammoje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy, sernik-zebrę, z makiem, jagodowy, jogurtowy, z piernikami, amerykański… Tym razem proponuję sernik bardzo piernikowy, w smaku lekko pikantny, jak to powiedziała moja koleżanka Asia – pozostawia ostry smaczek na języku. Sernik
To co kochamSkładniki: • 500 g mięsa z piersi indyka • 1 szklanka orzechów włoskich • 5 cienkich łodyg selera naciowego • 4 jabłka • sól, pieprz do smaku • 2 łyżki sosu sojowego Sos jogurtowy • 4 łyżki gęstego jogurtu • 2 łyżki śmietany • 3 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mięso z piersi indyka pokroić w kostkę, posypać solą
To co kochamsekund do mikrofali. • Połączyć jogurt z żelatyną, makiem i ewentualnie cukrem dokładnie mieszając. • 4 pucharki posmarować bardzo delikatnie olejem i wlać masę jogurtową na dno pucharków. • Wstawić do lodówki aż jogurt stężeje. • W tym czasie pokroić gruszki w kostkę. Po stężeniu białej warstwy nałożyć pokrojone gruszki i zalać delikatnie kompotem
To co kochamobiedzie było ostatnio troszkę lata na przedwiośniu, a to za sprawą pysznej surówki z białej rzodkwi, ogórka i koperku w delikatnym jogurtowym sosie. Ta surówka zdecydowanie pachnie latem i świeżymi warzywami. Polecam, szczególnie gdy tęsknicie za latem, jak ja. Składniki: • 1 biała rzodkiew • 1 długi ogórek zielony • sól, pieprz
To co kochamZostała mi resztka jogurtu naturalnego. Dzień wcześniej kupiłam piersi z kurczaka. Zrobiłam więc szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie. Jeden minus to marynowanie 1,5 godziny w lodówce, ale naprawdę warto. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka przyprawy do kurczaka kilka listków świeżego lubczyku 1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego kilka pomidorków koktajlowych - ilość zależy od wielkości piersi z kurczaka
Szczęśliwa kuchniapaprykę , to bardziej mnie zmotywowało do ich upieczenia :) Będę mieć do pracy! Takie bułeczki mogą służyć za przekąskę lub w większej ilości jako drugie danie podane z sosem jogurtowym ze szczypiorkiem lub sosem czosnkowym. Składniki na 6-7 bułek: 250 gramów mąki pszennej 1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej 3 łyżki oliwy z oliwek 25 gramów świeżych drożdży 2 łyżki
Szczęśliwa kuchniawolnym ogniu przez 5 minut. (Uwaga: Jeśli zamiast pomidorów z czosnkiem używacie zwykłych, w momencie dodawania imbiru trzeba też dodać posiekany ząbek czosnku). Kurczaka lekko oczyścić z masy jogurtowej i smażyć partiami na maśle klarowanym aż będzie lekko brązowy. Dodać kawałki mięsa do sosu pomidorowego, wymieszać i gotować przez 20 minut. Podawać z jogurtem naturalnym i listkami kolendry
Kulinarne Inspiracjeprzepis znalazłam na blogu kuchnia wegAnki , ale nam niestety w wersji wegańskiej nie posmakowała i dodałam jogurt naturalny. Dzięki jogurtowi nabrała takiego smaku jaki lubimy :) W takiej wersji gorąco polecam, bo jest naprawdę bardzo smaczna. Składniki: 1 brokuł 10 dużych listków bazylii 3 małe ziemniaki 1 cebula 3 zabki czosnku 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 płaska
kuchnia doskiDziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Nawet mój ukochany, który generalnie nie lubi wszelkiej „zieleniny” do obiadu stwierdził, że ta surówka jest wyjątkowo smaczna Szybka, łatwa i przyjemna, polecam! Scroll down for recipe in English Surówka
karmelowyrównych porcjach z jogurtem w równych porcjach po ok 5 łyżek. W salaterce układać warstwami: - śledzie pokrojone w paseczki - ziemniaki, lekko oprószyć pieprzem i solą - drobno posiekana cebulka - sos jogurtowy - marchewka, lekko posolić polać delikatnie sosem - drobno pokrojony ogórek - biała jajek, sól, pieprz odrobina sosu - buraczki, przyprawy i reszta sosu Na wierzchu ułożyć starte żółtka i posiekaną natkę pietruszki. Całość
W garach u Gosipęczek natki pietruszki, 3 ząbki czosnku, sól Natkę pietruszki drobno posiekać. Czosnek rozgnieść. Wymieszać jogurt z natką pietruszki i czosnkiem. Doprawić do smaku solą. Smażone ślimaki podać z sosem jogurtowym. Ślimaki chyba smakowały :) Zanim jednak zaczęliśmy gotować, odwiedziliśmy farmę na której żyją ślimaki. Mogliśmy zobaczyć jak się rozmnażają i żyją . W czasie wizyty w Krasinie, (największego w Polsce producenta Snails
królestwo garów