Nie wyobrażam sobie świąt bez jajek, a przyjęć bez sałatek. Taka jajeczna sałatka jest dobra na Wielkanoc, ale także jako pyszny do datek do spotkania ze
ChilliJemyTa wspaniała serowa rolada z mielonym mięsem od kilku już lat jest punktem obowiązkowym wszelkiego rodzaju świątecznego menu. Jest uzależniająca. Niby prosta, a jednak wykwintna. Nie
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 377 kcal 2 jajka 2 plasterki szynki kawałek konserwowej papryki
Atlas SmakówSKŁADNIKI: ( 1 porcja ) 202 kcal 2 jajka łyżeczka musztardy pół łyżeczki curry łyżeczka
Atlas SmakówProste, syte i zdrowe danie – bo fasolka to sporo białka. Szybkie – bo naszykowane z fasolki z puszki, z żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana
Karo in the KitchenZazwyczaj mam w lodówce ciasto francuskie. Jest nieocenione gdy zaskoczą nas goście. W dość krótkim czasie można z niego przygotować prawdziwe cudeńka. Kiedyś widziałam przepis na
Smaki Na TalerzuSzynka, smażone pieczarki oraz jajko + kilka podstawowych przypraw, zapieczone w formie na muffiny- oto sposób na pomysłowe śniadanie/kolację (np.; polane kremowym sosem chrzanowym
Kraina Miodem PłynącaNie ma świąt bez śledzia. Nie ma spotkania przy wódce bez śledzia. Śledź jest lekiem na całe zło (no, prawie, bo na kaca nie działa ). Ta
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu 60 g kaparów pieprz łyżeczka ostrej musztardy 4 jajka 2 łyżki kiełek rzodkiewki WYKONANIE: 1. Koperek umyj
Atlas SmakówSałatka Żydowska – prosta i szybka sałatka, idealnie pasująca do wędlin, czy dań mięsnych – szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5
Kulinarne PrzebojePRZEPISY NA FIT SAŁATKI ZDROWE I DIETETYCZNE SAŁATKI NA OBIAD! Prosta, zdrowa i bardzo aromatyczna sałatka dla wszystkich tych, którzy dbają o linię i o swoje
SMYKWKUCHNISerniki to chyba najbardziej uwielbiane przez wszystkich ciasta . Ja osobiście uwielbiam serniki ciężkie i wilgotne. Najlepiej, żeby miały jak najmniej mąki a jak najwięcej twarogu. Kilka
Pobite gary BarbarySKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 350 kcal 150 g filetów śledziowych solonych 2 średnie cebule ( 90 g) 185 g śliwek w occie
Atlas SmakówTo jest jedno z ulubionych dań w naszej rodzinie. Polecam bardzo jest pyszne. Przygotowanie grzybów – grzyby umyć i pokroić w plasterki, Cebulę obrać i pokroić
Kuchnia PokoleńUwielbiam galaretkę drobiową. W rodzinnym domu podawało się ją zawsze w Sylwestra i na Nowy Rok. Ja wprowadziłam zwyczaj przygotowywania jej także na Wielkanoc . Tyle, że
Pobite gary Barbary