Kolejna nowa zdrowsza odsłona, tym razem burgerów. Drobiowe z sosem chrzanowym, awokado oraz roszponką. Sos chrzanowy nadaje burgerom super orzeźwiającego smaku. Dodatkowo płynie z niego dużo
wysmienityKuskus pochodzi z rejonu północnej afryki i jest wytwarzany z pszenicy. Zazwyczaj serwowany z gulaszem u mnie jednak w wersji z warzywami jako sałatka. Kuskus jest
wysmienityCukrzyca typu II u dzieci i młodzieży stałą się widocznym problemem w ostatnich dziesięcioleciach. Coraz więcej młodych ludzi cierpi na otyłość, która jest jednym z czynników
wysmienityHamburger, król fast foodów, przygotowany zazwyczaj z mięsa wołowego z dodatkami serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym
wysmienityMasło orzechowe, pomimo wysokiej kaloryczności wcale nie powinno być unikane w dietach odchudzających. Jest bowiem bardzo sycące oraz zawiera duże ilości białka. Pomoże nam to uniknąć
wysmienityZapiekanek na mym blogu nie znajdziecie zbyt wiele. I tu chyba popełniam błąd. Przy ustalaniu obiadowego menu zawsze biorę pod uwagę zupę albo mięso . Błąd mój
Pobite gary BarbaryWYTRAWNE GOFRY Z KASZY JAGLANEJ! W mojej kuchni nic się nie marnuje i powiem Wam, że najlepsze przepisy powstają w mojej głowie zazwyczaj wtedy kiedy lodówka
SMYKWKUCHNIBlogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale zawsze interesowałam się gotowaniem, podróżami i językami obcymi. Te trzy pasje doskonale się ze sobą łączą. Cieszę się
Moja smaczna kuchniaZdrowy i smaczny lunch do pracy lub szkoły Dzisiaj chciałam Wam pokazać, jak w bardzo szybki, prosty i przede wszystkim smaczny sposób przygotować, kolorowy i aromatyczny
SMYKWKUCHNITym tytułem chcę zwrócić uwagę, że nie jest to łagodna zupa. Zdecydowanie dedykowana jest ona wielbicielom ostrych, wyrazistych smaków. Uspokajam – nie przepali przełyku, a
gutfutWalentynki w tym roku uczciliśmy winem, gorącą kolacją i szybkim tortem. Szybkim i prostym, a jednocześnie dzięki dekoracji bardzo, bardzo efektownym. Krem z serka mascarpone sprawdza
Karo in the KitchenOBŁĘDNY TORT CZEKOLADOWY Z KREMEM O SMAKU AJERKONIAKU I WAFELKÓW LUSETTE Ten tort je się oczami! Uwielbiam takie torty jak ten, jest on przygotowany nie na
SMYKWKUCHNIKiedy znudziły się już zwykłe zapiekanki, polecam spróbować zrobić je w taki sposób :D Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cebula 250 g pieczarek
Malinowo w kuchniPieczarki były dodatkiem do faszerowanej piersi kurczaka ( przepis tutaj ). Dopełniły całości Składniki: 4 pieczarki portobello (lub inne naprawdę duże) 250 g sera ricotta 2 łyżki zielonego
gutfutNie ma chyba szybszych „pączków” niż te robione na homogenizowanym serku. To nie żaden nowoczesny wynalazek – podobne ciastka zwane túrófánk zjecie na Węgrzech, kolobok w Rosji
Karo in the Kitchen