cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado i rzodkiewką Tosty z awokado i jajkiem w koszulce Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Sałatka jajeczna z awokado Jajka zapiekane ze szpinakiem
karmelowynajbardziej jest dla Was Składniki /2 porcje/: 1 dojrzałe awokado 2 małe jajka 4 plasterki salami sól, pieprz Wykonanie: Awokado umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć pestkę. Można lekko powiększyć otwór jeśli ma Czytaj dalej... Artykuł Jajko zapiekane w awokado pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuJeśli mamy rano więcej czasu, warto go poświęcić na przygotowanie tej potrawy na śniadanie 🙂 Składniki 1 szklanka ryżu 2 szklanki wody 4 jajka 1 jogurt naturalny (200 ml) /może … Czytaj dalej Jajka zapiekane w ryżu
czarrna od kuchnipodsmażonym kurczakiem i startym serem żółtym i zalane jajkiem. Zamiast małych kalafiorków można użyć jednego dużego i po zapieczeniu pokroić na porcje. Do faszerowanego kalafiora idealnie pasuje sos pomidorowy. Składniki: • 4 małe kalafiorki • 2 małe filety z kurczaka • 200 g sera żółtego • 4 jajka • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej(...)smażenia dodać sos sojowy i chwilę go odparować. • Ser żółty zetrzeć na tarce, jajka roztrzepać i posolić. • Dno każdego kalafiora wyłożyć połową startego sera, na to smażone kawałki kurczaka i na wierzch znowy starty ser. • Kalafiory delikatnie zalać jajkiem. • Zapiekać w temp. 200 st. C przez 20 minut
To co kochamprzesmażyć go razem ze szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem. • Do podpieczonych papryk włożyć na dno szpinak, na wierzch wbić po jednym jajku. • Zapiekać jeszcze 15-20 minut, w zależności jakie chcemy mieć żółtko. • Po upieczeniu posypać solą i pieprzem po wierzchu
To co kochamJaja sadzone na pomidorach to kolejna odsłona z serii „Śniadanie z jajem”. Jajeczne śniadanie z pomidorami, pieczarkami i cebulką, którym się najedliśmy, ale nie nasyciliśmy. Każde
Magiczny Garnektemp 180 st .. Śmietanę z jajkami i 2 łyżkami mozzarelli rozbijamy przy pomocy blendera razem z przyprawami. Na podpieczonym cieście układamy szparagi i zalewamy śmietaną ubitą z serem i jajkami . Zapiekamy
Gotowanie jest łatweWiosna się zbliża warto zadbać o nasze sylwetki, samopoczucie i zdrowsze jedzenie. Dlatego dzisiaj proponuje śniadanie na zielono, czyli jajka zapiekane w awokado. To ostatnio moja ulubiona przekąska, ale nie można z nią przesadzać, bo awokado oprócz tego że dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi jest też dość kaloryczne, dlatego
Bernika - moj kulinarny pamietniktwarde, można dodać troszkę wody.Dodajemy posiekane nieobierane migdały. Ciasto dzielimy na 6 części. Formujemy wałki ok 2 cm grubości. Lekko je spłaszczamy, układamy na papierze do pieczenia,smarujemy roztrzepanym jajkiem, zapiekamy ok 15 minut w 170 st. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika. Jeszcze gorące kroimy na dość grube plastry, z powrotem układamy do pieczenia na czas ok 10 minut
Z Majeczką w kuchniOrzeźwiający drink z rumem! 3. Pieczony kurczak w maśle! 4. Lekka przekąska pomidory z mozzarellą i bazylią! 5. Chrupiąca sałatka z grzankami! 6. Szybka i pyszna gorąca przystawka! Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej!. Możecie dodać do nich na wierzch troszkę żółtego sera by zaostrzyć smak! 7. Szybka przekąska z łososiem i kawiorem! Taką roladkę możecie też wykonać z gotowych
SMYKWKUCHNIJest to chyba najlepsza forma śniadania lub kolacji jaką ja lubię. Mam nadzieję, że wam także przypadnie do gustu. Na 2 porcję potrzebujemy: dwie duże
Kolejny blog o gotowaniuprzyprawić do smaku, dodać oregano. Piekarnik nagrzać do 180 st, podpiec spód do tarty ok 10- 12 min Wyłożyć szpinak z serem, wygładzić i polać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Zapiekać ok 20 min.. do ładnego przyrumienienia
Gotowanie jest łatweukrywam, że do domu wróciłam dość zmęczona, z bolącą głową i kompletnym brakiem chęci na wystawanie przy kuchni. Dlatego przygotowałam szybki, niekłopotliwy, a przy tym bardzo smaczny obiad - jajka zapiekane na boczniakach, które podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaków i surówki z kapusty pekińskiej. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytymnie naśmiewał, że takie rzeczy to tylko ja kupuję...Przytargałam zakupy do domu, i zaczęłam się zastanawiać, co z tym cudem zrobić. Myślałam o zupie, jarmużowych chipsach, zapiekanych jajkach... Aż w końcu na blogu Kuchennymi drzwiami znalazłam przepis na chlebek do odrywania. Jak tylko go zobaczyłam, wiedziałam, że to będzie właśnie jarmużowy debiut w mojej kuchni.Mi jarmuż przypomina
Pożeraczka, czyli raz adobrzepłat kroimy na 8 równych kwadratów.Na każdy nakładamy po ok.2 łyżki farszu mięsnego.Zwijamyw rolun,końce zaciskamy.Gotowe ruloniki układamy na papierze na blasze do pieczenia,smarujemy odrobiną rozkłóconego jajka,zapiekamy ok.15 minut w 170 st.Podajemy polane sosem czosnkowym i posypane natką pietruszki
Z Majeczką w kuchni