jabłka - 25490 przepisów (strona:870/1700)

Ciasto jogurtowe z truskawkami 80

szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia – 2 jajka

nietylkopasta.pl
Racuchy na maślance 80

racuchy z maślanką, proszkiem do pieczenia, sodą i stopionym masłem. Proporcje składników są idealnie dobrane, a racuszki przepyszne. Ciasto jest gęste i kremowe. Do ciasta można dodać starte jabłka, jagody, pokrojone na mniejsze kawałeczki truskawki albo banany. Dla idealnie puszystych racuszków, ciasto powinniśmy odstawić na chwilę, aby 'odpoczęło'. Kiedy zaczynam smażyć placuszki zaraz po przygotowaniu ciasta zazwyczaj pierwsza partia

Moja Książka Kucharska
Sałatka z pora z ogórkiem,jajkiem i jabłkiem 101

Sałatka z pora znaleziona na stronie kulinarneprzeboje.pl/salatka-z-pora/ Sałatka jest pyszna. Super do obiadu ! Polecam. Składniki: 2 pory 3 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko 4 ogórki konserwowe mała puszka kukurydzy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Białą część pora kroimy na półtalarki. Jajka,jabłko i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy.Wrzucamy wszystko

Przepisy mojej mamy
Racuchy z truskawkami 62

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z truskawkami . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g truskawek, masło

królestwo garów
Tort z masą czekoladową i truskawkami 104

zapraszam : Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami klik   Czekoladowa rozkosz - ciasto potrójnie czekoladowe klik   Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik   Rolada biszkoptowa z jabłkami i winogronami klik   Masa orzechowa do tortów i ciast. Najlepsza i najprostsza. klik   Biszkopt z patelni klik

Kuchnia z widokiem na ogród
Placki owsiane z bananem – przepis na zdrowe śniadanie 63

zdrowe śniadanie   Zobacz inne przepisy na placki na śniadanie: Szybkie placuszki na jogurcie greckim z twarogiem Błyskawiczne placuszki na jogurcie Fit placuszki owsiane na jogurcie Placuszki z jabłkami Dietetyczne placuszki twarogowe (97 kcal)   Artykuł Placki owsiane z bananem – przepis na zdrowe śniadanie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Recenzja frytkownicy powietrznej 4SWISS 101

ryba po upieczeniu jest soczysta w środku a chrupiąca z zewnątrz. Te same cechy potrawy osiągamy bez najmniejszego wysiłku smażąc w niej warzywa, chrupiące ziemniaczki, frytki, marchewki, szparagi, pieczone jabłka i wiele innych dań, które powstaje w kwadrans. W urządzeniu bardzo łatwo można odgrzać potrawę np. kawałek pizzy, który nie traci żadnych walorów smakowych i smakuje, tak jak zaraz

SMYKWKUCHNI
Koktajl truskawkowy ze śmietaną 82

bitą śmietanę i oprószyć czekoladą 🙂 PS. Poza sezonem możesz użyć mrożonych truskawek. Na bazie tego przepisu domowy koktajl możesz oczywiście przyrządzać z pozostałych owoców sezonowych takich jak: maliny jagody jabłka z bananem Od wiosny do jesieni przygotowuję ciasta i desery z sezonowych owoców. Zimową porą korzystam z mrożonek np ciasto malinowa chmurka z mrożonych malin. Koktajl truskawkowy szykuję

Ania gotuje
SEROWE KOPERTY Z BRZOSKWINIAMI 99

robi się migusiem. Zawsze się udają, i nie potrzeba do ich wykonania wielkich nakładów finansowych 😉 Nie muszą być upieczone z brzoskwiniami ... równie dobrze sprawdzą się w tym przepisie kawałki jabłka , moreli czy śliwki. Myślę, że powidła też będą ok, ale ich dodatek spowoduje, że ciastka będą mocniej słodkie, więc powidła zostawmy dla łasuchów 😎 Ciastka można polukrować lub po upieczeniu

Walijskie Pichcenie
Rabarbarotka - ciasto z rabarbarem i bezą 67

łyżeczka proszku do pieczenia 120g miękkiego masła ( w temp. pokojowej) 4 żółtka (z dużych jajek) 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie: łyżka śmietany nadzienie: 0,5kg rabarbaru 1 duże jabłko 2-3 łyżki cukru 2 łyżki budyniu waniliowego (lub kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka cukru waniliowego) beza: 4 białka (z dużych jajek) 100g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)dodać łyżkę śmietany. Blaszkę (20x28cm lub tortownicę 26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dno formy, wstawić do lodówki na godzinę. Rabarbar umyć, osuszyć, pokroić w kawałki ok 1cm. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z cukrem i budyniem. Ciasto wyjąć z lodówki. Na ciasto wyłożyć owoce, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25 minut w temp

Obiad gotowy
Racuchy z rabarbarem 66

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z rabarbarem . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g rabarbaru

królestwo garów
Ciasto kruche z rabarbarem i bezą 111

szarlotka na kruchym cieście –  biszkopt z truskawkami –  sernik z malinami –  szybki biszkopt z rabarbarem –  sernik z porzeczkami –  sernik z jagodami –  biszkopt z jabłkami –  prosta szarlotka –  blok czekoladowy Ciasto kruche z rabarbarem i bezą PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI CIASTO: – 300 g mąki pszennej – 100 g mąki

nietylkopasta.pl
Cold brew tea – czyli herbata parzona zimną wodą 67

przeważnie nie dłużej niż 30 minut .. bo już chcę się jej napić. Można ją parzyć oczywiście dłużej, wyciągając jeszcze więcej walorów smakowych. Ostatnio przetestowałam herbatę z dodatkiem ogórka i jabłka ( zobacz ) , pyszna orzeźwiająca, taka dokładnie na upalne dni. A parzyłam ją normalnie w kubku, dlatego, że herbata jest w już w torebkach, które są zrobione z folii celulozowej czyli

Kuchnia na wzgórzu
Francja - Biała fasola w cydrze 79

użyta była bretońska fasola cocos de Paimpol i bretoński cydr, to przecież i w Polsce możemy dziś kupić wspaniałą białą fasolę z Doliny Dunajca i wyśmienite cydry z polskich jabłek!  Składniki (4 porcje): - 300 g suszonej białej fasoli - 3 liście laurowe - kilka gałązek tymianku - 4 łyżki tłuszczu (roślinnego masła, oleju lub oliwy) - 2 cebule - 2 ząbki czosnku

Roślinożerni urlopowicze