jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:96/200)

Krokiety z kurczakiem i pieczarkami 699

tartego żółtego sera sól przyprawa gyros olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki Panierka: 2 jajka bułka tarta Dziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu do krokietów. Najlepsze są podawane zaraz po usmażeniu, serwowane z czerwonym(...)osobnej patelni, rozgrzać olej i usmażyć do momentu, aż warzywa zmiękną a nadmiar płynu z pieczarek odparuje. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z gazu. Usmażone mięso z kurczaka, pieczarki i cebulę przełożyć do melaksera i posiekać, ale tylko chwilę, żeby nie wyszła nam papka. Farsz przełożyć do miski i dodać starkowany ser. Opcjonalnie można jeszcze raz masę spróbować

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem wg Aleex 294

zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić(...)pozostałości płynu. Ostudzić. 7. Ser zetrzeć na tarce, dodać majonez i lubczyk, wymieszać. 8. Pieczarki połączyć z serem. 9. Wykładać porcję farszu na przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej w folię. 10. W talerzu rozkłócić jajka z przyprawami. W drugim przygotować bułkę tartą. 11. Każdy kotlet panierować w jajku

W mojej kuchni
Kurczak w podwójnym cieście 289

kurczaka Pieprz 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa SKWORCU  (kupisz tutaj) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka keczupu 1 łyżeczka przyprawy do pikantnego kurczaka SKWORCU  (kupisz tutaj) Dodatkowo: 200 g pieczarek 200 g sera Keczup Przyprawa do grilla Rafex  (kupisz tutaj) Ciasto II: 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki(...)gyrosa. W osobnej misce mieszamy mleko, mąkę, keczup, jajko i przyprawę do pikantnego kurczaka. Do ciasta przekładamy kurczaka i odstawiamy na minimum 2 godziny. Po tym czasie smażymy kurczaka na rumiano na rozgrzanej patelni. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej ciasta. Filety osaczamy na papierowym ręczniku. Pieczarki kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przygotowujemy

VioletoweKucharzenie
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ 209

JAJKA ŁYŻKA OCTU 3 ŻÓŁTKA 100 ML ŚMIETANY 18% KOSTKA MARGARYNY 2 ŁYŻKI SMALCU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI NA FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO 1/2 MIĘSA WIEPRZOWEGO NP.ŁOPATKI PRZYPRAWA DO MIELONEGO MIĘSA OPRÓCZ TEGO PRZYPRAWY,BIAŁKO,OLEJ,KMINEK DO POSYPANIA PRZYGOTOWANIE: DROŻDŻE MIESZAMY Z CUKREM

Swojskie jedzonko
Quiche z pieczarkami i kurczakiem 196

masła, zimnego 1 jajko masa jajeczna: 200 g śmietanki 30% 100 g twarogu półtłustego 50 ml mleka 2 jajka całe 3 żółtka szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku farsz : 1 filet z kurczaka 150 g boczku wędzonego 8 pieczarek 1 duża cebula 3 -4 liście z ogonkami buraka naciowego 2 ząbki czosnku Masło siekamy , dodajemy do niego mąkę , sól(...)zagniatamy w kruszonkę . Dodajemy jajko i wyrabiamy na gładką masę , jak już zacznie odchodzić od rak , formujemy kulę , owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut . Teraz możemy przygotować składniki na farsz . Kurczaka , cebulę , pieczarki , boczek i liście z łodygami kroimy w równe kawałki ( jak na zdjęciu ) . Podsmażamy na patelni boczek razem z cebulką , jak już będą rumiane , wkładamy

Ogrodnik w podróży
Bułeczki z pieczarkami 161

zamiast krokietów zrobiłam drożdżowe bułeczki z pieczarkami. Są troszkę pracochłonne, ale trud zostanie wynagrodzony przez fajny smaczek domowego pieczywa, po brzegi wypełnionego farszem pieczarkowym. Inspiracja Moje wypieki . Składniki na 10 dużych bułek: 500 gr mąki chlebowej (u mnie typ 650) 125 ml ciepłej wody 125 ml ciepłego mleka (u mnie mleko sojowe) 1 jajko 25 gr drożdży(...)zaczną pracować, to znaczy, że są martwe, wtedy ciasto drożdżowe nie wyjdzie, trzeba zrobić nowy rozczyn (z nowych drożdży)). Resztę mąki wsypać do miski gdzie są drożdże, dodać jajko, sól, zagnieść ciasto. Ciasto będzie dość twarde na początku, ale z czasem stanie się bardziej miękkie i elastyczne, dodać olej, dalej wyrabiać do momentu, aż zacznie się błyszczeć i będzie gładkie

moj przepis na
Pieczone Pierogi z Kapustą i Pieczarkami 254

oleju 30 g drożdży świeżych 1 jajko całe + żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru do pomalowania pierogów przed pieczeniem: 1 jajko do posypania: czarnuszka lub kminek Link do filmu z przygotowania: Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami https://www.youtube.com/watch?v=P3k8jsbE1zI Przygotowanie: Najpierw przygotuję farsz na pierogi: Odciśniętą kapustę kiszoną kroję na mniejsze kawałki i przekładam do garnka. Kapustę zalewam(...)dokładnie widać to na filmiku). Następnie pierogi maluję rozmąconym jajkiem i posypuję czarnuszką lub kminkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na środkową półkę, pierogi piekę około 20 minut na złoty kolor. Piekarnik mam włączony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Pierogi pieczone z kapustą i pieczarkami są gotowe, można się częstować. Życzę udanego wypieku i smacznego

Uwaga Babcia Gotuje
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 269

sosie śmietanowo-pieczarkowym Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego (u mnie, jak zwykle, z kurczaka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczeni przyprawy: sól, pieprz, 1,5 łyżeczki tymianku + 1 łyżeczka do sosu ok. 0,5 l bulionu lub rosołu 500g pieczarek(...)śmietanki 30% 2-3 łyżki mąki 2 łyżki masła olej do smażenia 2 woreczki kaszy gryczanej Z mięsa mielonego, jajka, bułki tartej i przypraw formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy je w bułce taryej i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i dolewamy śmietankę. Gotujemy, aż całość zgęstnieje

Ratunku obiad
Pizza chlebowa czyli utylizacja starego chleba 173

zostaje jeden to wrzucam) - jajko - mleko (parę łyżek do zalania chleba aby nasiąkł) - góra wedle uznania tak jak na pizzę ser + sos + pieczarki , jednym słowem ulubione dodatki Wykonanie: Pieczywo kroimy w kostkę. Wbijamy w niego jajko i dodajemy mleko do namoczenia (od paru łyżek do pól kubka, jak okaże się za dużo płynu to nie ma problemu można odsączyć przed

Lubczyk i Wanilia
Krokiety z kaszą gryczaną i ziarnami 210

powinniśmy się trochę poświęcić. To ja się poświęciłam i mam krokietów na trzy dni pod rząd! Składniki 1 torebka kaszy gryczanej 300g pieczarek 1-2 cebule sól, pieprz, oregano ziarenka od Ziarenkowo Euforia i Słoneczne Pola naleśniki: jajko, mąka, woda jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia -pomidor -ogórek -rzodkiewka -sałata lodowa Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu(...)Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i usmażyć na łyżce oleju. Ostudzone składniki wymieszać z ziarnami , wystarczy okolo pół szklanki z dwóch mieszanek, doprawić, dodać zioła. Teraz zabierzemy się za naleśniki naleśniki: składniki zmiksować, usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik nakładać 2 łyżki farszu, zwinąć w krokiety. Zawijając można dosypać ziaren, albo tak jak ja to zrobiłam podać na pomidorze i ogórku

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsowa z pekinką i pieczarkami 196

łyżki kaszy manny * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia * 2 litry bulionu (może być z kostki) * pół główki kapusty pekińskiej * 25 dag pieczarek * 2 cebule * pęczek koperku * 2 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z jajkami, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i maggie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki, które smażymy na patelni na rumiano. Przekładamy

Pobite gary Barbary
Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką. 276

smakuje wyśmienicie. Inspiracją był dla mnie przepis znaleziony u Ani na blogu Cook & Look . W oryginale zamiast chleba żytniego z ziarnami są pieczarki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Sałatkę warstwową z brokułem, jajkiem i szynką dodaję do wydarzenia „Błyskawiczny piątek” 2. grudnia 2016 . Wydrukuj przepis The post Sałatka warstwowa z brokułem, jajkiem i szynką. appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Patisony faszerowane kaszą kuskus i warzywami 228

których nie wiedziałeś o patisonie . Zatem wiemy już sporo :) Czas na kolejny pyszny przepis ! Składniki: 8 szt. małych patisonów 1 szklanka kaszy kuskus 1 jajko 15 dag startego żółtego sera 1 marchewka 15 dag pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Kaszę kuskus zaparzyć według opisu na opakowaniu. W międzyczasie rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę(...)pieczarki, startą marchewkę i przyprawami do smaku. Dusić około 10 minut na małym ogniu. Patisony dokładnie oczyścić, ściąć czapki, wydrążyć miąższ i oprószyć solą. Gotową kaszę kuskus wymieszać z przygotowanym farszem, jajkiem, serem. Nadziewać przygotowane patisony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Kulebiak z kapustą i grzybami 379

łyżki oleju rzepakowego 25 gram świeżych drożdży 1/4 szklanki ciepłej wody Farsz: 2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki suszonych grzybów 250 gram pieczarek 1 cebula szczypta soli, pieprzu i majeranku 1 łyżka oleju do smażenia Dodatkowo: 1 jajko kminek Kapustę kiszoną gotuję w litrze wody przez godzinę. Odcedzam. Grzyby suszone moczę w szklance ciepłej wody a następnie gotuję(...)smażę posiekaną drobno cebulkę i pieczarki. Po kilku minutach dodaję posiekane drobno grzyby oraz pokrojoną kapustę kiszoną. Wlewam wodę z gotowania grzybów i duszę całość kilka minut. Doprawiam solą, pieprzem i majerankiem. Studzę. Ciasto wałkuję tworząc duży prostokąt. Na cieście układam farsz pozostawiając odstęp 2 cm od każdej krawędzi. Ciasto roluję, smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję kminkiem a następnie umieszczam

Mango Papaja
Bułeczki z nadzieniem parówkowym . 204

około 3 szklanek mąki 1 szklanka wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 14 g suchych drożdży  1 jajko Nadzienie : 8 dobrej jakości parówek  1/2 szklanki żółtego sera startego na drobnych oczkach 3 pieczarki  1 cebula 3 kopiaste łyżki ostrego ketchupu można pól na pół z łagodnym  Wykonanie : Do miski wlać ciepłą przegotowaną wodę(...)dodajemy jajko , oliwę i resztę mąki. Wyrabiamy ciasto .Ma odchodzić od ręki , jeśli wyda Wam się  za rzadkie dodajcie troszkę mąki , jeśli za gęste wody , zależy jaką mąkę dodacie , bo wiadomo mąka mące nie równa. W naszych stronach popularna jest mąka Bolesławiecka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia . Parówki wrzucamy do malaksera , dodajemy ketchup i mielimy. Pieczarki i cebulę

Sama słodycz i szczypta chili

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję