jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:255/436)

Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami 205

rozwałkować na prostokąt o wymiarach mniej więcej 40x30 cm. Posmarować go masą kajmakową i posypać poszatkowanymi jabłkami. Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ostrym nożem pokroić na 6-8 części.   Tortownicę o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Bułeczki ciasno umieścić w formie, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na całą

Nastoletnie Wypiekanie
Szarlotka z chrupiącą bezą 598

Jabłka wcale nie należą do moich ulubionych owoców. Jednak szarlotka to ciasto, które plasuje się w pierwszej trójce moich “naj, naj” wszystkich wypieków. Piekę ją bardzo często i w różnych konfiguracjach. W najbliższym czasie postaram się Wam przedstawić moje ulubione wersje “ciasta jabłczanego” – jak je nazywa moja córka. Zaczynam od szarlotki z grubą, białą, […] Artykuł Szarlotka

Wiszniówka
Szarlotka jaglana 128

tarce. Do daktyli i banana dajemy wodę i miksujemy, następnie łączymy je z wcześniej startymi na tarce jabłkami. Mieszamy, dodajemy surową kaszę, płatki migdałów i cynamon. Jeszcze raz mieszamy i przekładamy do tortownicy (średnica 24cm), której spód wykładamy papierem do pieczenia. wkładamy do piekarnika na 70 minut

kruche babeczki
KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 96

osuszoną kaczkę nasmaruj olejem, natrzyj solą, majerankiem.  Do środka włóż rozgnieciony czosnek, pokrojone na ćwiartki jabłka, sól,majeranek, plaster cytryny.  Kaczkę ułóż w naczyniu żaroodpornym.  Wstaw do piekarnika pod przykryciem, następnie zwiększ temperaturę do 200 - 210 stopni i piecz 1,5- 2 godzin, co jakiś czas polewaj kaczkę wytworzonym sosem. 30 minut przed zakończeniem pieczenia odkryj

Kukuleczki
Fit szarlotka jaglana 200

przelewamy wrzątkiem, by pozbawić ją goryczki. Daktyle (dobrze jest je wcześniej namoczyć) i banana blendujemy na gładką masę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce, a następnie mieszamy z kaszą, musem daktylowo-bananowym oraz żurawiną i rodzynkami. Przekładamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (moja miała średnicę 26 cm) i pieczemy w 170 st. C 70 minut. widgetId

Cynamonowe szczęście
Karkówka nr 1 z czerwoną kapustą 153

Nstępnie wyjąć i obsmażyć na suchej patelni tylko do lekkiego zrumienienia Przełożyć wszystko do naczynia zalać marynatą. Piec około 2 godz. w 200st. Karkówkę podałam z czerwoną kapustą. Składniki: • 1 kapusta czerwona • 3 cebule całkiem duże • 3 ząbki czosnku • 4 jabłka • 4+6 łyżek oleju (u mnie kokosowy) • 2 szklanki wody • 60 ml wina czerwonego lub 3 łyżki soku

Kubki smaku
Kaczka świąteczna nadziewana 114

naczyniu glinianym "Garnek rzymski" podlać ok 1,3 szkl wody kaczkę obłożyć gałązkami tymianku i plastrami jabłka. Wstawić do piekarnika i ustawić temperaturę 220 st Kiedy piekarnik nagrzeje się do tej temperatury po 15 min zmniejszyć do 200 i piec ok 2 godziny pod przykryciem, po czym zdjąć pokrywę, odlać nadmiar tłuszczu, odrobinę tłuszczu wymieszać z miodem i musztardą

Gotowanie jest łatwe
Babka drożdżowa z jabłkami 141

wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na trzy godziny. Do wyrośniętego rozczynu wsypać mąkę i obrane pokrojone jabłka. Wymieszać składniki, przelać do przygotowanej foremki. Wstawić na kilka minut do lekko nagrzanego piekarnika aby ciasto lepiej wyrosło. Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Tradycyjna Kuchnia
Ciasteczka z czekoladą i orzechami 106

Kroimy na 1-centymetrowe plastry, które układamy w większych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok 12 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przekładamy do szczelnie zamykanego pojemnika. Aby ciasteczka były bardziej miękkie wkładamy do pojemnika kawałek jabłka. Nam takie najbardziej smakowały

Smakołyki Asi
Zdrowa wersja racuchów 171

Przepis na moje dzisiejsze śniadanko. Składniki (cała porcja około 350 kcal): około 100g jabłka startego na dużych oczkach 2 jajka 10g mieszanki otrębów 30g mąki żytniej  0,5-1 łyżeczka cynamonu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia około 1/4 szklanki wody 10g mielonego, odtłuszczonego lnu Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Domowy ketchup wersja pikantna 120

czarny pieprz olej roślinny do smażenia Przygotowanie :  1. Na dnie dużego garnka podsmażyć przyprawy, czosnek, imbir, jabłka i seler naciowy przez około 5 minut, dodać pomidory i łyżkę soli, dusić przez godzinę  2. Paprykę przekroić na pół wydrążyć i piec w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut (15 minut z jednej i 15 minut z drugiej

zdrowa vege kuchnia
Budyniowa szarlotka 123

pokroić drobno do garnka wsypać cukier i lekko poddusić . Krok 4 .  Do ugotowanego budyniu dodać uduszone jabłka i dokładnie wymieszać . Z dwóch białek ubić piane i przełożyć ja do masy budyniowo- jabłkowej, wymieszać .  Krok 5 . Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia . Rozwałkować ciasto na dwa placki . Jednym wyłożyć foremkę . Zapiec w 190 stopniach ok. 15 minut.  Krok

Eli Gotowanie
Placek drożdżowy z jabłkami 123

obrać, pokroić w cienkie plasterki. Formę posmarować tłuszczem , posypać mąką i gdy ciasto podwoi objętość, wymieszać z jabłkami. Przenieść do formy, wyrównać powierzchnię ciasta i ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 40 minut

Tradycyjna Kuchnia
Jabłkowo-gruszkowa tarta tatin 154

uciekł powstały karmel) i obsypać cukrem. Jak najściślej ułożyć jabłka( bez przypraw ). Obsypać delikatnie cukrem. Na jabłkach ułożyć plastry gruszki i znów obsypać cukrem i odrobiną cynamonu. Na wierzch przełożyć ciasto i szczelnie oblepić nim formę ( do środka najlepiej ). Piec przez 40-45 min w 180*C Po upieczeniu tatrę chwilę przestudzić. Na wierzchu położyć płaski talerz

Jemy Pijemy
Ciastka jablkowo owsiane czyli Slodki Czwartek odc.84 i mam i nie mam... 215

moje paskudy zrobiły się dość wybredne niestety... Przepis pochodzi z broszurki lidlowej. Ciastka jablkowo owsiane 165 g jabłek, obranych i startych na grubych oczkach 1 duże jajko po 50 g płatków owsianych, całych i zmielonych po 5 g proszku do pieczenia i cynamonu 20 g miodu Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut by płatki

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania