musicie wypróbować póki sezon truskawkowy trwa (a ich cena ostatnio mocno spadła)! Torcik najlepiej zrobić dzień wcześniej i oczywiście do czasu podania przechowywać w lodówce :) Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 100 g zmielonych migdałów 7 lekko czubatych łyżek cukru pudru 6 czubatych łyżek mąki pszennej szczypta soli Krem muślinowy: 350 ml mleka 100 ml kwaśnej śmietany
MyCookBook.plBurger wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką
WojnaNaSmaki.plpóźniej do zupy. Formę z upieczonym kruchym spodem wyjmujemy z piekarnika. Na jeszcze gorący spód wylewamy przygotowaną masę jogurtową... Masa jogurtowa: - 600g jogurtu greckiego (u mnie b.gęsty) - 3 jajka - 2 płaskie łyżki mąki orkiszowej typ750 - 2 łyżki dobrego, ciemnego kakao - 3/4 szklanki ksylitolu lub cukru (u mnie 1/2 szklanki ksylitolu i 1/4 szklanki cukru trzcinowego) - 2 łyżeczki syropu
Smaczne Zdrowejagód, porzeczek, malin, wiśni. Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Orchard Fruits oraz White Rose . Biszkopt z musem truskawkowym Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 140g cukru 140g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem: 1 galaretka truskawkowa w proszku 500g śmietanki kremówki
Mała Cukierenkaplacuszkami :) Są sycące, mięciutkie i puszyste. Możesz je robić każdego dnia zmieniając jedynie dodatki, dzięki czemu szybko Ci się nie znudzą :) Składniki: 50 g mąki owsianej (Probio) 1 jajko 50 ml napoju sojowego (Probio) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: banan, kiwi Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj w misce za pomocą łyżki. Patelnię dobrze nagrzej. Nalej porcję
Zdrowie na języku :PZimny chłodnik z botwiny z ogórkami, rzodkiewką, koperkiem i jajkiem to odpowiednia zupa na upalny dzień. Jest syta i pełna witamin. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnemascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato. *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia na nadzienie: 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki łyżeczka kawy waniliowej od tommycafe
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapołączenie prostych smaków, które idealnie do siebie pasują: lekko kwaskowatych truskawek i słodkiego kokosa. Ciasto można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm . Torcik truskawkowo-kokosowy Składniki: BISZKOPT KOKOSOWY 2 jajka 60g mąki pszennej 20g mąki ziemniaczanej 80g drobnego cukru (pół na pół z waniliowym) 40g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia PONCZ 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki
Smakołyki Berenikifont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
Jedz zdrowo żyj zdrowo!smakiem zarówno kokosa i cytryny ciasto. Przez niektórych okrzyknięte sernikiem :D Składniki: 190 g mąki kokosowej (Incola) 60 g mąki amarantusowej (Incola) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1 mocno dojrzały banan 100 g erytrolu (lub inne słodzidło) 300 ml mleka 300 ml wody gazowanej sok wyciśnięty z jednej cytryny 1 łyżka startej skórki
Zdrowie na języku :Pszakszuka) to danie rodem z Tunezji, Izraelu, Egiptu i Maroko. Jest tak dobre, że powinieneś je również poznać właśnie Ty! Samo słowo oznacza „bałagan" a w rzeczywistości to jajka sadzone w lekko pikantnym i niezwykle aromatycznym sosie pomidorowym. Kumin, czosnek, papryka i soczyste, słodkawe pomidory- czyż to nie brzmi bosko? Świetna opcja dla tych, którzy lubią odświętne kolacje
Wielki apetytsmażenia. Są delikatne i puszyste, nieco suche, dlatego polecam je zjeść np. z jogurtem, domową konfiturą czy mnóstwem owoców :) Składniki: 50 g mąki pełnoziarnistej ryżowej (PRO-BIO) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego, u mnie ryżowo-kokosowe (PRO-BIO) Dodatki: nerkowce (PRO-BIO) borówki Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszać w misce
Zdrowie na języku :Pśrednicy 18-20 cm Ciasto kakaowe: 150 g mąki pszennej 120 g cukru 50 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 2 jajka 125 ml maślanki 80 ml oleju rzepakowego 50 ml wody Solony karmel: ¾ szklanki brązowego cukru trzcinowego 100 g masła 100 ml śmietany kremówki 36% sól morska (ilość wg uznania) Krem karmelowy
Food Squaremałym ogniu. W misce ubijamy żółtka z cukrem i mąką ziemniaczaną. Gdy na powierzchni mleka pojawią się pęcherzyki powietrza, wyjmujemy laskę i wlewamy całość bardzo cienką strużką do jajek, cały czas roztrzepując. Następnie przekładamy Custard z powrotem do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie mieszając, aż zgęstnieje. Przelewamy do miski i odstawiamy do ostygnięcia. Składniki na sos jeżynowy
Be Fit Be Strongm.in. zmniejszyłam ilość bez w masie krówkowo-bezowej, gdyż uważam, że jest już ona wystarczająco słodka :) Składniki: (na blaszkę o wymiarach 25x35 cm) Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru 2 czubate łyżki naturalnego kakao 1/2 szkl mąki pszennej tortowej Masa kajmakowo- bezowa: 200 g miękkiego masła 1 puszka masy kajmakowej
Nastoletnie Wypiekanie