ogórki - 26028 przepisów (strona:945/1736)

Kurczak w keczupie 56

naczynia żaroodpornego z pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do miękkości ok 60-80 minut, w zależności od wielkości pałek. Kurczaka podałam z ziemniakami, ogórkami w pomidorach  i surówką z kalarepki

Monia miesza i gotuje
Łatwa makaronowa sałatka w greckim stylu... 44

małego makaronu - kokardki, macaroni 3 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżeczka suszonego oregano 15-20 pomidorków koktajlowych 75g oliwek, czarnych albo zielonych kawałek ogórka 1 mała czerwona cebula 100g sera feta Przygotuj dressing: w dużej misce wymieszaj dokładnie oliwę, ocet i oregano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu(...)Dokładnie odcedź i zostaw na durszlaku do przestudzenia. Pokrój pomidorki i oliwki na połówki, ogórka w kostkę, a cebulę w cieniutkie półplasterki. Wymieszaj makaron z dressingiem. Dodaj warzywa i pokruszony ser. Jedz od razu, albo zostaw w lodówce na następny dzień

Lejdi of the house
Zalewajka ze świeżymi grzybami – kuchnia podkarpacka 42

świeżymi grzybami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Klęczany, gmina Sędziszów Małopolski, powiat ropczycko-sędziszowski  W naszym regionie zalewajkami nazywamy zupy ugotowane na bazie kwasu z kapusty, wody z kiszonych ogórków albo zakwasu na barszcz. Drugą charakterystyczną cechą zalewajek jest niewielka ilość składników, z których się je gotuje. Krótko mówiąc, zalewajki to skromne kwaśne zupy, podawane zazwyczaj z ziemniakami. Czasem

Trzeci talerz
Sos czosnkowy 41

miodem. Koniecznie wypróbuj także: Sos chrzanowo czosnkowy Sos czosnkowy smakuje wybornie z : frytkami pieczonymi ziemniakami plackami ziemniaczanymi pizzą domową zapiekankami potrawami mięsnymi (do obiadu lub grilla) lubię też pokrojone ogórki wymieszane z sosem. Ostastnio podałam sos czosnkowy do : langoszy z piekarnika langoszy z ziemniakami Życzę smacznego! Artykuł Sos czosnkowy pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Leczo z parówkami 28

przed podaniem tylko podgrzać. Składniki: 1 słoik papryki konserwowej 1 cebula 1/2 kg pieczarek mały koncentrat pomidorowy woda cukier olej roślinny przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła) ogórki konserwowe 1/2 kg parówek (lub kiełbasa) Wykonanie: Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić

Olcia gotuje!
Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i papryki 21

Składniki: 1 mała kapusta pekińska pęczek rzodkiewek 1 marchewka 1 papryka 1 świeży ogórek sos włoski Wykonanie: Kapustę poszatkuj. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. Paprykę i ogórka pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Wrzuć wszystkie składniki do jednej miski, polej sosem włoskim. Smacznego. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki i papryki pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Wiosenna sałatka – szybka i prosta 23

Szybka i prosta sałatka wiosenna z pomidorem, ogórkiem, groszkiem konserwowym, jajkiem i szczypiorkiem. Składniki: 3 pomidory 1 świeży ogórek 4 jaja pół puszki groszku konserwowego szczypiorek sól pieprz 3 łyżki majonezu Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w większą kostkę,groszek odsączyć,,szczypiorek posiekać.Wszystko włożyć do miseczki doprawić solą,pieprzem i na koniec dodać majonez. Artykuł Wiosenna sałatka – szybka

Olcia gotuje!
Sałatka gyros 37

push({}); Wykonanie; Pierś pokroić w kosteczkę,posypać przyprawą do gyrosa ,odstawić na 15 minut, Następnie smażyć na oliwie do zrumienienia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę.Ogórki i paprykę również siekamy ,kukurydzę odsączamy.Kapustę szatkujemy dość drobno.Do miski wkładamy upieczoną pierś, .ogorki ,cebulkę,kukurydzę,paprykę i na koniec kapustę. 5 łyżek majonezu łączymy z 4 łyżkami

