Babeczki z rozmarynem całkowicie mnie zaskoczyły. Czegoś takiego dobrego już dawno nie jadłam. A przepis jest taki prosty i szybki do zrobienia. Cały sekret leży w aromatycznym nadzieniu. Jabłka pokojone w kostkę i uduszone na masełku z dodatkiem świeżego rozmarynu. Ten rozmaryn bardzo tutaj pasuje i dodaje ciekawego smaku. Tylko nie trzeba przesadzać z jego ilością, jeśli nie znacie
dolcevitainmykitchenposypuję cukrem, wolę posypane makiem lub sezamem, są zdrowsze. Polecam ten przepis, warto go wypróbować. Zamiast marmolady możemy dać konfiturę lub w sezonie owoce np. truskawkę lub kawałek jabłka. :) Blaszkę można też wysmarować tłuszczem i nie wyścielać ją papierem Pięknie pachną ! Mniam, mniam
Przepisy i porady kulinarneTartaletki z duszonymi jabłkami i słodką, rumianą bezą polecają się na deser. Myślę, że nikt nie odmówi skosztowania takiego mini jabłecznika, bo przecież wszyscy kochają szarlotkę . Ktoś zaprzeczy? Czy taka tartaletki nie wyglądają apetycznie? Aż chce się zjeść! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawłaśnie polegają świadome wybory. Jeżeli chodzi o gotowe przepisy to moim jak i większości z Was ulubionym FIT ciastem jest niezmienne chlebek bananowy oraz owsiane ciasto z jabłkami . Mam nadzieje, że dzisiejsze również Wam zasmakuje. Print Owsiane ciasto pomarańczowe z FIT lukrem Aromatyczne, mocno wilgotne, pomarańczowe FIT ciasto ze zdrowszą wersją polewy lukrowej. Idealne do kubka popołudniowej herbaty. Course
Fitsweet.meSkładniki: 2 buraki 3 jajka 3 ogórki kiszone 1 jabłko 100 g sera żółtego 1 puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka dymki 4 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Buraki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Buraki, jajka, ogórki i jabłko kroimy w średniej wielkości kostkę. Ser ścieramy
Qchnia po prostuBardzo polecam! Wspomagałam się przepisem zamieszczonym na blogu Niki Składniki: ok 600 g wędzonej wieprzowiny (miałam schab) 0,7-0,8 kg kiszonej kapusty 1 kwaśne jabłko 120 ml wina lub cydru 3 listki laurowe rękaw lub torebki do pieczenia sos musztardowy 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 szklanki bulionu 3- 4 łyżki musztardy(...)smaku przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Torebkę do pieczenia ułożyć w żaroodpornym naczyniu odpowiedniej wielkości. Na dnie torebki ułożyć kapustę, dodać obrane i pokrojone w kawałki jabłko i listki laurowe. Dolać wino. Torebkę dokładnie zawiązać. Od góry zrobić kilka dziurek, aby nadmiar pary mógł się wydostać. Wstawić do piekarnika - torba nie może dotykać ścianek ani góry
Stare Garycukier. Ciasto podaję pokrojone do gorącej kawy lub kakao, w ten zimowy czas jak znalazł! A kiedy włącza się łakomstwo łaciate ciasto smaruję konfiturą – na zdjęciu domowe jabłka z cynamonem i kardamonem przesmażone do szarlotki i zawekowane – oraz polewam syropem klonowym, z agawy lub miodem. Zdarzyło się z masłem i miodem gryczanym, pychotka!… W jakiejkolwiek wersji
Zasmakuj Kuchnirabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO CZEKOLADOWE Z GRUSZKAMI PRZYGOTOWANIE: 1 h 20 minut Składniki gruszki: – 5 sporych gruszek średnio twardych lub twardych – 1 szklanka cukru – 1 laska cynamonu
nietylkopasta.plZapraszam na pyszne gofry bez glutenu. Bazą gofrów jest krem daktylowy Daktynella z jabłkiem, który dodaje im zdrowej słodkości. Do tego pasta waniliowa dla aromatu, kilka innych składników i mamy smaczne gofry idealne na śniadanie. Takie gofry w wersji fit. Polecam Składniki: 140 g kremu daktylowego z jabłkiem Daktynella 1 jajko 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 szkl mleka 2 łyżki
słodkie i nie tylko historie kulinarnektórej podstawowym składnikiem jest szatkowana, surowa kapusta głowiasta. Nazwa pochodzi od niderlandzkiego słowa koolsla, oznaczającego sałatkę kapuścianą. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki jak: marchew, jabłko czy ananas. Jako sos używany bywa majonez lub maślanka, musztarda, czy ocet. Dodaje się również różne przyprawy i zioła. Od upodobań również zależy przygotowanie jak i proporcje składników (np. grubość(...)mniejszej ilości. Wszystko zależy od smaku danej kapusty i naszych indywidualnych smaków. Czasem daję 2 łyżki a czasem nawet 4 . Wymieszać całość. Surówkę można też modyfikować dodając np. starte jabłko,ananasa i odrobinę octu balsamicznego
KUCHNIA POLSKAjednak polecam go nazbierać, gdyż grzyby kupowane nie należą do najtańszych. Składniki: - jakaś mąka - drożdże w proszku - buraki - boczniaki - rukola - ocet jabłkowy (najlepiej domowej robot, czyli zalewamy skórki od jabłek wodą i czekamy) - olej Wykonanie: Buraki kroimy w cienkie plasterki i zalewamy octem jabłkowym na kilka godzin. Połowę boczniaków gotujemy, a drugą smażymy. Najlepiej usmażmy te mniejsze. Gotowane boczniaki
Kryzysowa Książka Kucharskasałatka będzie jajeczna. Delikatna, lekko ostra. PRZEPIS 🌿 jaja ugotowane na twardo 5 szt. 🌿 kukurydza 1 mała puszka 🌿 por biała część 🌿 ziemniaki ugotowane w mundurkach 5 szt. 🌿 jabłko 1 szt. 🌿 sól, pieprz do smaku 🌿 majonez 2 łyżki 🌿 musztarda sarepska 2 łyżki 🌿 śmietana kwaśna 18 % 2 łyżki Jaja, jabłko, ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę
Kuchnia Paulettesciastem Malinowa chmurka. Jest to hit z blogu Moje Wypieki, stąd też jest ten przepis. Ciasto równie dobrze mogłoby nazywać się owocowa chmurka, ponieważ wszystkie owoce jagodowe, śliwki, jabłka, gruszki, winogrona, agrest czy porzeczki nadadzą się do ciasta. Ciasto składa się z czterech warstw. Pierwsza warstwa to ciasto kruche, następnie gruba warstwa galaretki z malinami lub innymi owocami, krem
moj przepis na