herbatniki - 5808 przepisów (strona:28/388)

3 bit owocowo-sernikowy 105

powiem, ale wyszedł pyszny! Zresztą, po co mówić, jak to widać 😝 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na formę 24x36cm: 1 duże opakowanie herbatników (ok 75 sztuk) Krem budyniowy: 750ml mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 250g masła o min. zawartości tłuszczu 82% 2 banany Warstwa truskawkowa: 500ml wody 3 galaretki truskawkowe(...)łyżeczki żelatyny 40ml wody 1 galaretka wiśniowa rozpuszczona w 300ml wody Sposób przygotowania: Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników. ⅔ mleka gotujemy z cukrem, w pozostałej części rozpuszczamy proszki budyniowe. Wlewamy na gotujące się mleko, a gdy zgęstnieje dorzucamy posiekane na kawałki masło. Ściągamy z ognia i miksujemy

Kuchnia w czekoladzie
Krówka bananowo-borówkowa 111

słodkie. Ciasto jest podzielne, ładnie się kroi na drugi dzień po solidnym słodzeniu. Doskonałe na każde okazje w tym świąteczne. Blaszka 25/30 cm lub podobna. Składniki: 45 dag herbatników maślanych 1 puszka masy krówkowej/kajmaku 1 tabliczka gorzkiej czekolady Krem budyniowy: 1 litr mleka 3,2% 20 dag masła 82% 3 pełne łyżki mąki pszennej 3 pełne łyżki mąki(...)dał się rozsmarować na cieście. Banany pokroić w grubsze plastry, skroić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Złożenie ciasta: Blaszkę wyłożyć pergaminem,  na dnie ułożyć warstwę herbatników, rozsmarować połowę kremu budyniowego , na wierzchu powciskać w krem banany oraz posypać borówką, przykryć  kolejną warstwą herbatników , rozsmarować cały kajmak, przykryć herbatnikami, wyłożyć resztę kremu budyniowego, ułożyć herbatniki

Wanilia i Kardamon
Malinowo czekoladowa kostka (bez pieczenia) 159

wykonania. Zaskakująco pyszny. Zapoznajcie się z tym przepisem, będzie służył całe lato, można tylko zmieniać owoce. Polecam. Blaszka o wym 24-26 cm lub podobna Składniki: 20 dag herbatników maślanych Warstwa budyniowa: 2 budynie śmietankowe po 40 g Dr.Oetker 10 dag cukru 3 szklanki mleka 3,2% 3 łyżki masła 82% Warstwa czekoladowa: 300 ml śmietanki   kremówki(...)kakao 2 łyżki cukru pudru Warstwa malinowa: ½ kg malin (ja miałam mieszane z borówką ) 2 galaretki malinowe Dr.Oetker Sposób wykonania: Na dnie wyłożonej papierem pergaminowym blaszki wyłożyć warstwę herbatników maślanych, przygotować masę budyniową: Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem w pozostałej szklance mleka rozprowadzić proszek budyniowy, wlać do wrzącego mleka i ugotować gesty budyń. Zestawić z ognia dodać masło

Wanilia i Kardamon
Ciasto z rabarbarem bez pieczenia 117

gotować do czasu, aż rabarbar prawie całkowicie się rozpadnie. Do gorącego rabarbaru wsypać galaretkę i mieszać do czasu całkowitego jej rozpuszczenia (nie gotować). Rabarbar nieco wystudzić i rozsmarować na herbatnikach, którymi wyłożyć wcześniej foremkę. Foremkę wstawić na 10 minut do lodówki. W 100 ml mleka rozmieszać budynie, a pozostałe mleko zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony(...)łyżkami zimnej wody, aby napęczniała i delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Lekko wystudzoną żelatynę trzepaczką dokładnie wmieszać w wystudzony budyń. Budyń rozłożyć równomiernie na warstwie z rabarbaru i przykryć herbatnikami. Na herbatniki wylać wystudzone i lekko tężejące galaretki, wcześniej rozpuszczone w 750 ml gorącej wody. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 5, a najlepiej na 12 godzin

