SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM

SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM

SMAŻONY ŁUPACZ W SOSIE MAŚLANO-KOPERKOWYM

W kuchni angielskiej znany jako "haddock" , w polskiej jako "łupacz".  Ryba z rodziny dorszowatych, szczególnie ceniona przez osoby dbające o linię, gdyż ma wyjątkowo mało tłuszczu przy dużej zawartości białka.  Tym razem przyrządzona przeze mnie w sposób najbardziej tradycyjny (i niestety bardziej kaloryczny) czyli w panierce :) i podana z sosem maślano-koperkowym.  Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy! Składniki: 500g fileta z łupacza przyprawa do ryb sól majeranek sok z cytryny olej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.