pić prosto z buteleczki, jak nie lubimy mocnej słodyczy wystarczy rozcieńczyć go wodą lub dodać do herbaty.. wszystko zalezy od upodobań :) Polecam :) Składniki - jabłka - cukier Wykonanie Umyte jabłka obieram ze skórki kroję na ćwiartki i wycinam gniazda nasienne. Przekładam do sokowirówki, powstały sok odcedzam przy pomocy gazy. Przelewam do dużego naczynia dosładzam do smaku i gotuje chwilkę
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki mąka krupczatka, 3 szkl margaryna, 250g cukier, 3 łyżki żółtka jajek, 4 szt proszek do pieczenia, 2 płaskie łyżeczki jabłka, 1,5kg cukier puder, 3 łyżki cynamon, 2 łyżeczki Przygotowanie W misce siekamy mocno schłodzoną margarynę wraz z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i żółtka(...)szybko i dokładnie wyrabiamy ciasto. 2/3 ciasta rozwałkowujemy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obsypanej grysikiem, wstawiamy na godzinę do lodówki. Resztę ciasta zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach lub siekamy w cieniutkie plasterki. Dodajemy cukier puder i cynamon. Delikatnie mieszamy. Wykładamy na rozwałkowane ciasto, dociskamy. Na wierzch ścieramy zamrożoną
Gotowanie moimi oczamiSłodkie śniadanie..... Składniki 3 jajka mąka cukier mleko cukier waniliowy proszek do pieczenia jabłka Sposób przygotowania 1. białka oddzielić od żółtka 2. żółtka utrzeć z cukrem ( 1 łyżka ) i cukrem waniliowym 3. dodać 1/4 szklanki mleka(...)mąkę ( żeby ciasto było gęściejsze niż na naleśniki ), następnie dodać proszek do pieczenia - 1/4 łyżeczki 4. ubić piane z białek i dodać do ciasta, delikatnie mieszając 5. jabłka obrać ze skórki, pokroić w plastry, wyciąć gniazda nasienne 6. dodać do ciasta 7. smażyć na dobrze nagrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor
Darcia w kuchniSkładniki: biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyzek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2 kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe dodatkowo: 250 ml śmietany kremowej 30 % śmietan fix 2 łyżki cukru pudru kolorowa posypka Sposób wykonania : Białka ubić z cukrem, stopniowo dodawać żółtka ciągle ubijając(...)Wymieszać razem mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Dodawać do ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut Jabłka umyć , obrać potarkować na grubych oczkach. Podsmażyć w garnku z galaretkami pomarańczowymi, przestudzić. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę jabłkową. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fixem. Wyłożyć
Darcia w kuchniśrednia por 2 średnie marchewki 2 jabłka 1/2 puszki zielonego groszku 1/2 średniego selera sól, pieprz, cukier, olej, sok z cytryny PRZYGOTOWANIE: Warzywa umyć, obrać. Marchewkę, jabłka i seler potarkować na grubych oczkach. Dodać pokrojona w półksiężyce por, i zielony groszek. Wszystko razem wymieszać doprawiając do smaku solą, pieprzem, cukrem, olejem i sokiem z cytryny
Darcia w kuchniracuchy jabłkowo rodzynkowe Składniki: 5 jaj 2 szklanki mleka 300 g mąki pszennej 1 opakowanie cukru waniliowego sól 1 łyżka proszku do pieczenia olej do smażenia garść rodzynek miękkie jabłka Wykonanie: Żółtka ubiłam(...)cukrem, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu ubiłam pianę ze szczyptą soli, dodałam do przygotowanego ciasta, delikatnie wymieszałam. Wsypałam sparzone, przestudzone rodzynki. Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki, dodałam do ciasta. Wszystko razem ponownie wymieszałam. Na rozgrzaną patelnię wlewałam ciasto, smażyłam z obu stron na rumiano
Darcia w kuchniNormal 0 21 Jajka –2-3 szt Mleko – 250 ml Mąka pszenna – 250 g Cukier waniliowy Cukier – 3 –4 łyżki Cynamon – ½ łyżeczki Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka Jabłka- 4-5 szt Normal 0 21 Żółtka oddzielić od białek, wrzucić do mleka, dodać(...)cukier waniliowy cynamon, proszek i miksować, dosypać mąkę, jeśli będzie bardzo gęste można dodać troszkę mleka lub odwrotnie, musi mieć konsystencje śmietany, Dodać obrane i starte na tarte jarzynowej jabłka, wymieszać z ciastem. Biała ubić na sztywno i połączyć delikatnie z ciastem, odstawić na 5 minut, Rozgrzać olej i smażyć placuszki, podawać posypane cukrem pudrem
Camilla w kuchnicały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka, np. agrestowa wykonanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich cukier i podsmażamy. Następnie dodajemy suchą galaretkę, dokładnie
Domowy Smak Jedzeniacały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka, np. agrestowa wykonanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do nich cukier i podsmażamy. Następnie dodajemy suchą galaretkę, dokładnie
Domowy Smak Jedzeniaszkl.cukru cukier waniliowy 3/4 szkl.oleju 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu [ dałam mniej] 5 jabłek 1 szkl. orzechów włoskich Suche składniki wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej.Następnie połączyć ze sobą dodać posiekane orzechy i jabłka[ obrane i pokrojone w kostkę
Moje domowe kucharzeniewyglądzie, niż ta tradycyjna (zazwyczaj składa się z dwóch rozwałkowanych blatów na spodzie i wierzchu). Zrobienie tego ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu, o ile mamy już przygotowane jabłka (u mnie domowy mus jabłkowy, bez cukru - naturalnie słodki :)). Prosta szarlotka orkiszowa z korzenną nutą 3 szklanki mąki orkiszowej 0,5 szklanki ksylitolu lub cukru trzcinowego 2-3 jajka(...)dwie równe części. Standardową blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić jedną częścią ciasta spód (można rozwałkować). Wyłożyć mus jabłkowy i rozporowadzić po cieście. Drugą część pokruszyć na jabłkach, aby powstała kruszonka (można zetrzeć na tarce po schłodzeniu). Piec w 180 stopniach przez około godzinę. Ciasto na drugi dzień będzie lepiej się kroiło, ale oczywiście świeże najlepsze
FitKotwypróbowania :) Potrzebujemy: - duże jabłko -2 łyżki masła orzechowego -1 łyżkę miodu -1 łyżeczka cynamonu -dodatki: orzechy, płatki, rodzynki Jabłko umyć. Następnie usunąć gniazda nasienne (jeśli nie masz drylownicy do jabłek to najpierw je pokrój a następnie wytnij gniazdo nasienne małym nożykiem) i pokroić na 6 średniej grubości plastry. Na 3 plastry nałożyć masło i miód, posypać dodatkami. Przykryć pozostałymi
Fit & Healthy LifeKolejna pyszna propozycja podania jarmużu. Składniki: 40 dag liści jarmużu 1 cebula 2 kiszone ogórki 2 jabłka 1 pomidor 1/3 szklanki śmietany 2 jajka sól do smaku cukier do smaku kwasek cytrynowy do smaku 2 łyżki oliwy Wykonanie: Jajka ugotować na twardo(...)ostudzić. Jarmuż dokładnie umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić i posiekać. Dodać posiekaną cebulę, pokrojone w plastry ogórki, pomidor i starte jabłka. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić, skropić oliwą i polać śmietaną. Na koniec obłożyć plastrami jajek, podawać z pieczywem
Tradycyjna Kuchniasłonecznika łuskanego 5 jajek 2 jabłka 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki zalewy z ananasów 1 łyżeczka cytryny 6 łyżek majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Jabłka obrać ze skóry. Ananasa odsączyć. Wszystkie składniki pokroić w kostkę, dodać słonecznik i dokładnie wymieszać. W miseczce połączyć majonez, miód, sok z cytryny, pieprz i zalewę z ananasów. Dodać
kulinarnyswiatdomiprzepis na pewno znajdzie miejsce w Waszych sercach! Składniki na ciasto: 200g mielonego maku 6 jajek 300g cukru 250g masła w temp. pokojowej 6 łyżek kaszy manny 500g startych jabłek 1 łyżka kokosu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Sposób wykonania: Sześć żółtek utrzeć z połową cukru. Dodać masło, mak, kaszę mannę, starte jabłka, proszek do pieczenia, kokos
Kuchnia Pani Wiosny