musi być dodatkiem do ciasta....ale może być tez dodatkiem do panierki do kotletów schabowych..takie schabowe są ciut inne niż tradycyjne..ja robiłam z polędwiczki wieprzowej, ale można użyć również schabu lub karkówki.Przepis ze starych karteluszek z przepisami..chyba z jakiejś gazety.. polędwiczka wieprzowa 1 jajko 4 łyżki mąki woda szczypta proszku do pieczenia Wodzisław sól, pieprz
Moje domowe kucharzeniegwarantowana!! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Naleśniki ze szpinakiem i serem feta Nasze naleśniki w chrupkiej panierce. Pycha! Składniki : 2 czubate szklanki mąki 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej Szczypta soli 2 jajka Farsz : Paczka szpinaku ¾ kostki sera feta 1 czubata łyżeczka masła Vegetta, sól oraz pieprz 3 ząbki czosnki Przygotowanie: Normal
Sprawdzone przepisy kulinarnetłuczemy tłuczkiem do mięsa. Mięso lekko obsypujemy wegetą. Obtaczamy je w mieszance mąki i bułki tartej, następnie w ubitym jajku i znowu z mieszance mąki i bułki. Wkładamy na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy, aż panierka stanie się odpowiednio chrupiąca, ale nie spalona. Kapusta: Ja nie płukałam kapusty. Siekamy ją tak aby nie była taka ciągnąca się
ClauditteMissCookingPierwsza próba przedświąteczna :) Nie lubię krokietów, a dokładniej panierki, dlatego zawszę robię jedynie naleśniki z farszem z kapusty :) Składniki na ciasto:250 g mąki1 jajko250
Bon Appetit MałgorzatyFilety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPears with rice Składniki: 100 g ryżu długoziarnistego 1 jajko 25 g parmezanu 50 g sera ementaler 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka natki pietruszki 1 liść laurowy 1 pasek skórki cytryny bułka tarta, mąka do panierki frytura do smażenia Wykonanie: Zagotować 2,5 szklanki wody z solą ,listkiem laurowym i skórką cytryny. Wsypać ryż i gotować
Kulinarny karnet ChristopheraStripsy z kurczaka jak z KFC... Złociste, delikatne polędwiczki z kurczaka. W chrupiącej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych. Pikantnie przyprawione ostrą papryką. Smażone na głębokim tłuszczu. Pyszne, soczyste i chrupiące. Smacznego! Składniki: 500 g polędwiczek z piersi kurczaka; 2 jaja; Duża szczypta soli; 1 łyżeczka curry; 1 łyżeczka ostrej papryki; 2 łyżeczki słodkiej papryki; 3 łyżki mleka; 6 łyżek(...)polędwiczki odsączyć z wody i panierować w następującej kolejności: najpierw w bułce tartej z mąką i płatkami, następnie w jajku z mlekiem i przyprawami i znów w bułce tartej z mąką i płatkami. Na kawałkach kurczaka powinno być sporo panierki. Smażyć partiami na rozgrzanym, głębokim oleju (olej musi zakrywać mięso), aż do uzyskania złocistego koloru. Usmażone kawałki kurczaka układać
Gospodyni Miejskawysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą
Mania GotowaniaPaluszki z kurczaka w sezamie – pomysł na `finger food` na nadchodzącego Sylwestra. Świetnie komponują się z sosem czosnkowym lub słodko-pikantnym. Przyprawę ziołową do kurczaka
Kulinarne Przebojeraczej zna taką panierkę ale kto jeszcze nie robił niech zrobi jak najszybciej. Kurczaczki w płatkach kukurydzianych są pyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko w środku. Dobrze smakują podane z sosem czosnkowy. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szkl maślanki sól pieprz słodka papryka 2 szkl płatków kukurydzianych olej do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć
Ala piecze i gotujemielona , przyprawa kebab , przyprawa do kurczaka po staropolsku * sól , pieprz Przygotowanie : Filety kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski , wbijamy jajko. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz obie mąki. Wlewamy olej i mieszamy dokładnie żeby na każdym kawałku kurczaka była panierka. Panierka jest mokra , ale taka powinna być. Smażymy kurczaka krótko z obu stron. Odkładamy na papierowy ręcznik żeby troszkę odsączyć tłuszcz
Magiczne Życie Martypiątki akcji Gotowanie za głosowanie Składniki na 4 porcje: 4-6 filetów/kostek ryby – u mnie mintaj Ok. 100g panierki Panko lub bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie z Biedronki) Puszka krojonych pomidorów
Fabryka pomysłówpepperoni w słoiczku1 łyżka posiekanych świeżych listków estragonu (również zastąpiłam estragonem suszonym)2 łyżki posiekanej natki pietruszkiPrzygotowanie:W miseczce lub płytkim naczyniu (takim, w którym zmieści się filet), ubij jajko z oliwą czosnkową, solą i pieprzem i odstaw.Do drugiego naczynia wsyp kaszkę kukurydzianą.Zanurz filety po kolei w mieszance jaja z oliwą , a później obtocz je delikatnie i dokładnie(...)oliwy, by pokryła dno warstwą 2-3 mm. Usmaż filety w 1-2 minuty, by panierka była chrupka, a ryba w środku mięciutka. Przed podaniem rozłóż filety na ręczniku papierowym, by obciekły. Podawaj z sosem tatarskim i czym chcesz: sałatą, ziemniakami, fasolką szparagową lub jajkami przepiórczymi. Smacznego
Gotowanie to kochanieprzeze mnie w sposób najbardziej tradycyjny (i niestety bardziej kaloryczny) czyli w panierce :) i podana z sosem maślano-koperkowym. Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy! Składniki: 500g fileta z łupacza przyprawa do ryb sól majeranek sok z cytryny olej 2 łyżki mąki 2 jajka bułka tarta Wykonanie: Filety skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy przyprawami. Wkładamy(...)wyjęciu panierujemy: w mące, w rozkłóconym i lekko osolonym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym dość mocno oleju z obu stron na złoty kolor, ok 4-5 minut - w zależności od grubości naszego fileta. Smażenie ryby na zbyt mało rozgrzanym tłuszczu powoduje jego nadmierne wsiąkanie w panierkę, czego należy unikać. Składniki na sos: 1/2 szkl śmietany
Walijskie Pichceniewysuszyć na papierze.Płatki zmielić na mąkę, dodać cukier oraz sól, a następnie wbić jajko i wymieszać.Partiami wlewać wodę- aż do uzyskania masy o konsystencji gęstej śmietany*.Rozgrzać tłuszcz na patelni (nalać go tyle, żeby ok 1/3 ananasa była zanużona) i układać- obotoczone w panierce**- ananasy na patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Polać syropem z agawy.Smacznego
Kraina Miodem Płynąca