jajko - 22300 przepisów (strona:790/1487)

Kotlety siekane z piersi kurczaka 21074

kcal Mąka pszenna pełnoziarnista 30 g 4,2 g 0,7 g 19,6 g 2 g 102 kcal Jajo 56 g 7 g 5,4 g 0,3 g 0 g 78 kcal Ser parmezan 10 g 4,2 g 3,2 g 0 g 0 g 45 kcal Olej rzepakowy

Kulinarne Przeboje
Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym 744

piękne wtorkowe popołudnie zapraszam na lekkie, orzeźwiające ciasto cytrynowe z herbatnikami. Ciasto ma lekko cytrynowy smak i nie jest zbyt słodkie. Każdemu będzie smakować. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, ½ szklanki cukru, ¾ szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, ½ cytryny, Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, ¼ szklanki wody, 2 opakowania galaretki zielonej, Masa budyniowa: 500 ml mleka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkopt z musem z jabłkowo-galaretkowym 254

kakao lepiej by kontrastowało z jasnym ciastem :) Przepis zmodyfikowałam, ponieważ brakowało mi sporo składników z oryginału, ale nie żałuję, bo wolę jasny biszkopt od ciemnego :) Składniki na ciasto: 4 jajka 150 gramów cukru 6 łyżek oleju 1 i 1/3 szklanki mąki 1/2 łyżki proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu Składniki na masę jabłkową: 1 litr musu jabłkowego domowej roboty

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Suflet czekoladowy 144

żałuję, łatwo się przygotowuje, tylko czekać w zapachu czekolady na niego aż wyrośnie. Pycha! Składniki 125 ml mleka 30 g gorzkiej czekolady 30 gram masła 2 łyżki mąki 2 jajka 1,5 łyżki drobnego cukru 1 łyżka kakao szczypta soli cukier puder Sposób przygotowania Mleko zagotować, dać do niego czekoladę i mieszać do momentu aż się rozpuści. W rondelku stopić

pink envelope
Mini tarta z truskawkami 160

budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie mini lato w foremce! Miłego wszystkim!   Składniki   na kruche ciasto 1 1/2 szklanki mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo 1 opakowanie budyniu ok 100 g truskawek Sposób przygotowania Mąkę przemieszać z cukrem pudrem, dodać masło i żółtko, zagniatać do uzyskania gładkiego ciasta. Ciastem wyłożyć foremki

pink envelope
Donuts! 185

takie z dziurką, polecam  ten   przepis.  Składniki (na ok. 25-30 szt.) 5 szklanek mąki pszennej 28 g drożdży świeżych (lub 2 opakowania drożdży suchych) 2 jajka 1,5 szklanki mleka letniego 1/4 szklanki wody letniej 1/2 szklanki cukru pół łyżeczki soli 1/3 szklanki roztopionego masła Dodatkowo olej do smażenia 100 g czekolady gorzkiej wiórki kokosowe cukier

pink envelope
Wyśmienite ciasto jogurtowe na kaszce z syropem cytrynowym 398

szklanki cukru pudru sok z 1 cytryny   Ciasto 1 szklanka kaszki manny 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki jogurty typu greckiego 1/2 szklanki oleju roślinnego 3 jajka 3 łyżki mąki 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia     Przygotować syrop: Wodę zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny i odstawić do wystudzenia

Jadło i czytadło
Tort pomarańczowo-kajmakowy 421

sprawdzi się na każdej domowej uroczystości. Dla wszystkich Pań na dzisiejszy Dzień Kobiet... Tortownica 24 cm Biszkopt: 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 5 jajek Masa pomarańczowa: 4 pomarańcze 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka cytrynowa 2,5 szklanki gorącej wody Masa kajmakowa: 400 g kajmaku 200 g margaryny 1,5 szklanki mleka 1 budyń czekoladowy

VioletoweKucharzenie
Pomidorowe naleśniki z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 211

beszamelem. Jedzonko palce lizać. składniki: naleśniki pomidorowe 250 g przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki mleka 1 szklanka wody 2,5 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko szczypta cukru duża szczypta soli 2 łyżki oleju farsz 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula sól,pieprz oregano 250 g przecieru pomidorowego 2 garście startego żółtego sera

Monia miesza i gotuje
Sernik na zimno z brzoskwiniami 409

użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe 1/2 szklanki cukru pudru biszkopt: 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka soku z cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem

Kuchcik gotuje
Mirabelkowo-migdałowe muffiny 138

mąki ok 150g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ok100g śmietanki 12% [może być 18%] 150ml mleka [ja użyłam 0,5%, ale może być każde] 1 jajko powidła mirabelkowe olejek migdałowy migdały [mogą być mielone, ilość wedle uznania] Rozpuszczamy masło. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Mieszamy ze sobą mokre składniki [bez masła i powideł]. Niezbyt dokładnie

les mirabelles
Pascha wrocławska 224

Pascha wrocławska Teraz czas na przepis będący trochę większym wyzwaniem niż szkorbut czy jajeczna kawusia . Oczywiście nie mamy krowy ani kury, żeby twaróg czy jajka były nasze. Daktyli też nie uprawiamy w naszym ogrodzie- wszystkie składniki pochodzą ze świata. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła umieszczać tutaj przepisy z naszymi własnymi składnikami. Ale póki co, też chcę się

les mirabelles
Żegnamy truskawy 205

wykwintnym- dlatego, że jest bardziej elastyczne, nie rozgotowuje się i nie pęka. Truskawki mogą puszczać sok i bałam się, że z moich zrobi się zupa pierogowa. Dzięki ciastu z jajkiem i tłuszczem mogłam wałkować je dość cienko. Jeśli robicie tradycyjną wersję ciasta, trzeba je wałkować trochę grubiej.  W rozwałkowanym cieście wycinamy kółka szklanką, na każdym kółku kładziemy małą truskawkę

les mirabelles
Roboto ty w rękach się pal 192

się prosiło, żeby coś pysznego z nimi zrobić. BABKA BISZKOPTOWA Z MIRABELKAMI I MARCEPANEM 250g mirabelek 50g masy marcepanowej 1  łyżka masła bułka tarta do wysypania formy 4 jajka 1 szczypta soli 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 9 łyżek oleju 16g (opakowanie) migdałowego cukru Mirabelki przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Marcepan rwiemy

les mirabelles
Kasztany, kasztany... 171

razem zmieniłam nadzienie- na mirabelkowe oczywiście:)  KASZTANOWE MUFFINY Z MIRABELKOWYM WNĘTRZEM Mokre: 40g rozpuszczonego i ostudzonego masła 100ml śmietany 30 lub 36% 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 4 łyżki dżemu kasztanowego (my mieliśmy ten , ale nie za osiem dolców tylko za osiem złotych w Hali Targowej we Wrocławiu) Suche: 250g mąki kasztanowej 50g mąki pszennej 150g brązowego cukru

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania