rybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo pół papryki czerwonej 1 cebula 100 g kukurydzy z puszki pietruszka do przyzdobienia 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz
pink envelopeplastry, drobno pokrojone ostre papryczki, oliwki. Wymieszaj koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami wody i polej nim zapiekankę. Piecz danie przez 30 minut. Rozmieszaj mleko z jajkami, dopraw solą i pieprzem, polej sosem zapiekankę, posyp pokruszoną fetą/pokrojoną mozarellą i oregano. Zapiekaj jeszcze 10 minut. Pokazy specjalne rzeszowskiej Fontanny Multimedialnej (przy al. Lubomirskich, naprzeciwko zamku - obecnie budynek sądu) odbywają się
Qlinarnie i QlinarnieJakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne
Szybko Tanio Smacznieprzepyszny tuńczyk składają się na zdrowe i smaczne danie. Składniki Na ciasto: 120g mąki pszennej tortowej 80g maki razowej typ 2000 100g masła jajko szczypta soli łyżka zimnej wody Na farsz: Tuńczyk w sosie własnym 150g 1,5 średniej czerwonej cebuli Strąk czerwonej papryki Gałązka selera naciowego 3 jajka 150ml słodkiej śmietanki 12-18% 50g startego sera żółtego Sól
Pyry na Gazapetyt na grzybki. Polecam ten przepis dla wszystkich amatorów panierowanych grzybów. Szybki, prosty obiad, w sam raz na bezmięsny piątek:-) Jako dodatek sprawdzi się pikantno-słodki sos chili. Składniki: boczniaki 1-2 jajka 1 łyżka mleka bułka tarta sól, pieprz Wykonanie: Boczniaki myjemy i odcinamy od kapeluszy nóżki (bo są twarde) Kapelusze doprawiamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy z mlekiem
IMPRESJA SMAKUBardzo lubię zestaw ziemniaczki + sadzone jajko.Czasami jednak nawet ulubiony zestaw może się znudzići wtedy zaczyna się w głowie wyścig myśli co by tu zrobić, żeby było
bistro mamaU mnie znowu naleśniki. Tym razem ze szpinakiem, choć kilka placków odłożyłam do zrolowania z powidłami. Naleśniki to dla mnie czysta postać comfort food, czyli jedzenia
bistro mamaoliwę.Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę. Boczek drobno pokroić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Do miseczki wlać śmietanę. Wymieszać ją z roztrzepanym jajkiem i 2 łyżkami potartego sera. Sos posolić i popieprzyć do smaku.Na rozgrzanej na patelni olwie zeszklić cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przez krótką chwilę razem podsmażać.Do cebuli
Gospodyni Miejskakroimy na kawałki. Ziemniaki studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Szpinak płuczemy, cykorię kroimy w paski. W misce układamy wszystkie warzywa, jajka kroimy w ósemki. Sałatkę polewamy sosem, mieszamy i podajemy
Kulinarne przygody Gatityprzepis zmieniłam] była to pizza na kruchym spodzie.....ciasto z dodatkiem smalczyku było pyszne, kruche, pachnące... 1,5 szkl.mąki 12 dkg smalczyku Smakowita Pajda 1 jajko 1 łyżka kwaśnej śmietany sól sos curry dowolne dodatki kiełbasa cebula ogórek korniszon papryka pomidor ser żółty Mąkę posiekać ze smalczykiem , śmietaną , jakiem i solą.Zagnieść ciasto .Płaską formę na tartę wysmarować masłem
Moje domowe kucharzeniebarbecue, sałatą, pomidorami oraz cebulą. Burgery wieprzowo – wołowe 500 g mielonej wołowiny 500 g mielonej wieprzowiny 3 łyżki sosu Worcestershire 1 łyżka sosu słodkiego chili sól, pieprz 1 jajko olej do smarowania Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać . Uformować kotleciki o grubości około 1,5 - 2 cm. Posmarować olejem i smażyć na grillu z obu stron przez
Sto kolorów kuchniBędzie ryba!A jak ryba, to sos. W końcu każda ryba pływa! Zapraszam więc dziś na rybny, jarski obiad, typowo piątkowy. DORSZ PANIEROWANY Z RYŻEM I SOSEM KOPERKOWYM. 4 filety dorsza 1 jajko 3 łyżki mleka sól, pieprz, odrobina tymianku sok z 1 cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko rozmąciła. Dorsza oprószyłam przyprawami, skropiłam cytryną, odstawiłam na kwadrans
W kuchni Karmel-itkiPost Szparagi w cieście francuskim z sezamem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Szparagi w cieście francuskim (z szynką / boczkiem i serem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojenich sos z mięsem i surówkę uzyskujemy danie obiadowe. Składniki na placki:-ok. 1,5 kg obranych ziemniaków-1 cebula-2 jajka-2 łyżki mąki pszennej-pieprz ziołowy-sól Składniki na sos:-ok. 30 dkg karkówki-ząbek czosnku-2 łyżki mąki-pieprz, sól-przyprawa warzywna-przyprawa barbecue-olej-woda Zaczynamy od przygotowania sosu.Mięso(...)Dodajemy 2 jajka, 2 czubate łyżki mąki, pieprz ziołowy i sól do smaku.Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej.Nakładamy masę ziemniaczaną formując dość duże placki.Czekamy aż zrumienią się od spodu, odwracamy i zapiekamy.Placki należy odwrócić kilka razy. Usmażone przekładamy na papier, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki polewamy sosem z mięsem, dodajemy dowolną surówkę i mniam
Maminek kulinarny