jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:323/436)

Ciasto z czereśniami, cytryną i cydrem 103

dostarcza ok. 40% krajowej produkcji jabłek, których to tradycja upraw sięga XVI wieku. Długa historia tego owocu w regionie spowodowała wykształcenie się nawet naturalnej marki właśnie pod nazwą jabłka grójeckie . [źródło: Cydr Grójecki ] Oprócz nieocenionych walorów trunkowych, odkryłam również intrygujące zastosowanie cydru w kuchni . Używam go nie tylko do nadania aromatu potrawom wytrawnym. Eksperymentuję z nim również przy(...)smaków lata :)  Część zawartości cydrowej butelki wykorzystałam jako główny składnik ciasta. Resztą zaś z przyjemnością delektowałam się w oczekiwaniu na wyjęcie gotowego specjału z piekarnika - jakoś wyjątkowo czas pieczenia mi się tu nie dłużył :) Składniki na formę silikonową o kształcie kwiatka i średnicy 25cm: 3 jajka - duże 125g cukru 1 mały cukier wanilinowy [10g] szczypta soli 125ml oleju skórka

Grunt to przepis!
Biszkopt z rabarbarem czyli Slodki Czwartek odc.102 124

Mamuszka" obfituje w przepisy tradycyjne i domowe. Przeglądając ją od razu rzucił mi się w oczy przepis na biszkopt. W oryginale z jabłkami, u mnie z rabarbarem zmieniony co nieco. Delikatny, lekki, słodki z kwaśna nutką kolorowych ogonków liściowych. Biszkopt z rabarbarem 2 duże jajka po 100 g cukru i mąki pszennej 2 ogonki liściowe rabarbaru, umyty i obrany(...)wysypujemy bułka tartą. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszysty, biały krem. Do kremu dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy, układamy na nim kawałki rabarbaru. Pieczemy ok 25-30 minut, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rogaliki trzyskładnikowe 167

lukru, czekolady lub zwyczajnie po upieczeniu posypać cukrem pudrem :-) SKŁADNIKI 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła 1 szklanka gęstej śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier dżem, krem czekoladowy, jabłko - co tylko chcecie, ważne żeby rogaliki Wam smakowały Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy masło, śmietanę i zagniatamy gładkie ciasto. Wstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, dzielimy(...)się dzieli pizzę), u podstawy każdego powstałego trójkącika kładziemy nadzienie, zwijamy rulonik i nadajemy mu kształt rogalika. Układamy ciastka na blasze posypanej mąką albo wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem, posypujemy cukrem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 20 - 25 minut, w zależności od wielkości - rogaliki powinny mieć złoty kolor

Czary - gary w kuchni
Kaczka faszerowana po niemiecku 196

czerwonego wina 2 łyżki masła 1 liść laurowy 2 goździki szczypta ziela angielskiego sól mielony biały pieprz Przygotowanie Czerwona kapusta : Kapustę po obraniu z wierzchnich liści poszatkowałem. Jabłko po obraniu i usunięciu środka z pestkami pokroiłem w cienkie plastry. Poddusiłem na rozgrzanym maśle razem z cebulą. Dodałem poszatkowana kapustę , przyprawy , podlałem winem , przykryłem i dusiłem do miękkości. Farsz: bułki zalałem(...)Ostudziłem , wymieszałem z odciśniętymi bułkami , jajkami, mąką, śmietaną , estragonem ,majerankiem i skórką z cytryny , doprawiłem solą i pieprzem . Kaczkę natarłem solą , pieprzem , estragonem , napełniłem farszem , zaszyłem. Ułożyłem w brytfance . Piekłem po ok.40 minut z obu stron ( po 40 min odwróciłem ) ,w temperaturze 190 stopni.  Sos : cebule i włoszczyznę pokroiłem , włożyłem do naczynia z kaczką i upiekłem. Kaczkę wyjąłem , zawinąłem

R'n'G Kitchen
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16031

ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 g mleka 120 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego(...)grudek. Do wrzącego mleka wlewamy budyń z mąką i zagotowujemy, odstawiamy do ostygnięcia. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy mikserem, dodając po łyżce zimnego budyniu. składniki na masę jabłkową: 5 jabłek 3 galaretki agrestowe wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 0,75 l wody. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy sok i wkładamy do tężejącej galaretki. posypka ciasta

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z dżemem wiśniowym, kremem mascarpone i galaretką 171

Białka ubić, dalej ubijając dodać cukier a następnie żółtka. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i razem z makiem delikatnie wmieszać do masy. Wylać na blachę i piec 30-35 min w 180*C. Po tym czasie wyjąć, upuścić blachę z wysokości ok 50 cm na podłogę, po czym wstawić biszkopt z powrotem do piekarnika i wystudzić(...)kwiatuszki. Ściąć przypieczoną część z każdego z nich (posłużą jaką podstawa pod galaretkę), a w pozostałej warstwie kwiatków wyciąć malutkie kółeczka - środki kwiatuszków (ja zrobiłam to przyrządem do wydrążania jabłek). 5. Masa: Śmietankę ubić lekko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone i ubijać jeszcze chwilę do wymieszania składników. 6. Na biszkopt z dżemem

Kto ugości moich gości?
Crumble z karmelizowanymi jabłkami i gruszką pod kruszonką z płatkami owsianymi i nerkowcami. 204

garach.Rosół się robi-przepis w innym poście, makaron z pesto już zjedzony, więc przyszedł czas na deser.Crumble, czyli rewelacyjne zapiekane owoce z kruszonką. Do dzieła!Porzebujemy:-dwa jabłka-gruszka-wino białe wytrawne-imbir-mięta świeża-cukier brązowy dwie łyżki-50g masła-100g przesianej maki-50g cukru brązowego -mascarpone-wanilia-łyżka płatków owsianych-garść zgniecionych nerkowców-cukier puderNa(...)listków mięty oraz szczyptę startego imbiru. Karmelizujemy, odstawiamy.Masło, mąkę i cukier ugniatamy, dodajemy płatki i nerkowca, znów zagniatamy do konsystencji sypkiej.Kokilki smarujemy masłem, wykładamy owoce i zasypujemy kruszonką.Pieczemy 25 minut w temperaturze 185 stopni.Mascarpone mieszamy z ziarnami wanilii i łyżeczką cukru pudru.Po angielsku na słodko

BaRepas
KIESZONKOWA OWSIANKA Z OWOCAMI, PŁATKAMI JAGLANYMI, ORZECHAMI... I CYNAMONEM 553

godna polecenia. :-)Składniki:- 2 szklanki płatków owsianych (u mnie górskie)- 1 i 3/4 szklanki płatków jaglanych- 1/4 szklanki płatków z nasion amarantusa- 3 jajka- obrane, zmiksowane owoce, u mnie jabłka i gruszka (łącznie dałam 390g)- 2 łyżki ksylitolu (lub cukru np.trzcinowego)- 2 łyżki syropu z buraka cukrowego lub miodu- 60-80g rozdrobnionych dowolnych orzechów, migdałów (dałam orzechy laskowe(...)miodem, dodać jajka, wsypać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.Odstawić na ok.10 minut aż płatki napęcznieją. Następnie przy pomocy metalowych obręczy formować ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ja na jedno ciacho wykładałam kopiastą łyżeczkę ciasta. Wyrównać łyżeczką powierzchnię, obręcz zdjąć i formować następne. Mnie wyszło (chyba) ok.28 sztuk.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, termoobieg ok.25 minut. Muszą

Smaczne Zdrowe
Ekspresowy i zdrowy orkiszowo owocowy pucharek śniadaniowy 140

Dziś pomysł na śniadanie dla zabieganych. Ekspresowy i zdrowy orkiszowo owocowy pucharek śniadaniowy, to idealna propozycja na dobry początek dnia. Mnóstwo wartościowych witamin jak np. witamina

Słodkie okruszki
drobiowo-owocowe szaszłyki pieczone w piekarniku... 178

Składniki: piersi z kurczaka 1 podwójna, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, pieczarki 6 sztuk, boczek wędzony 20 dag, papryka słodka mielona 2 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka piersi pokroić na większe kostki i dobrze(...)godziny, owoce, paprykę, cebule, pieczarki, boczek pokroić na kawałki na dłuższe patyki szaszłykowe nadziewać piersi, paprykę, owoce, cebulę, pieczarki, boczek szaszłyki ułożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 220 C około 20 minut, grzanie góra/dół, następnie obrócić szaszłyki posmarować resztą marynaty i na opcji termoobieg w 180C piec z 10 minut - szaszłyki są smaczne

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka owsiane z truskawkami 257

szklanki płatków owsianych górskich 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego 2 jajka   garść orzechów włoskich pół jabłka kilka truskawek ( około 4/5) garść rodzynek Przygotowanie:   1. Płatki owsiane wsypujemy do miski, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce i wsypujemy do płatków. Jajko rozbijamy, oddzielamy żółtko od białka. Żółtko lekko rozrzapujemy i również dodajemy(...)ubijamy na sztywno pianę z białek i dodajemy do całości bardzo delikatnie mieszając.  2. W między czasie rozgrzewamy piekarnik  do 200 stopni i wykładamy blachę papierem do pieczenia. W moim przypadku użyłam foremek z określonym kształtem, które wypełniłam masą owsiankową. Ciasteczka pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni.  Szybko i smaaaaacznie

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Chleb pszenny 109

świeżych drożdży, 2,5 łyżeczki soli, 4 łyżki roztopionego  smalczyku smakowita pajda z cebulą i jabłkiem, Smakowita pajda do posmarowania smak wg gustu, u nas cebula z jabłkiem, Wykonanie: Drożdże rozpuścić w pół szklanki cieplej wody odstawić na 5 minut .Dodać drożdże do 50 dkg mąki wymieszać łyżką. Naczynie z ciastem ustawić na garnku z ciepła wodą aby urosło(...)bochenek, odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość zagnieść przełożyć do form przykryć serwetą i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy ciasto wyrośnie nastawić piekarnik na 180 - 200 stopni i piec 35 - 40 minut.       Źródło książka " Chleb domowy wypiek" Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent

Anioły w kuchni
Świąteczne pierniczki 260

stolnicy.  Robimy wgłębienie i dodajemy miód, masło,jajko i sodę. Zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Wałkujemy kawałki ciasta na cienkie placki.  Wykrawamy foremkami dowolne kształty. Pieczemy ok. 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 160-180 stopni. Kiedy pierniczki wystygną możemy je dekorować.  Z TYCH PROPORCJI WYCHODZI NAM OK. 140 PIERNICZKÓW. My dekorujemy własnoręcznie zrobionym lukrem(...)brązowo dodając kakao, lub na różowo - sokiem malinowym. Lukier jest też  oczywiście "klejem" dla wszelkich posypek, cukierków itp. Gotowe pierniki wkładamy do metalowej puszki wraz z kilkoma kawałkami jabłka (które wymieniamy co kilka dni). Wtedy pierniczki szybko robią się miękkie - parę dni i gotowe !!! Jeśli włożymy dużo jabłek - zmiękną nawet w 1 dzień

Moje Kuchenne Rewelacje
Czekoladowe ciasto ze śliwkami i białą kruszonką 174

syna) :) A co jeszcze zaprząta moją głowę w październiku? - aby zdążyć upiec jeszcze jedno ciasto ze śliwkami , póki jeszcze są na straganach - zamrozić 5 pęczków koperku na zimę - zerwać jabłka z drzew i zrobić mus na zimę :) Zanim będę musiała zamienić moje ulubione granatowe mokasyny na buty do kostki i wyjąć z szafy szalik, zaproszę Was na czekoladowe ciasto(...)ciasto: 150 g cukru 150 g miękkiego masła 150 g mąki 4 jajka (żółtka i białka osobno) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao do wypieków 3 łyżki mleka kruszonka: 50 g mąki 25 g cukru 25 g zimnego masła 0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii oraz: 250 g słodkich śliwek węgierek Piekarnik nagrzać

Posadzone i zjedzone
Klasyczny Mac & Cheese –makaron zapiekany z serowym beszamelem 227

wierzch resztą startego sera i dopiero na koniec – przygotowaną wcześniej startą i przyrumienioną bułką.   Całość wstawiamy do piekarnika, temperaturę ustawiamy na 180⁰C góra-dół bez termoobiegu, i pieczemy 35-40 minut, bez przykrycia, na środkowej półce.   Środek – miękki, lśniący i kremowy, wyczuwalnie serowy. Wierzch jest jednocześnie chrupiący i ciągnący. Pyszna opcja na obiad jeśli macie ochotę(...)anglosaskiej, ale nie tylko. Szwajcarzy mają swoje Älplermagronen – bardzo podobną zapiekankę z makaronu i sera, z dodatkiem ziemniaków i cebuli, sera, śmietanki i masła, podawaną z sosem z przetartych jabłek. SKŁADNIKI 300g makaronu z pszenicy durum, typu kolanka, kolanka z falbanką lub krótkie rurki (waga przed ugotowaniem) 700ml mleka 50g masła 82% tłuszczu 3 pełne (z lekkim czubkiem) łyżki

Karo in the Kitchen
Ciasto Brazylianka 1737

jeśli ciasto jest za mało elastyczne) Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 3 równe części.  Jedną część rozwałkować i przenieść do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Pozostałe dwie części upiec tak samo. Składniki na masę budyniową:  2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)zrobił się kożuch i pozostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na jasną puszystą masę i po łyżce dodawać zimny budyń. Składniki na masę jabłkową:    1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Jabłka zetrzeć na tarce i prażyć w garnku  10-15 minut do miękkości. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i dodać do jabłek, wymieszać

talerz przyjemności
Ciasto Leon 272

mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25x40. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach, do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Krem budyniowy: 500 ml mleka 200 g masła 150 g cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodajemy budyń, ciągle miksując do połączenia. Masę dzielimy na 4 części. Krem jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 galaretka czerwona 1 galaretka cytrynowa 1/2 szkl wody Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach, przekładamy na patelnię teflonową i prażymy do miękkości.  Wodę zagotowujemy, rozlewamy

kulinarnyswiatdomi
CIASTO PIETRUSZKOWE Z MASĄ JABŁKOWĄ 175

staną się puszyste. Porcjami dodaję suche składniki, na samym końcu łącząc z pietruszką. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładam papierem do pieczenia, wylewam ciasto. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach przez 40-50 minut, do tzw. "suchego patyczka". Studzę i przekrawam na dwa blaty. Agar- agar zalewam zimną wodą, pozostawiam na 7 minut, aby spęczniał. W rondelku(...)tężeć, co nastąpi znacznie szybciej niż w przypadku żelatyny. Masą przekładam ciasto. Ubijam kremówkę wraz z cukrem pudrem i cynamonem na sztywną masę. Pokrywam nią wierzch wystudzonego i przełożonego jabłkami ciasta. Wstawiam na 30 minut do lodówki. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Obiad, który robi się sam. 3219

Pieczony kurczak - dzień wcześniej nacieramy dowolne części kurczaka dowolnymi przprawami - u mnie podudzia natarte solą, czosnkiem i ziołami z balkonu.Ja piekłam w prodiżu, urządzeniu trochę zapomnianym, ale czasem jeszcze przydatnym. Efekt jest o tyle inny od pieca, że wszystko wychodzi dużo bardziej soczyste. Problem polega na tym, że nie da się regulować temperatury i piecze się chyba dłużej(...)kondycji i wielkości ziemniaków - trzeba sprawdzać widelcem, czy sa już miękkie w środku.Prawda, że  zrobiło się prawie samo? ;) U mnie jako dodatki wystąpiły: kompot z jabłek od babci, szpinak ze śmietaną i czosnkiem, mizeria, pomidor.Prosty, domowy obiad, mało pracy a ile obżarstwa

Z butelką mleczka w tle
Ciasto jabłkowo-malinowe 121

Na straganach jeszcze można spotkać maliny, zapraszam więc na błyskawiczne ciasto malinowe na bazie musu jabłkowego, aromatyczne i wilgotne. Kiedyś po południu

To co kocham
Szarlotka rosyjska 131

Tym razem w projekcie zawędrowaliśmy do zimnej Rosji. Niestety u nas za oknem też mroźno ale za to deser jest bardzo rozgrzewający Można zjeść go też

Kuchenne Wariacje
Sałatka z komosą ryżową i pieczonym bakłażanem 194

podstawa diet oczyszczających i regenerujących organizm. Z ugotowanej komosy można przygotować pyszne sałatki, wystarczy wymieszać ją z ulubionymi warzywami, można też podawać ją na słodko, na przykład z prażonym jabłkiem, cynamonem  i rodzynkami. Jest lekkostrawna, bezglutenowa i bardzo smaczna. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej 1 mały bakłażan 4 łyżki oliwy (2 do bakłażana+2 do sosu) 1 duża garść(...)wolnym ogniu przez 15 minut, aż komosa wchłonie całą wodę. Ugotowaną odstawiamy żeby ostygła. Bakłażana kroimy w kostkę, wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, delikatnie solimy, polewamy 2 łyżkami oliwy i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Rukolę, paprykę, szalotkę i pomidorki drobno kroimy. Następnie do warzyw dodajemy ugotowaną komosę i upieczonego

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka z kaszy jaglanej, jabłek i gruszek. 163

sobą współgrają, tworząc apetyczny deser. Składniki: Spód: 1 szkl. kaszy jaglanej 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru (dałam trzcinowy) ziarna z jednej laski wanilii jajko Warstwa owocowa: 2 jabłka 2 gruszki 2 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżki cukru (dałam trzcinowy) Kruszonka:  100 g masła 100 g mąki pszennej 100 g cukru Wykonanie:  Kaszę przepłukać, wsypać do garnka(...)obrać umyć, pokroić w cienkie plastry i rozłożyć na kaszy, następnie posypać cynamonem i cukrem. Zrobić kruszonkę i posypać wierzch zapiekanki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C i piec ok. 45 minut

zadanie-gotowanie
Żeberka zapiekane na kapuście 129

wywaru i ostudzić (wywar wykorzystać do przygotowania zupy)  Kapustę wypłukać w ciepłej wodzie, odcisnąć, włożyć do głębokiej patelni do duszenia dodać marchewkę startą na tarce , posiekaną cebulę, suszone jabłka (uprzednio wpłukać)  podlać olejem, ok 2-3 łyżki, dodać kminek, podsmażyć mieszając, kiedy kapusta zacznie się miejscami rumienić , dodać ok 500 ml wody i gotować pod przykryciem(...)czarnym i ziołowym. Tak przygotowane danie może poczekać. Piekarnik nagrzać do temp 200 st. wstawić na ok 20 min z termoobiegiem.  Żeberka w kapuście podałam z sałatką z pieczonych buraczków. PRZEPIS

Gotowanie jest łatwe
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami 129

Dzisiaj zapożyczone ciasto jogurtowe od Zosi C.  Bardzo lekkie i wychodzi z brzoskwiniami, morelami, czy jabłkami (wszystkie opcje wypróbowane przeze mnie).  Osobiście mam ochotę również wypróbować truskawkową opcję :) W przepisie jest tabliczka białej czekolady, która nie jest konieczna ( moja obecna wersja jest bez czekolady), ale z 20ml większą ilością jogurtu. Zachęcam do testowania przepisu i jego "ulepszania(...)cukru 4 jajka (w temperaturze pokojowej) garść brzoskwiń  (świeże lub z puszki) 1-2 łyżki startej skórki z cytryny lub limonki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli   Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić z łyżką oleju w kąpieli wodnej. Ubijamy jajka z cukrem. Pod koniec ubijania idodajemyjogurt, cukier wanilinowy, startą skórę cytrynową, pozostały olej

ChilliJemy
Chleb razowy z jabłkiem i cydrem 142

książki E. Mrówczyńskiej "O jabłkach"      Składniki: 10 g drożdży 1 łyżeczka cukru 150 ml wody 200 g maki pszennej typ 750 200 g mąki orkiszowej typ 1850 1,5 łyżeczki soli morskiej 100 g ugotowanych ziemniaków (przecisnąć przez praskę) 120 ml cydru 3 łyżki oliwy z oliwek 1 małe jabłko Drożdże wraz z cukrem(...)wlewamy zaczyn, następnie cydr i oliwę i resztę wody. Wodę wlewamy stopniowo, wykorzystujemy jej tyle aby ciasto, które zgniatamy było gładkie i sprężyste. Chwilę wyrabiamy i następnie dodajemy jabłko pokrojone w kostkę wraz ze skórką i ponownie chwilę wyrabiamy. Ciasto przekładamy do miski wysmarowanej oliwą i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formujemy bochenek

Delicious Titbits

Proponowane wyszukiwania