herbatniki - 5808 przepisów (strona:14/388)

Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia 15825

pieczenia: 0,5 kg sera mascarpone 800 ml śmietany kremówki 30% 50 g cukru pudru (6 łyżek) mały słoik dżemu porzeczkowego (200 g) 2 łyżki kakao duża paczka herbatników (220 g) pół tabliczki gorzkiej czekolady   Przygotowanie Przed przygotowaniem kremu mascarpone i śmietana powinny być dobrze schłodzone w lodówce. Śmietanę ubijamy mikserem na wysokich obrotach, aż zrobi się sztywna(...)dnie wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (moja ma wymiary 24x24 cm, ale możecie użyć nieco większej) układamy warstwami, każdą warstwę kremu dokładnie wygładzając: - herbatniki - masa mascarpone z kakao - herbatniki - dżem - herbatniki - większość białego kremu z mascarpone (zostawiamy kilka łyżek na posmarowanie wierzchu) - herbatniki - reszta białego kremu - na koniec ciasto posypujemy startą na tarce czekoladą. Deser wkładamy

e-PrzepisyKulinarne
Leśny skrzat – ciasto bez pieczenia 634

smaku owoce leśne Masa jogurtowa: 450ml jogurtu naturalnego 50 ml słodkiej śmietanki 18, 30 lub 36% 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wody 1/2 szklanki cukru pudru Dodatkowo: duża paczka herbatników – ok 40 sztuk śmietana szczecinecka 18% lub inna kwaśna śmietana 180g 1 łyżka cukru pudru       *** Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy do momentu(...)szklanki szklanki musu owocowego odkładamy do ozdobienia wierzchu ciasta *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy partiami zmiksowane owoce i delikatnie mieszamy *** *** Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 21×21 cm ) *** *** Na herbatniki wylewamy delikatnie masę owocową *** *** Całość przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy masę jogurtową: żelatynę przesypujemy

Blog z Apetytem
Kostka budyniowa bez pieczenia 316

już bardzo dobrze utarte, małymi ilościami dodawać zimny budyń. Ucierać do momentu, w którym w masie nie ma już grudek. Złożenie ciasta : formę do pieczenia przed ułożeniem w niej herbatników warto wyłożyć folią aluminiową. Na dno formy położyć pierwszą część herbatników, posmarować je połową dżemu, na który wyłożyć połowę masy budyniowej. Na masę wyłożyć kolejną warstwę herbatników, na nią pozostałą część dżemu a na dżem drugą cześć masy. Na masę wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Po wierzchu można całość posypać tartą czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej dwie godziny. Kostka budyniowa bez pieczenia Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ciasto budyniowe bez pieczenia. Kostka budyniowa bez pieczenia Sięgnęłam po dżem porzeczkowo-aroniowy. Możecie oczywiście

mecooks
TOFFIFEE – pyszne ciasto bez pieczenia 1008

cukier rozmieszać z pozostałą szklanką mleka, wlać do wrzątku i dokładnie mieszając gotować jeszcze chwilę. Wyłączyć grzanie, dodać masło i mieszać aż się rozpuści. 3. W blaszce ułożyć warstwę herbatników. Wylać gorący budyń, przykryć warstwą maczanych w mleku krakersów. 4. Na krakersy wyłożyć połowę masy krówkowej, przykryć suchymi herbatnikami. Na nich rozsmarować masło orzechowe (jeśli masło jest gęste(...)suche” dodatkowo można wyłożyć 1-2 łyżki masy krówkowej, żeby kolejna warstwa ciastek lepiej się przykleiła. Na to ułożyć maczane w mleku krakersy. 5. Rozsmarować nutellę, przykryć herbatnikami. 6. Śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem. Dodać pozostałą masę krówkową, zmiksować. Wyłożyć masę na wierzch ciasta. Ozdobić według uznania – ja posypałam słodkim kakao. Czyli w skrócie:  herbatniki

Kto ugości moich gości?
Chałwowiec bez pieczenia 459

herbatnikach, przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym. Ciasto nie wymaga pieczenia i jest dość szybkie i łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: ok 50 sztuk kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 3 budynie śmietankowe -po 40g (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3 szklanki mleka 1 kostka miękkiego masła (200g) 3 łyżki cukru pudru 300g chałwy(...)waniliowej Do dekoracji: sezamki     *** Na dnie blaszki wykładamy warstwę herbatników (moja blaszka ma wymiary 24×24 cm) *** *** Przygotowujemy krem: z mleka odlewamy jedną szklankę. Resztę mleka zagotowujemy. W odlanym mleku mieszamy cukier oraz budynie. Masę wlewamy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy aż zgęstnieje (około 2 minuty). Budyń studzimy. Masło ucieramy razem z cukrem

Blog z Apetytem
Cytrynowy sernik bez pieczenia z malinami 102

u015bmietany 30%\r","200 g kakaowych herbatnik\u00f3w\r","2 \u0142y\u017cki mas\u0142a\r","2 szklanki wody\r","1 opakowanie malin"],"name":"Cytrynowy sernik bez pieczenia z malinami","cookTime":null,"prepTime":"PT20M","totalTime":"PT20M","author":"Kos\u0105 po patelni","recipeInstructions":["Mas\u0142o rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego pokruszone bardzo drobno herbatniki. Mieszamy i wyk\u0142adamy(...)tortownicy herbatniki dok\u0142adnie dociskaj\u0105c.\r","Galaretki rozpuszczamy we wrz\u0105tku i zostawiamy by st\u0119\u017ca\u0142y.\r","Ser miksujemy z g\u0119stniej\u0105c\u0105 ju\u017c galaretk\u0105, a \u015bmietan\u0119 ubijamy na sztywno. Dodajemy \u015bmietan\u0119 do sera i mieszamy.\r","Wylewamy mas\u0119 na herbatniki. Wstawiamy do lod\u00f3wki na godzin\u0119

Kosą po patelni
Wilgotny sernik z mlekiem skondensowanym, orzechami i krówkami 955

smaku popularne, niemieckie cukierki, które wtedy wchodziły na polski rynek. Oj… tak, ze smakami i zapachami mam dużo wspomnień Na spód możecie użyć dowolnych herbatników, lub herbatników wymieszanych z kakao, jeśli preferujecie jaśniejszy kolor spodu. Aha, poczytajcie skład krówek, bo niektóre krówki, koło krówek tylko leżały… Nie chcę zanudzać, więc zapraszam na ten boski sernik. Zróbcie(...)koniecznie, nie będziecie żałować. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/sernik2.jpg","recipeIngredient":["Sp\u00f3d: \r","75g mas\u0142a\r","250g herbatnik\u00f3w ( u mnie pe\u0142noziarniste)\r","\r","Masa\r","900 g sera bia\u0142ego mielonego\r","1 puszka mleka skondensowanego, s\u0142odzonego\r","4 jajka\r","2 \u0142y\u017cki domowego cukru waniliowego

Mieszam w Garnku
Chatka Baby Jagi 125

olejek cytrynowy 1 szkl cukru pudru 1 łyżka kakao 3 paczki herbatników 1 szkl mleka polewa czekoladowa – gotowa lub samodzielnie wykonana Ser przekręcam przez maszynkę. Wszystko oprócz herbatników ucieram na jednolitą masę. Dzielę masę na 2 części (1 większą, 2 mniejszą). Do mniejszej dodaję kakao (ok 1 łyżeczki). Herbatniki moczymy w ciepłym mleku. Na foli aluminiowej(...)układamy herbatniki, na herbatniki układamy biały ser, następnie kolejna warstwa herbatników i ciemny ser, albo tak jak ja to zrobiłam – bez drugiej warstwy herbatników   Złożyć ciastka aby powstał stożek. Polać ciasto polewą. Polewa: 8 łyżek cukru 1/2 margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody Rozpuścić margarynę, dodać cukier, mieszając dodać kakao i wodę

MojaQchnia.pl
Owocowa galaretka 216

borówek amerykańskich 200 g serka homogenizowanego 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 300 g brzoskwiń (ok 3 szt) 2 łyżki cukru 2 galaretki przezroczyste Winiary 1/2 granatu 100 g herbatników kakaowych zmielić z olejem kokosowym. Wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 20 cm i dobrze docisnąć do dna. 2 łyżeczki żelatyny zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić(...)napęcznieje. Delikatnie ogrzać i rozpuścić. 150 g borówki amerykańskiej zmiksować w kielichu blendera razem z serkiem homogenizowanym. Miksując wlać rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Wylać na spód z herbatników, wyrównać i odstawić do stężenia. Jedną galaretkę rozprowadzić w 1 3/4 szklanki wody. Wystudzić i wylać część galaretki na krem borówkowy. Wstawić do lodówki, aby lekko stężała. Ułożyć całe borówki

https:KKuchniaMniam
Przekładaniec Agi 372

namawiała jak widać nie na marne! ;) Wracając do ciasta, składa się ono aż z 6 warstw. Pierwsza to ciemny biszkopt, następnie krem maślano-budyniowy, herbatniki, masa krówkowa, ponownie herbatniki, a na samej górze lekka pianka śmietankowa. Dekoracja ciasta wykonania jest z kakao. Polecam kochani! Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru 3 kopiaste(...)proszku do pieczenia 2 łyżki naturalnego kakao Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru 4 łyżki cukru 500 ml mleka 200 g kostka masła Masa kajmakowa: około 300 g herbatników maślanych 1 puszka masy krówkowej (400-500 g) Pianka śmietanowa: 350 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 1 galaretka agrestowa 1 szkl gorącej wody Dodatkowo: 3-4 łyżeczki kakao

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto grysikowe z owocami leśnymi 184

poziomki też się świetnie nadają. W mojej wersji są borówki, maliny oraz jagody :) Główną inspiracją był dla mnie ten przepis ( klik ). Blaszka  25x30 cm Składniki: ok.650 g herbatników kakaowych (u mnie te z biedronki, 3 opakowania) Masa grysikowa: 1 litr mleka 9 łyżek kaszy manny 250 g masła 1 szklanka cukru pudru Masa owocowa: 450 g owoców leśnych(...)pomocy drugą osobę; chwytając za brzegi folii delikatnie i szybko przenosimy ciasto np. na deskę.Nie jest to jednak konieczne i możecie pozostawić ciasto w blaszce. Spód wykładamy warstwą herbatników (jeśli trzeba docinamy herbatniki). Na to wykładamy połowę kremu i równomiernie go rozsmarowujemy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników, lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki. Gdy się troszkę schłodzi

My simple kitchen
Sernik gotowany z truskawkami 197

twaróg gotuje się wraz z masłem i innymi składnikami w garnku. Później gorącą masę wylewamy do blaszki, a pomiędzy układamy warstwy herbatników. Przygotowane ciasto studzimy do jej zgęstnienia. Masa w swej konsystencji przypomina gęsty i kremowy budyń. Herbatniki pod wpływem gorącej masy szybko miękną, a ciasto tężeje(...)mielonego twarogu, może być z wiaderka -200 g masła -1 szklanka cukru -łyżka cukru waniliowego -2 budynie waniliowe -4 duże jajka (użyłam L) -200 ml mleka -około 400 g herbatników Dodatkowo: -500 g truskawek (umytych i osuszonych) -2 galaretki truskawkowe Przygotowanie --> W dużym garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i cukier waniliowy, mieszamy. Dodajemy zmielony twaróg, jajka i energicznie mieszamy

Marta Gotuje
Pomarańczowiec bez pieczenia 766

dodatku na zimno, co przy takim upale jest niezastąpione.         Składniki: (na blaszkę ok. 24x24 cm)    Spód: ok. 130 g kakaowych herbatników   Pomarańczowy budyń: 800 ml soku pomarańczowego 4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru (2x40 g) 2 kopiaste łyżeczki mąki ziemniaczanej, przesianej (20 g) Pianka śmietankowo-pomarańczowa: 1 op. pomarańczowej(...)galaretki 300 ml gorącej wody 500 g śmietany kremówki 30%, schłodzonej 4 łyżki cukru pudru skórka otarta z 2 pomarańczy Dodatkowo: ok. 130 g kakaowych herbatników 1 galaretka pomarańczowa 400 ml gorącej wody 2 pomarańcze Przygotowanie: Spód: Kwadratową blaszkę o wymiarach około 24x24 cm (mniejsza niż tradycyjna prostokątna) wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie formy umieścić kakaowe herbatniki

Nastoletnie Wypiekanie