jajko - 22300 przepisów (strona:261/1487)

Pasztet z królikiem. 173

delikatny, słodkawy dzięki zawartości króliczego mięsa, no i wcale nie jest trudny choć czasochłonny :-) Pasztet z królika zazwyczaj piekę przed Wielkanocą - jest u nas w domu tradycją, że obok jaj na świątecznym stole stoi domowy pasztet. Podgrzewam go, układam na sałacie w towarzystwie chrzanu i żurawiny. Coś wspaniałego :-) Składniki na  2 foremki po 40 cm długości każda. królik

Poezja Smaków - blog kulinarny
Współpraca z firmą FOLWARK. Sosy i majonezy. 143

Paczuszka zawiera trzy sosy i dwa opakowania majonezu. Majonezowy sos chrzanowy Delikatny, kremowy sos chrzanowy na bazie majonezu i śmietany. Wyśmienity do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, jaj i potraw grillowanych. Pozycja niemal obowiązkowa na tradycyjnym, polskim stole. Remulada duńska Remulada duńska – Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu. Gęsty majonezowy sos z warzywami

Kuchnia z widokiem na ogród
Ekspresowe fit muffinki bakaliowe 937

szklanka mąki razowej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia garść suszonej żurawiny Helio garść rodzynek Helio   2 łyżki miodu 2 jaja 1 szklanka mleka 4 łyżki oleju  Mieszamy ze sobą wszystkie sypkie składniki, wlewamy mleko, olej, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy. Wsypujemy bakalie (ja użyłam rodzynek i żurawiny

Cynamonowe szczęście
Ptasie Gniazdka 165

mięsa mielonego 6-7 jaj ugotowanych na twardo 1 cebulka pokrojona drobno przyprawy pokrojona drobno pietruszka  Mięso przyprawić, dodać cebulkę. Ugotowane jajka obtoczyć w mięsie i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Moje Słodkie Piekiełko
Baba jak się patrzy:) 156

przyrządzenia Margaryne topimy i schładzamy. W miseczce miksujemy cukier z jajkami, do momentu, az cukier sie rozpuści. Przesiewamy oba rodzaje mąk z proszkiem do pieczenia. Do ubitych z cukrem jaj dodajemy ostudzona margarynę, nastepnie porcjami maki, a na koniec olejek. Ciasto przekładamy do formy keksowej wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około godziny w 180 stopniach. Po upieczeniu

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasteczka kruche i maślane. 145

KRUCHO-MAŚLANE na już do zjedzenia;) 50 dkg mąki 15 dkg masła 15 dkg cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło utrzeć z jajami,cukrem i 1/4 mąki na puszystą masę.Dodać resztę mąki,proszek do pieczenia i cukier waniliowy.Zagnieść ciasto.Rozwałkować na grubość ok. pół centymetra i wycinać dowolne kształty.Piec

Moje Słodkie Piekiełko
~~ZEBRA~~ 154

ULUBIONA SZYBKA MEGA BABA:) 5 dużych jaj 2 i ½ szklanki* mąki (+ dodatkowo 2 łyżki) tortowej 1 i ¼ szklanki cukru kryształu ¾ szklanki oleju 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Lukier: cukier puder sok z cytryny ciepła woda OSOBIŚCIE wolę ją z polewą czekoladową;) PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić

Moje Słodkie Piekiełko
Cytrynowiec 250

cukru  - 6 łyżek wody  - 2 łyżeczki proszku do pieczenia  - szczypta soli dodatkowo :  - 2 łyżki kakao ( jeżeli chcemy otrzymać ciemny spód) . Wykonanie : Jaja oddzielić od żółtek. żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka przełożyć delikatnie do utartych

Moje Słodkie Piekiełko
Brzoskwiniowiec Serowy 145

smalcu (jeśli ktoś nie ma doda margaryne) -3 łyżki kakao Wszystkie składniki połączy i zagnieśc, schłodzic na czas przygotowywania masy serowej. MASA SEROWA: -25 dag margaryny -6jaj -1szkl. cukru -1 kg sera (ja użyłam z wiaderka) -1 op. cukru waniliowego -2 op. budyniu waniliowego -owoce brzoskwin 1puszka chyba, że ktoś daje świeże to ok 0,5kg Brzoskiwnie

Moje Słodkie Piekiełko
Maślane ciasto z jagodami 125

Dzisiaj podam Wam przepis z magicznego zeszytu na Ciasto Jagodowe:) Tutaj wersja bez kruszonki:) Ciasto: - 1 szklanka maślanki (dałam akurat o smaku pieczone jabłko) - 4 jaja - 0,5 szklanki oleju  - 0,5 szklanki cukru pudru - 0,5 szklanki cukru kryształu - 3 szklanki mąki - 1 cukier waniliowy - 3  łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: - 200 g mąki

Moje Słodkie Piekiełko
Muffinki Jagodowe 137

pogodę szalałyśmy z córeczką w kuchni:) Dzisiaj upiekłyśmy jagodowe muffinki:* SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 0,5 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 1 szklanka jagód W jednej misce mieszamy składniki suche a w drugiej mokre. Wymieszane skladniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy

Moje Słodkie Piekiełko
Mokry Murzynek 150

mega szybki:) Składniki: 1,5 kostki margaryny 2szkl cukru kryształu cukier waniliowy 5 łyzek kakao 6 łyzek wody 1,5 szkl. mąki 1  łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja W garnku rozpuścić margaryne wraz z cukrem, cukrem waniliowym, kakao i wodą.Zagotować i ostudzić.  Do ostudzonej masy dodać 4 żóltka. Dokładnie wymieszać. Odlać 1/2 szkl.masy. do reszty

Moje Słodkie Piekiełko

Proponowane wyszukiwania