gotowe. Dalej można pokroić w kawałki i chrupać albo zetrzeć na tarce i zrobić surówkę. PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z ŁODYGI BROKUŁA Składniki na 2 porcje: 1 łodyga brokuła 1 jabłko 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka majonezu szczypta soli 1 łyżeczka ulubionej mieszanki przypraw do sałatek Jak zrobić surówkę z łodygi brokuła: Najpierw łodygę brokuła obieramy z twardej skóry(...)następnie myjemy. Potem łodygę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zaraz potem jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Potem dodajemy majonez. Następnie przyprawiamy do smaku solą, sokiem z cytryny i mieszanką przypraw. Artykuł Surówka z łodygi brokuła pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujemięciutkie, leciutkie, a do tego po prostu pyszne ciasto z owocami i kruszonką. Ja dodałam jagody kamaczackie, ale można do niego dodać dowolne sezonowe owoce - truskawki, maliny, śliwki, borówki, jabłka czy porzeczki i za każdym razem będzie pyszne. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, więc będzie idealne gdy najdzie Was ochota na "coś" słodkiego. Składniki (na blaszkę 23x33
Cynamonowe szczęściezużycia. Owoce można wydrylować. W ten sam sposób można przygotować kompoty z innych owoców. Różnica jest tylko w ilości cukru i czasie pasteryzacji - twardsze owoce pasteryzuje się dłużej. Z jabłek, gruszek lub pigwy usuwa się gniazda nasienne. Owoce pestkowe można używać z pestkami. Inne przepisy na przetwory, które mogą Ci się spodobać: Kapusta czerwona
Moja Książka Kucharskasmażenia placuszków. Kilka innych przepisów, które mogą Ci się spodobać: Racuchy na maślance>>> Idealne puszyste racuszki na jogurcie greckim>>> Przepis na racuchy z jabłkami>>> Pankejki: przepis na amerykańskie naleśniki>>> Puszyste pancakes. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody
Moja Książka Kucharskaciasta jak najwięcej powietrza. Następnie wylewamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką blaszki – ja użyłam tortownicy 21cm. Potem na wierzchu układamy kawałki rabarbaru – ja dodałam też kawałki jabłka. Pieczemy ok 50 min w 180st. Następnie przygotowujemy lukier. Do miseczki wrzucamy kilka łyżeczek cukru pudru i sproszkowane liofilizowane maliny, mieszamy. Potem zaczynamy mieszać i dodawać po kilka kropel
Dorota SmakujeJeśli chcesz dodać owoce, to nie musisz dzielić ciasta. Wlej całe ciasto do formy i na wierzchu ułóż ulubione owce (np. truskawki, morele albo pokrojone na małe kawałki jabłka lub połówki śliwek). 7. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni (grzałka góra - dół) przez około 45- 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjmij
Cztery Fajeryprzepis na niesamowicie orzeźwiający sorbet jabłkowy . To bardzo proste w przygotowaniu lody jabłkowe z nutą cytryny oraz świeżej mięty. Idealne nie tylko na lato. - domowe lody z polskich jabłek - bez potrzeby użycia maszynki do lodów - świetne również w wersji na patyku lub w foremkach
AniaGotuje.plprzykład szczyptę cynamonu, imbiru, kardamonu, anyżu, goździków lub laskę wanilii. Kompot można przygotowywać z różnych owoców, jak truskawki, wiśnie, czereśnie, porzeczki, jagody, poziomki, borówki, morwy, maliny, winogrona, śliwki, jabłka, gruszki, rabarbar, a także z owoców cytrusowych. Wielu osobom smakuje kompot wieloowocowy. Gdzie pomieszane są ze sobą smaki i aromaty. Owoce i przyprawy sprawiają, że kompot nie jest już tylko
ProstePesto.plchętnych podam jeszcze poniżej przepis, na wspomniane powyżej powidła śliwkowe i równie prostą w wykonaniu marmoladę jabłkową : Powidła śliwkowe bez mieszania. Najlepszy przepis. klik Marmolada z jabłek bez mieszania. klik Po więcej przepisów na domowe przetwory zapraszam do mojej zakładki DOMOWE PRZETWORY ,klik , znajdziecie tam ponad 40 pomysłów na zapasy owocowo-warzywne na zimę
Kuchnia z widokiem na ogródrodzaju sałatek. Dzisiaj pokaże wam jedna z moich ulubionych wersji takiej sałatki. Prosto i pysznie. Składniki: 1 pęczek selera naciowego około 1/2 l wrzącej wody szczypta cukru 1 średnie jabłko 2 jajka ugotowane na twardo 145 g puszka tuńczyka w oleju 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % 1 łyżeczka musztardy pieprz i sol do smaku Zapraszam również do obejrzenia(...)minuty, następnie odcedzić je z wody i odstawić do wystygnięcia. Kiedy przestygną pokroić je w cienkie plastry. Pokrojone przełożyć do miski i dodać do nich pokrojone w kostkę jabłko i jajka, odsączonego z oleju tuńczyka oraz pozostałe składniki. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem. Smacznego
Pani M - kuchnia smakowitaszarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – prosta szarlotka CIASTO JOGURTOWE Z TRUSKAWKAMI PRZYGOTOWANIE: 60 minut + 30-40 minut chłodzenia ciasta SKŁADNIKI: – 300 g mąki pszennej – 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia – 2 jajka
nietylkopasta.plracuchy z maślanką, proszkiem do pieczenia, sodą i stopionym masłem. Proporcje składników są idealnie dobrane, a racuszki przepyszne. Ciasto jest gęste i kremowe. Do ciasta można dodać starte jabłka, jagody, pokrojone na mniejsze kawałeczki truskawki albo banany. Dla idealnie puszystych racuszków, ciasto powinniśmy odstawić na chwilę, aby 'odpoczęło'. Kiedy zaczynam smażyć placuszki zaraz po przygotowaniu ciasta zazwyczaj pierwsza partia
Moja Książka KucharskaSałatka z pora znaleziona na stronie kulinarneprzeboje.pl/salatka-z-pora/ Sałatka jest pyszna. Super do obiadu ! Polecam. Składniki: 2 pory 3 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko 4 ogórki konserwowe mała puszka kukurydzy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Białą część pora kroimy na półtalarki. Jajka,jabłko i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy.Wrzucamy wszystko
Przepisy mojej mamyRacuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchów są racuchy z truskawkami . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 300-350 g truskawek, masło
królestwo garów