kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster sera.Ciasno zwijamy roladki,spinamy wykałaczkami.Każdą roladkę obtaczamy w roztrzepanym jajku a nastepnie w bułce tartej. Smazymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Wyciągamy wykałaczki
Z Majeczką w kuchniKamispieprz młotkowany z kolendrą KamisWykonanie:Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dorzucamy pokrojone na ćwiartki pomidory oraz wydrylowane oliwki. Mieszając co chwilkę podsmażamy ok 3 minut. Jajka rozkłócamy, dodajemy sól, pieprz, posiekana natkę pietruszki, mieszamy. Wylewamy na patelnię, kiedy maa się zetnie przewracamy na druga stronę. Gotowy omlet obsypujemy obficie pokuszonym serem feta
Z Majeczką w kuchnisynowie mają ochotę na takie zwykłe nieudziwniane gofry to robię im właśnie takie Składniki:kostka masła 20 dag cukru 2 opakowania cukru waniliowego 5 jajek pól kg mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 350 ml mlekaWykonanie:Jajka ucieramy na pianę. Dodajemy cukier, cukier waniliowy,a następnie dobrze mieszamy. Dodajemy rozpuszczone ostudzone masło, proszek do pieczenia, mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę
Z Majeczką w kuchniwodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce
Z Majeczką w kuchniwiaderku)2 jajka3 łyżki żelatyny+ 100 ml gorącej wody150 g cukru60 dag malin galaretka malinowa Wykonanie: Tortownicę o srednicy 26 cm wykładamy biszkoptami. srodek wykładamy podwójną warstwą. Jajka miksujemy na puch z cukrem, dodajemy ser, miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy,studzimy, dodajemy do masy serowej, miksujemy. Wylewamy do tortownicy, odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie
Z Majeczką w kuchnitakie jestSkładniki:20 dag mąki 15 dag cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka aromatuwaniliowego kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 60dag śliwek węgierek kruszonka: 6 łyżek mąki 4 łyżki cukru 2 łyzki margaryny Wykonanie:Margarynę ucieramy z cukrami, dalej ucierając dodajemy jajka. Mąkę mieszamy
Z Majeczką w kuchniIdealna na ciepła kolację czy deserek nie tylko dla małych łakomczuchówSkładniki:3/4 kg mąki4 łyżki cukru1 cukier waniliowy4jabłka ( najlepsze kwaskowate )2 szklanki mleka2 jajka olej do smażenia Wykonanie:Wbijamy jajka do mąki,dodajemy mleko,cukry. Wkrajamy obrane jabłka.Kroimy na duże kawałki.Wszystko dokładnie mieszamy,wykłądamy łyżką na rozgrzana patelnię.smażymy na złoto
Z Majeczką w kuchniciekawy smak, jak nietuzinkowe połączenie składników -a to już moja specjalność! ;-) Newella wędzona , to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą białkową czy wegetarian. Produkt ten ma dość duże spektrum zastosowania w kuchni
SMYKWKUCHNIpewno usatysfakcjonuje i nie raz chętnie powrócicie do tego dania!Serdecznie zapraszam!Newella wędzona, to produkt naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników. to nic innego jak pasteryzowane białko z jaj kurzych. Produkt ten ma całą masę zastosowań w kuchni. Idealny dla czynnych sportowców, osób z nietolerancją glutenu, skazą białkową czy wegetarian. Produkt ten ma dość duże spektrum zastosowania
SMYKWKUCHNIłyżeczka) miodumasa twarogowa500g twarogu trzykrotnie zmielonego (można dać pół na pół z mascarpone lub innym serkiem kremowym) lub gęstego z wiaderka100g kwaśnej śmietany 18%85g śliwek suszonych75g cukru2 jajka 1 pełna łyżka (15g) mąki pszennejziarenka z 1 laski waniliipolewa 115g śliwek suszonych75ml śmietanki 30% 75g czekolady deserowej25g czekolady mlecznej1/2 łyżeczki (2g) żelatyny1 łyżka wodyDodaj napisWykonanie:- ciasteczka rozdrobnić na proszek- masło(...)wypłukać i odsączyć, pokroić na dość duże kawałki - piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni- twaróg, śmietanę, cukier i przesianą mąkę zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników- pojedynczo dodawać jajka, po każdym krótko miksując- do masy twarogowej dodać ziarenka wyskrobane z laski wanilii, wymieszać- boki tortownicy posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia (nie trzeba, ale unikniemy odkrawania sernika
Smakołyki BerenikiSkładniki: jajka 3 sztuki, mleko 3,2% 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, kakao 4 łyżki, maliny 20 dag, śmietana 30 % 400 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba, sok z cytryny 1/4 szklanki w temperaturze pokojowej składniki: olej, jajka, mleko, cukier rózgą dobrze roztrzepać wsypać mąkę
W Mojej Kuchni LubięZima zbliża się wielkimi krokami i daje nam o tym znać mrożąc nam nosy i policzki. W ciągu takiego zimnego dnia dobrze schrupać sobie coś pożywnego
Symfonia Smakówprzez praskę ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do przestygnięcia.2. W misce za pomocą miksera łączymy wszystkie składniki na jednolite, gęste ciasto: mleko, wodę, olej, jajko, sól i mąkę. Dodajemy ostudzony szpinak i dokładnie mieszamy.3. Na bardzo mocno rozgrzanej patelni na odrobinie oleju smażymy naleśniki. Naleśnik powinien sam odchodzić od patelni, kiedy nią energicznie poruszymy. Gotowy
W kuchni Katieukład nerwowy, wraz z zawartą w sezamie lecytyną zwiększają koncentrację i poprawiają pamięć. Białko nasion sezamu jest różnorodne w aminokwasy, co oznacza, że jest białkiem pełnowartościowym, porównywalnym do białka jaja kurzego. Dlatego też, ziarna sezamu czy też pasta tahini powinny znaleźć się w jadłospisie wegetarian czy wegan. Nasiona sezamu zawierają składniki mineralne, takie jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk
W kuchni KatieSkładniki: 500 g mięsa mielonego,2 suszone grzyby,1 cebula,1 jajko,2 łyżki bułki tartej,sól,pieprz,ziarna: słonecznik, siemię lniane, sezam,buraczki ćwikłowe kulki Orzech,ryż kleisty,olej z pestek dyni Oleofarm. Przygotowanie: Grzyby suszone zalewamy gorącą wodą na ok. godzinę lub gotujemy przez 10 minut. Następnie siekamy je w drobną kosteczkę. Cebulkę kroimy w drobną(...)kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy grzybki i jeszcze chwilę podsmażamy. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone grzybki z cebulką, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy kuleczki. Obtaczamy je w ziarnach, jeśli nie chcą się przyklejać to możemy zwilżyć kotleciki trochę wodą. Smażymy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i odcedzeniu, zostawiamy do ostudzenia. Formujemy
Aga w kuchni