jajka w panierce - 484 przepisów (strona:13/33)

Pierś z kurczaka w sezamie 292

smaku, Wymieszać trzepaczką. Na drugim talerzu wysypać mąkę i sezam. Połączyć suche składniki rękami. Pierś zbić lekko młotkiem przez folię spożywcza (zapobiega dziurawieniu mięsa), maczać w jajku z mlekiem, a następnie obtoczyć w panierce. Na patelnię nalać olej, rozgrzać. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kotlety z piersi kurczaka w panierce... 147

obiad dla leniwych i zmęczonych... :) Wiem, że dzieci na pewno takie kotleciki uwielbiają i nie tylko one... :) Piersi z kurczaka... :) Kotlety z piersi kurczaka w panierce... SKŁADNIKI: - 2 podwójne piersi z kurczaka - 2 jajka - sól, pieprz - 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich i pieprzu ziołowego - bułka tarta do panierowania PRZYGOTOWANIE: Najpierw myjemy piersi z kurczaka, kroimy na plastry, następnie rozbijamy(...)tłuczkiem.  W misce mieszamy jajka z sola, pieprzem i reszta przypraw, wkładamy w to nasze kotlety i odstawiamy na 10-15 min. Na duży talerz sypiemy bułkę tartą i panierujemy. Teraz przyszedł czas na smażenie kotletów. Rozgrzewamy na dużym palniku patelnię z olejem, następnie kładziemy kotlety. Cała sztuka tkwi w tym, że potem trzeba przykręcić płomień

Zainspiruj się kuchnią
Kotlety ziemniaczane z orzechami 148

gorącą przekąskę . składniki na 12 kotlecików 25 dag ziemniaków ugotowanych 10 dag orzechów włoskich 1 duża cebula 15 dag masła do smażenia 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej sól i pieprz odrobina mąki  do panierki natka pietruszki natka koperku przepis Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce i mieszamy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi , podrumienioną cebulką , jajkiem i bułką tartą . Dodajemy

Smakowite Dania
Domowe nuggetsy w chrupiącej panierce z gęstym czosnkowym sosem 228

Nuggetsy w domowej panierce są nie tylko lepsze, ale i tańsze :) Można też hurtem przygotować więcej panierki i przechowywać ją w szczelnie zamkniętym pojemniku.Składniki do przygotowania kurczaczków:- filet z piersi kurczaka (ok. 500g)- duży kubek płatków kukurydzianych- bułka tarta- 1 jajko (można zastąpić odrobiną mleka)- sól, pieprz (może być również przyprawa do kurczaka)- olej do smażeniaSkładniki

Kraina Tysiąca Smaków
MIELONE Z KALAFIOREM 155

Tradycyjne mielone znudziły się zdecydowanie,ale zbyt popularne to danie żeby całkowicie zrezygnować z jego przygotowywania. Dziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakująSkładniki:70 dag

Z Majeczką w kuchni
Panga biała w panierce 156

Kiedyś przyrządzenie ryby w panierce sprawiało mi ogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa(...)Vegeta pieprz oliwa z oliwek do smażenia Rybę rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym wyciskając nadmiar wody. Ryba powinna być sucha Przygotować panierkę: na oddzielne talerzyki wsypać trochę bułki tartej, mąki i wbić jedno jajko Osuszoną rybę dokładnie przyprawić solą i pieprzem. Ja zamiast soli użyłam przyprawy typu Vegeta Następnie rybę obtoczyć w mące, potem w jajku

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem 475

które przygotowane zostały z jajkiem i szpinakiem. Dla lepszego smaku zostały one po upieczeniu przełożone na kilka chwil do parowaru, który sprawił, że panierka stała się taką jaką lubi moja rodzinka.  Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem SKŁADNIKI:  podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku czosnek

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
45. Selerne placki 139

można doprawić przed smażeniem, co w poprzedniej wersji nie zawsze mi się udawało.  Na 20 placków: 1 duży seler 1 duża cebula 3 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz, vegeta bułka tarta do panierki olej do smażenia Seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Gotujemy w osolonej wodzie ok 8 minut. Wrzucamy na sito do odcedzenia i ostygnięcia. Następnie

Jadło i czytadło
Halloumi w sezamowej panierce na sałatce z rukoli 199

zrównoważyła ciężkość sera. Wyszło proste, ale efektowne danie, którego nie powstydziłabym się podać gościom.  Halloumi w sezamowej panierce  na sałatce z rukoli, pieczonej papryki i oliwek przepis własny Składniki (na 3 porcje): 1 opakowanie halloumi (ok. 250 g) 1 jajko trochę mąki do obtoczenia ok. 6 łyżek sezamu oliwa na sałatkę: 1/2 opakowania rukoli, 2 czerwone papryki, garść(...)drugiej wbij i rozbełtaj jajko, do trzeciej wsyp sezam. Na patelni rozgrzej trochę oliwy. Plastry halloumi obtaczaj w mące (strzepnij nadmiar), następnie w jajku oraz w sezamie i smaż z obu stron na oliwie aż panierka lekko się przyrumieni. W tym czasie pomiędzy talerze rozłóż umytą rukolę, paski pieczonej papryki i zielone oliwki. Polej dressingiem, a na wierzchu ułóż halloumi

Chilli Czosnek i Oliwa
Ser Camembert w panierce 171

smażenia borówka/ żurawina do podania Ser przekrawamy w pół aby powstały dwa krążki, maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej robimy to bardo dokładnie, aby ser nie wylewał się na patelnie. W razie konieczności należy powtórzyć czynność w celu osiągnięcia grubszej panierki. Krążki kładziemy na rozgrzany olej i smażymy po 2-3 min z obu stron. Układamy na talerzu

Pudełko rozmaitości
Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela panierowana na ryżu z warzywami podana. 243

wiele lepsze ceny niż owołane Tesco. Mortadelę kroimy na cm paski. Jajko bełtamy z pieprzem i mlekiem. Mortadelę obtaczamy w bułce, następnie w jajku i znów w bułce. Jeżeli lubicie grubszą panierkę powtórzcie czynność. Kotlety z mortadeli smażymy na oleju rzepakowym. 300 gram ryżu gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką oleju. Gdy będzie na ząb cedzimy. Na patelnię wlewamy małą

BaRepas
Sola po grecku 126

bierzemy się z smażenie ryby. Do miseczki wybić jajka i dokładnie roztrzepać. Do drugiej miseczki wsypać mąkę. Rybę pokroić na kawałki.Obtoczyć delikatnie mące, jajku a następie ponownie w mące. Dzięki takiej panierce, ryba się nie rozpadnie, a sama panierka wcale nie jest gruba. Do miski układamy warstwę upieczonej ryby, polewamy sosem.Tak postępujemy z kolejnymi warstwami, pamiętając, że na wierzchu

Gosia gotuje
Smażony camembert z żurawiną 230

balsamicznego olej do smażenia Wykonanie:Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku.Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić ją kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na niej

Pasja Smaku
MIELONE NADZIANE ZIELONYM GROSZKIEM 130

Lubię urozmaicać smak mielonych tak bardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiemSkładniki:1/2 kg mięsa mielonego1 jajko1/4 szkla bułki tartej-do kotletów1/3 szklanki

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania