Szybkie danie obiadowe jednogarnkowe, a właściwie jednokalafiorowe. Małe kalafiorki nafaszerowane podsmażonym kurczakiem i startym serem żółtym i zalane jajkiem. Zamiast małych kalafiorków można użyć jednego dużego i po zapieczeniu pokroić na porcje. Do faszerowanego kalafiora idealnie pasuje sos pomidorowy. Składniki: • 4 małe kalafiorki • 2 małe filety z kurczaka • 200 g sera żółtego • 4 jajka • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej do smażenia •... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...