Kuchcik gotuje
Fantazja Śmietanowo Porzeczkowa 95

bardzo łatwo ..a smakuje ? O Tak ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB 🤗🤗🤗🤗🤗 Składniki na blachę o wymiatach ok 24 cm na 35 cm : 200 g herbatników  1 słoik dżemu porzeczkowego ( który nie jest twardy) 1 puszka mash krówkowej ja dałam z advocatem 400 ml śmietany 30%  2 łyżki żelatyny  250 ml serka(...)mascarpone  1/3 szklanki cukru  1 tabliczka czekolady do posypania  Przygotowanie:  Spód blachy wykładam papierem do pieczenia. (U mnie wykmowane dno). Na papier kładę 1 porcję herbatników. Smaruję 3/4 słoika dżemu. Następnie kładę porcje herbatników. Herbatniki smaruję masą krówkową. W wysokim naczyniu ubijam śmietanę z cukrem na sztywno. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie,studzę

Gotowanie Patki
Ciasto rajskie z rabarbarem 132

galaretką oraz serowa ze śmietanką kremówką i galaretką, całość polana lukrem w kolorze soczystej zieleni i posypana wiórkami. Godne uwagi wiosenne ciasto. Blaszka 25/30 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych Warstwa rabarbarowa: 1 kg rabarbaru 1 pełna szklanka brązowego cukru lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny ¼ szklanki wody 2 cytrynowe galaretki Warstwa serowa: ½ kg półtłustego twarogu 2 szklanki(...)Zestawić z ognia i do gorącej masy wsypać 2 cytrynowe galaretki. Dobrze wymieszać do rozpuszczenia. Odstawić do wystudzenia. Blaszkę o podanych wymiarach wyłożyć pergaminem, na dnie blachy ułożyć warstwę herbatników ściśle obok siebie, wylać tężejącą już masę rabarbarową, rozprowadzić łyżką, przykryć kolejną warstwą herbatników, włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Masa serowa: Galaretkę cytrynową rozpuścić

Wanilia i Kardamon
Ciasto kawowe bez pieczenia 218

zgęstnienia.  Studzimy. Gdy budyń jest już zimny margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ubijamy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i ucieramy na gładki krem. blaszkę 25x25cm wykładamy herbatnikami, następnie dajemy na nie połowę masy, potem znów kładziemy warstwę herbatników, na nich resztę masy i na koniec trzecią warstwę  herbatników.  PIANKA kawę, czekoladę, kakao(...)mikser, chwileczkę mieszamy piankę, i dodajemy żelatynę. Miksujemy energicznie i bardzo szybko, i ekspresowo wykładamy piankę na ciasto, ponieważ zaczyna już tężeć :-)  Wyrównujemy, posypujemy startą czekolada i pokruszonymi herbatnikami  i chowamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. I gotowe :-) Ciasto pięknie się kroi i jest przepyszne. Mam teraz dylemat co będę piekła na święta, zbyt dużo

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 120

śmietany  kremówki wogóle cukru pudru (ja dodaję 1 łyżkę) i gotując stosunkowo mało słodki budyń. Wszystko to kwestia naszych upodobań smakowych 👍 Najlepiej przygotować je poprzedniego dnia, aby herbatniki odpowiednio zmiękły, a poszczególne warstwy porządnie stężały.  Składniki: ok  700 g  herbatników  1 puszka masy kajmakowej (520 g) 2 budynie waniliowe bez cukru(...)miseczki i lekko podgrzać, aby było nam łatwiej rozsmarować). Kajmak przykrywamy kolejną warstwą herbatników.  Na nie wykładamy przyrządzony wcześniej krem budyniowy. Na krem - wędruje 3 warstwa herbatników. Na herbatniki wykłądamy drugą połowę masy kajmakowej. Śmietanę ubijamy na sztywno z fixami, pod koniec ubijania dodajemy 1 czubatą łyżkę cukru pudru. Ubitą śmietanę wykładamy na kajmak. Na wierzch

Walijskie Pichcenie
Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia 110

rozprowadzamy proszek budyniowy w mleku. Dodajemy do masy serowej i zagotowujemy. Masa wyraźnie zgęstnieje. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na spód układamy herbatniki. Wykładamy ciepłą masę na herbatniki.  Na wierzchu kłądziemy kolejną warstwę herbatników. Całość smarujemy polewą czekoladową i posypujemy posiekanymi bakaliami. Wystudzone ciasto wkładamy do lodówki do zgęstnienia. Polewa Składniki polewy rozpuszczamy w rondelku(...)cały czas mieszając. Artykuł Sernik gotowany na herbatnikach, bez pieczenia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
CIASTO 3 SMAKI 162

bardzo smakowało. Dziś szybsza wersja bez pieczenia, na herbatnikach. Lekkie, nie za słodkie z pyszną truskawkową warstwą. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM. 25/40 CM: 2 duże opakowania herbatników ( ok. 350  g) pół opakowania okrągłych biszkoptów (ok. 150 g) TRUSKAWKI: ok. 80 dag truskawek (świeże lub mrożone) 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka żelatyny cukier do smaku BUDYŃ(...)wlewamy trochę wody. Wsypujemy galaretki oraz żelatynę (wcześniej zalewamy odrobiną zimnej wody) Mieszamy i słodzimy do smaku. Blendujemy i  odstawiamy do wystudzenia. Gdy zaczną gęstnieć wylewamy na herbatniki. Układamy biszkopty. BUDYŃ: Połowę mleka gotujemy, dodajemy cukier i masło. W pozostałym mieszamy budynie i mąkę. Wlewamy do mleka i gotujemy przez chwilę. Gorący budyń wlewamy na biszkopty. Przykrywamy herbatnikami

Pani na deser
EXPRESOWA KRÓWKA BEZ PIECZENIA + FILMIK 95

mascarpone  2 cukry wanilinowe po 16 g  30 g cukru 8 g żelatyny spożywczej ( 1 łyżka z czubkiem )  300 g herbatniki czekoladowe 150 g herbatniki jasne  100 g czekolady deserowej(...)minute, obroty 3. W blaszce układamy 1 warstwę ciemnych herbatników, na to wykładamy połowę śmietany, wyrównujemy. Następnie rozkładamy jasne herbatniki i reszta śmietany, na to ciemne herbatniki. Ciasto odkładamy do zamrażarki na 10 minut lub lodówki. Do dzbana robota wkładamy ostrze, oraz zimną czekoladę i kruszymy- 15 s. 7 obroty, Odkładamy. Kajmak przekładamy do dzbana robota, podgrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Piegusek bez pieczenia z borówkami i galaretką 145

Dzień dobry :) Macie tak że nie wiecie co upiec na niedzielę, a tradycyjne ciasta Wam się przejadły.Dzisiaj taka oto moja propozycja bez pieczenia, na herbatnikach z masą śmietanową z czarnymi markizami. Pyszne, nie za słodkie ciasto,wprost rozpływa się w ustach.  Szybkie w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania: Składniki: około 22 herbatniki kakaowe petit burre Cukry Nyskie(...)cukrem i cukrem waniliowym, następnie ciągle ubijając dodajemy galaretkę przezroczystą.Markizy mielimy w blenderze i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy szpatułką. Blaszkę wykładamy folią aluminiową tworząc wysoki rant. Herbatniki kakaowe namaczamy w mleku strząsamy nadmiar i wykładamy dno foremki.Na herbatniki wykładamy masę i następnie warstwę herbatników.Na herbatniki wykładamy 500 g umytych i osuszonych borówek. Wierzch

Sama słodycz i szczypta chili
3 BIT 112

ostatnio naszła mnie na nie chęć i choć ma milion kalorii, wolę zjeść kawałek domowego ciasta raz na jakiś czas, niż codziennie podjadać kupowane słodycze ;) Składniki: 2 paczki herbatników Petit Beurre  CUKRY NYSKIE puszka(...)masy krówkowej krem karpatka ( + 500 ml mleka i 125 g masła do przygotowania) 330 ml śmietany 30% cukier puder czekolada do starkowania Wykonanie: Na blachę 24x35 wykładamy jedną warstwę herbatników. Na nie wykładamy masę krówkową, rozsmarowujemy. Na wierzch wykładamy warstwę herbatników. Krem karpatka przygotowujemy na mleku, wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wystudzony krem miksujemy, stopniowo dodając masło. Miksujemy

Z Majeczką w kuchni
Błyskawiczny sernik 159

serowa: 1,5kg białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 300g masła extra 1,5 szklanki cukru 400ml mleka 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 9ml olejku rumowego Dodatkowo: 500g herbatników kakaowych Polewa: 150g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Dekoracja: niebieska posypka białe gwiazdki Wykonanie: 1. Masa serowa: W dużym garnku rozpuścić masło z cukrem, dodać ser, olejek rumowy, wlać(...)połączenia się składników. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia, chwilkę gotować na małym ogniu. Podzielić na 3 części. 2. Dno formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć herbatnikami i wylać na nie 1/3 gorącej masy. Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wylać drugą część masy, ułożyć kolejną warstwę herbatników wylać pozostałą masę i ułożyć ostatnią warstwę herbatników

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania