zwykłej bardzo gęstego)jajkocynamoncoś do osłodzeniaszypta sody oczyszczone j1/3 łyżeczki proszku do pieczeniaPłatki zalewam wrzątkiem, solę i zostawiam na jakieś 30-60min(lub całą noc). Dynię, jajko i mleko miksuje ze sobą. Łącze z płatkami i resztą składników. Przelewam do naczyznka do zapiekania i piekę ok.35-40min
More food, love and dreamskokosowym, bananem i malinami *z mąką kokosową, mleczkiem kokosowym Nie sądziłam, że będzie to takie dobre. :) Składniki: 250g serka sernikowego (np. "Emilka") 100g puree z dyni hakkaido jajko 10g proszku budyniowego 15g mąki kokosowej 50ml mleczka kokosowego/mleka coś do posłodzenia cynamon Ser mieszam z pure, jajkiem, cynamonem i czymś do posłodzenia. Wstawiam na palnik i podgrzewam. W kubeczku
More food, love and dreamszaglądacie i bez was nie było by tego miejsca ;) Jeżeli macie jakieś pytania, prośby, to piszcie śmiało ;) Składniki:60g mąki10g kakao 2 jajka ok.80-100ml mlekacynamon szczypta soliPiekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Wsadzamy do niego silikonowe foremki na muffinki. W między czasie przesiewamy mąkę z kakao. Dokładnie miksujemy z jajkami, stopniowo dolewając mleka. Pod koniec dodajemy
More food, love and dreamsDla moich domowników gulaszowa musi spełniać dwa warunki, dużo mięsa i kładzionych klusek. W zupie nie może zabraknąć kminku, dobrych pomidorów i świeżej papryki. Na
Apetyczna babeczkałyżeczka proszku do pieczenia2 szklanki mąki pszennej1 słoiczek konfitury Pigwa z Kiwi ETERNOWykonanie:Masło zmiksowałam na lekki puch. Następnie partiami dodawałam cukry miksując nadal. Nie przerywając miksowania dodałam jajko, ekstrakt z wanilii, skórkę i sok z cytryny. Na koniec w kilku partiach dodałam mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstałe ciasto przykryłam folią spożywczą i odstawiłam na ponad godzinę
Blondynka Gotujeodpowiednik naszych polskich kopytek. Moje gnocchi zrobiłam z dodatkiem sera ricotta. Dzięki temu zyskały niebywałą delikatność.Składniki: NA GNOCCHI: * 250 g ugotowanych ziemniaków* 125 g sera ricotta* 1 jajko* około 1,5 szklanki mąki pszennej ( ilość mąki zależy od mączystości ziemniaka )* sólNA SOS SEROWY:* 150 ml śmietanki 30%* 50 g sera cheddar* 30 g sera żółtego rottdamer lub ementaler(...)pieprz świeżo mielonyWykonanie:Ugotowane, wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub przepuścić przez maszynkę do mięsa, ewentualnie bardzo dobrze pognieść tłuczkiem.Do ziemniaków dodać ser ricotta oraz jajko. Posolić. Masę wymieszać widelcem i wyłożyć na stolnicę. Do masy ziemniaczano-serowej wgniatać mąkę, w ilości około 1,5 szklanki. Wyrabiać ciasto. Ciasto ma być miękkie, ale nie mocno klejące.Ciasto delikatnie rozwałkować
kolorowotorcikowooliwa Wykonanie ;Piersi umyć , pokroić i delikatnie rozbić .Posolić , popieprzyć , posypać czosnkiem i bazylią .Na każdym płacie mięsa ułożyć pokrojone w paseczki pomidory i mozzarellę.Zwijać jak roladki .Jajka rozbić , zamaczać roladki i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na maśle klarowanym lub oliwie.Pyszne i proste
Sama słodycz i szczypta chililetniej wody1 jajko1 łyżka cukru1,5 łyżeczki soliDo posmarowania100 g sezamu100 ml letniej wody1 łyżka syropu trzcinowego DiamantPrzygotowanie:Mąkę przesiać do misy miksera, wsypać drożdże, cukier, sól, wbić jajko i dodać letnie mleko i wodę. Za pomocą końcówki do ciast drożdżowych "haka"wyrabiać ciasto przez kilka minut, aż zrobi się elastyczna kulka. Ciasto pozostawić w misie, przykryć ściereczką i odłożyć
Ala piecze i gotujemleka. ratują nam życie, gdy mamy ochotę na coś słodkiego;) Składniki;100 g masła,4 łyżki drobnego cukru,2 łyżki cukru brązowego,3/4 szklanki mąki pszennej,1 jajko,2 szklanki płatków owsianych,50 g kokosu,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,1/4 łyżeczki sody,szczypta soli,Wykonanie;Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko i sól dalej miksując.Dodajemy mąkę zmieszaną
Anioły w kuchnidente, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Boczek i cebulkę drobno pokroić i przyrumienić na maśle. Paprykę umyć, osuszyć, drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać boczek z cebulką, jajko, śmietankę i parmezan. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Foremki do tartaletek wysmarować delikatnie masłem. Ugotowane świderki przyciąć i ostrożnie ustawiać we wgłębienia boków tartaletek. Na środek każdej foremki położyć
Oryginalny smakNewella? Co to jest… Już objaśniam. To białko z jaj kurzych o smaku naturalnym lub wędzonym, które stosunkowo niedawno pojawiło się na rynku. Newella nie zawiera tłuszczu, cukru ani cholesterolu więc jest idealna dla osób dbających o zdrowie. Jak smakuje? Jak białko Jest bezwonna i bardzo delikatna, natomiast po zamarynowaniu uzyskamy całkiem inny produkt. Wszystko zależy od tego
Oryginalny smakjajko50 g masłaDodatkowo:białko, mak do oprószenia bułeczek Z drożdży, wody, cukru oraz łyżki mąki zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut, aby drożdże ruszyły. Mąkę połączyć jajkiem, masłem, dodać sól i przygotowany zaczyn z drożdży. Ciasto wyrobić, aż będzie odstawało od ścianek miski i od tego momentu wyrabiać przez 5 minut. Następnie odstawić na 10 minut
Delicious Titbitsmnie 8, po tym czasie chwilę wyrobić ciasto na posypanej mąką stolnicy.Uformować okrągły bochenek lub przełożyć ciasto do blaszki.Zostawić do wyrośnięcia na 40-60 minut, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać ziarnami [ zapomniałam]i delikatnie naciąć [ też zapomniałam].Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 40 minut
Moje domowe kucharzenieSKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki,0,5 szklanki cukru,180 g jogurtu naturalnego,3 łyżki mleka,1 jajko,2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szklanki oleju,2 łyżeczki cukru waniliowego,2 łyżeczki syropu z pigwy (ewentualnie sok z cytryny),konfitura malinowa Krokus. Przygotowanie: Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukry, proszek do pieczenia. Do drugiej(...)miski mokre składniki: jogurt, roztrzepane jajko, mleko, olej i syrop z pigwy. Smarujemy foremki silikonowe masłem (chyba, że używamy papierowych papilotek). Przelewamy połowę ciasta do foremek (12 sztuk). Do każdej foremki wkładamy łyżeczkę konfitury i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach
Aga w kuchnikażde śniadanie czy kolację, aby się nie nudziła mi i moim bliskim często urozmaicam dodatki do niej. Dziś proponuję taką meeega zdrową ze szpinakiem. Składniki: 6 jaj 20 dag szpinaku 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany pieprz mielony sól olej do smażenia Wykonanie: Szpinak myjemy, osączamy,wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy sól, pieprz, czosnek, podduszamy. Jajka rozkłócamy
Z Majeczką w kuchni