Olcia gotuje!
Leczo rybne 24

filetów rybnych (Matias) 1 jajko 0,5 szklanki mąki 1/4 szklanki wody pieprz,papryka ostra olej na farsz: 1 puszka papryki konserwowej 1 duża cebula 2 marchewki 3 ogórki konserwowe sól,pieprz,cukier do smaku pół słoiczka koncentratu pomidorowego pół szklanki ketchupu 300 ml bulionu warzywno-mięsnego Wykonanie; Filety wymoczyć w wodzie ,najlepiej na całą noc.Rybę kroimy

Olcia gotuje!
Sałatka ze świeżych warzyw z jajkiem 26

wszystkich osób ,którzy chcą jeść więcej surowych warzyw. Bardzo ładnie komponuje się również na świątecznym stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 jajka (w tym jedno do dekoracjii 1 ogórek zielony 3 rzodkiewki 2 pomidory trochę groszku konserwowego(niekoniecznie) szczypiorek 1 łyżka majonezu+1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku 4 pomidorki koktailowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie:   Jajka ugotować(...)twardo, obrać skorupkę. Pokroić w większą kostkę. Jedno zostawić do dekoracji. Ogórka i pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewki pociąć w plasterki .Pomidorki koktajlowe przeciąć na połówki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski osolić i popieprzyć do smaku .Majonez połączyć z jogurtem dodać do warzyw delikatnie wymieszać .Sałatkę można udekorować sałatą, i posypanym szczypiorkiem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!
Rumsztyk wieprzowy z cebulką 19

jest trudny, a efekt końcowy uderza w podniebienia. Rumsztyk z cebulą zasmakuje każdemu. U mnie to danie serwuję w niedzielę. Mój zięć bardzo uwielbia. Do tego podaję mizerię z ogórków. Smakuje obłędnie. Wypróbujcie, a na pewno nie będzie to Wasz ostatni raz. Artykuł Rumsztyk wieprzowy z cebulką pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Sałatka z surimi 30

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z surimi i makaronem chińskim – Składniki: 100 g makaronu chińskiego (sojowego lub ryżowego) (100 g) 1 bardzo duży ogórek szklarniowy 1 paczka surimi (250 g) 5-6 łyżek majonezu 1 pęczek koperku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z surimi i makaronem chińskim: Makaron przygotować według zaleceń na opakowaniu(...)odcedzić makaron na sitku i ostudzić. Przełożyć do miseczki. Posmarować 2 łyżkamii majonezu, doprawić solą i pieprzem. Surimi pokroić w plasterki i wyłożyć na makaron posmarowany majonezem. Ogórka pokroić w kostkę i wyłożyć na surimi. Posmarować resztą majonezu. Znów delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Koperek drobno posiekać i posypać nim wierzch sałatki. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

Olcia gotuje!
Sałatka z tortellini 36

Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na sałatkę tortellini: 125 g tortellini suchego (przechowywanego na półkach sklepowych) 1żólta papryka 1 mała czerwona papryka 1 duży ogórek szklarniowy 5 dużych pomidorków koktajlowych 50 g salami w plasterkach 125 g małych kulek mozzarelli (waga po odsączeniu) Składniki na sos do sałatki: 2 łyżki soku z cytryny 6 łyżek(...)papryki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka tortellini przepis: Ugotować makaron wg, przepisu na opakowaniu. Ugotowany przelać na sitku zimną wodą i pozostawić do ostudzenia, i osuszenia. Pomidory pokroić na ćwiartki. Ogórka pokroić w półtalarki Wyciąć gniazda z czerwonej i żółtej papryki .Następnie pokroić je w kosteczkę. Kuleczki mozzarelli odsączyć z zalewy i pokroić je na połówki (można też kupić mozarelle

Olcia gotuje!
Jordania – przewodnik kulinarny 31

Jordanii. Co się je na śniadanie? Oczywiście hummus i inne pasty typu baba ganoush. Do tego jest jakieś danie strączkowe na ciepło np. ful mesdames, jajka na twardo, pomidory, ogórki, chałwę i miejscowe pieczywo. Gwarantuję, że śniadanie będzie twoim ulubionym posiłkiem. Koniecznie trzeba spróbować: lemonana — sok z cytryny i mięty z cukrem herbatki ziołowe w pustynnych kawiarniach kawa

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania