wiem jak Wy, ale ja po grzeszkach długiego weekendu staram się stawiać na jakieś niskokaloryczne przekaski. ;-) Stąd dzisiejszy przepis. Jabłka pieczone wypełnione pianką bananową na bazie jogurtu naturalnego, lub greckiego. Nie ma tu nawet grama białego cukru, a jedno jabłko ma ok. 140 zdrowych kalorii. :-) Całość wychodzi niezbyt słodka, więc to dobry przepis dla osób ceniących delikatne przekąski(...)Składniki: 4 średnie jabłka 1 mały banan lub pół dużego 100g jogurtu greckiego lub naturalnego (gęstego) 1 średnie jajko 30g suszonej żurawiny opcjonalnie: łyżeczka miodu, cynamon itp. Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, jajko, żurawinę i mieszamy (możemy też dodać troche cynamonu). Od jabłek odcinamy "kapelusiki", nożem wycinamy gniazda. Środek po brzegi wypełniamy przygotowaną masą i zakrywamy "kapelusikami". Wkładamy do nagrzanego
kuchnia do kwadratuwoli owocowego śniadania. Połączenie owoców i jogurtu to klasyczna i pyszna propozycja na letnie śniadania i przekąski. POTRZEBUJEMY (na jedną porcje) 2 duże nektarynki 1/2 banana kilka łyżek gęstego jogurtu garść borówek wiórki czekoladowe i kokosowe (opcjonalnie) Nektarynki i banan miksujemy blenderem na mus. Układamy w słoiku: jogurty, mus owocowy, borówki. Posypujemy wiórkami i gotowe. Pięknie, zdrowo i pysznie. Zainspirujcie
WYSPA SZCZĘSLIWAdojrzałe banany2 jajka250 g mąki85 g masła150 g brązowego cukruok. 3 łyżki białego cukru 180 g jogurtu naturalnego cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliok. 100 g orzechów włoskichMuffinki Bananowo-Orzechowe - Sposób przygotowania:Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Obrane banany rozgniatamy widelcem. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy, a następnie dodajemy sól - wszystko(...)dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy masło wraz z cukrem białym, brązowym i waniliowym na puszystą masę. Nie przestając ubijać stopniowo dodajemy najpierw jajka, a następnie jogurt naturalny i rozgniecione banany. Całość dodajemy do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz solą i łyżką (lub szpatułką) kilkoma energicznymi ruchami mieszamy składniki - nie ucieramy - masa powinna pozostać grudkowata. Formę
Słodka StronaValues may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Ingredients Składniki: (na dwie porcje) 4 plastry ananasa z lekkiego syropu 1 średni banan 190 g jogurtu naturalnego Przygotowanie Plastry ananasa odsączamy z syropu (będzie zdrowiej). Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko umieszczamy w misie blendera, dodajemy jogurt i miksujemy. Rozlewamy do przygotowanych pucharków. Możemy
Słodkie okruszkiZdrowe i zbilansowanie śniadanie z dodatkiem melisy i skórki z cytryny, które dodają aromatu i rześkości całości dania. Składniki: 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych opakowanie jogurtu naturalnego (180g) 1 banan 1/2 jabłka kilka listów melisy szczypta cynamonu 1 łyżeczka miodu odrobinę skórki z cytryny Płatki włożyć do miski, zalać jogurtem i odstawić na 5-10 minut, aż zmiękną. Jabłko obrać
Moja Galeria Smakuwraz ze skórką) 1 łyżka jagód goi 1/2 banana 6-7 czubatych łyżek jogurtu 1 łyżeczka płynnego miodu (opcjonalnie) 1 łyżeczka soku z cytryny Jabłko skropić cytryną, banana pokroić w plasterki. Jogurt wymieszać z miodem. W słoiku układać dowolnie
Delicious Titbitskoktajl z jarmużu i kiwi serdecznie poleca się na śniadanko. Koktajl z jarmużu i kiwi Czas przygotowania: 2 0 minut Składniki: 2 garści jarmużu 1 dojrzałe kiwi 1 banan 300 g jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów żytnich Wykonanie: Owoce obieramy. Banana kroimy w plasterki, kiwi w kostkę, wrzucamy do blendera. Dodajemy jarmuż i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie blendujemy. Dodajemy
Kulinarne przygody Gatityamarantusa ekspandowanego2 łyżki otrębów owsianych1 łyżka siemienia lnianego1 średni banan1 czekoladowe ciasteczko0,5 szklanki jogurtu naturalnego Sposób przygotowania Krok 1Amarantus mieszamy z otrębami zalewamy jogurtem i odstawiamy na 5 minut. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę banana, posypujemy siemieniem lnianym oraz pokruszonym ciasteczkiem
CoolinarniePLimage":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P6270121.jpg","description":null,"recipeYield":"12 ","recipeIngredient":["170 g m\u0105ka kokosowa (1 szklanka)","400 g pitny jogurt naturalny","1 szt banan (\u015bredniej wielko\u015bci)","1 szt jajko"],"recipeInstructions":["Banana ugniatamy widelcem lub miksujemy. \u0141\u0105czymy wszystkie sk\u0142adniki na jednolit\u0105 mas\u0119. \r\nSma\u017cymy z dw\u00f3ch stron na \u015brednim ogniu(...)oleju kokosowym."],"recipeCuisine":"Bez glutenu"} Placki jogurtowo-kokosowe Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 170 g mąka kokosowa 1 szklanka 400 g pitny jogurt naturalny 1 szt banan średniej wielkości 1 szt jajko Sposób przygotowania Banana ugniatamy widelcem lub miksujemy. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą masę. Smażymy z dwóch stron na średnim ogniu, na oleju kokosowym
Kucharzycalekko, 5 małych porcji w ciągu dnia). Takie coś zjadam na drugie śniadanie, albo na podwieczorek. Przygotowanie zajmuje chwilę, a deser smakuje tak jak wygląda :) Chudy jogurt naturalny, słodki banan, znany ze swoich superwłaściwości granat i aromatyczne, pełne witamin migdały... same pyszne i wartościowe składniki. Takie desery to ja rozumiem! Pomysł na ten deser znalazłam(...)mojej siostry, ale jak to ja - zmodyfikowałam go trochę. W oryginale zamiast granatu była łyżeczka jagód, a zamiast migdałów różne orzechy. Składniki na jedną porcję: mały jogurt naturalny (ja używam chudego) pół banana 2 łyżki pestek granatu łyżka migdałów Przygotowanie: Do niskiej szklanki wlać pół jogutru. Ułożyć na nim kilka plastrów banana, posypać połową pestek granata. Przykryć restą jogutru
Kulinarne InspiracjeSkładniki: 200 g jogurtu naturalnego 1/2 soczystej i słodkiej pomarańczy 1/2 banana 1/2 pęczka natki z pietruszki cukier, miód lub daktyle do smaku Przygotowanie: Do blendera kielichowego przelewamy jogurt, dodajemy obranego banana i pomarańczę, podzielone na mniejsze kawałki oraz natkę z pietruszki. Na tym etapie, jeśli mamy daktyle, dodajemy do pozostałych składników. Całość miksujemy, na koniec dodajemy do smaku cukier
Moja smaczna kuchniaNajlepiej wykorzystać już bardzo dojrzałe banany do tych placuszków, wtedy możemy nie dodawać cukru i dzięki temu mamy zdrową wersję placków na śniadanie. Polecam spróbować! Składniki :* dojrzały banan* jajko* 2 łyżki jogurtu naturalnego* 5 łyżek otrębów pszennych Sante* 3 łyżki otrębów owsianych Sante Przygotowanie :Rozgnieść dokładnie banana, wymieszać z jajkiem i jogurtem. Dodać otręby i wymieszać na jednolitą masę. Odstawić
Magiczne Życie Martynajbardziej trafiony. My postanowiliśmy przygotować coś bardzo szybkiego co przygotowuje się w nie więcej niż 5 minut .Składniki na 2 porcje: 3 Ciastka korzenne, 1 banan łyżeczka miodu, 100 ml jogurtu (najlepiej grecki) Przygotowanie:Ciastka kruszymy na mniejsze kawałki i wsypujemy na dno szklanek. Dodajemy pokrojonego banana polewamy to odrobina miodu,a na wierzch wlewamy jogurt.Najlepiej
cookplciasta i smażyć chwilkę z każdej strony. Przełożyć na talerz. Sos czekoladowy: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki wody 1/2 łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Naleśniki ułożyć w wieżyczkę, polać jogurtem i sosem. Banana pokroić w plasterki. Smacznego
Chocolate Muffin Blog