ułożyć dynię, gruszkę, ser, cebulę i boczek.Piec na kamieniu w 200 st. C. przez 15-20 minut.Podawać gorącą. Smacznego!A teraz najwyższy już czas rozpocząć przygotowania do Halloween
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczas będzie się mógł szczycić kolejną; póki co dzielnie zmieniam mu opatrunki, choć nogi pode mną miękną.Dobrze, dość tych krwawych opowieści (C. trochę się spóźnił, byłyby idealne na Halloween), przejdźmy do słodyczy. W końcu to najlepsze remedium na wszelkie bóle. Razem z Mirabelką i Mopsikiem przygotowałyśmy dla Was skandynawskie pyszności. Zapytałam C. co by zjadł, a on bez wahania
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDeser w klimacie Halloween, ale sprawdzi się też przy innych okazjach.Pyszny krem dyniowy z naturalnym serkiem ciekawie łączy się z chrupiącym makiem.W wersji dla dorosłych można dodać likier Baileys o smaku karmelu zamiast syropu karmelowego.Czas przygotowania: 60 minut (poza chłodzeniem ciastaPorcje: 20 Składniki:Ciasto:2 szklanki mąki,¼ szklanki cukru pudru,1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
SzczyptaSmaQuprażone na suchej patelni, utartą marchew na dużych oczkach, sezam oraz morele. Nałożyć ciasto łyżką do przygotowanych foremek. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec babeczki 30 minut. Smacznego w Halloween
pieprzny smaczekMakaron w sosie orzechowo-dyniowym*; z miodem i malinami *masło orzechowe, pure z dyni, cynamon, słodzik, woda/mlekoNic dodać, nic ująć.A po szkole będę piec Halloween'owe ciasto do szkoły, bo po co uczyć się na sprawdziany
More food, love and dreamsDawno, dawno temu w odległym Monstropolis... choć do Halloween zostało jeszcze trochę czasu, dobrze mieć w zanadrzu garść dobrych pomysłów. Dziś mam dla Was Mike'a Wazowskiego z Potworów i Spółki. Bo nie wszystkie potwory muszą być straszne :) Jako bazę wykorzystałam proste babeczki waniliowe, można dodać do nich kostkę czekolady, orzechy czy nawet ulubione draże (M&Msy?), przyda się
CiastkozercyDziś mam dla Was pomysł na ekspresową słodką przekąskę w klimatach Halloween. Zwykłe pianki możecie w kilka minut zamienić w miniaturowe wersje Frankensteina. Wystarczy lukier, barwnik spożywczy, czekolada i trochę czekoladowych cukiereczków.Przepis na lukier (wystarczy zrobić go z połowy podanych składników)Do lukru dodajemy kilka kropel zielonego barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy.Pianki nabijamy na patyczki do lizaków.Zamaczamy
CiastkozercyPrzez długie lata dynia kojarzyła mi się z halloween, świętem zza oceanu, które z każdym rokiem coraz huczniej jest obchodzone również nad Wisłą. Dzięki promocji tego warzywa, powiększa się grono miłośników dyni, co cieszy, bo jest to roślina nie tylko z ogromnym potencjałem kulinarnym, ale przede wszystkim zdrowotnym. I przeciwnie do pierwszego wrażenia po obejrzeniu powycinanych warzyw, nie straszy :) Jest
Taste Of My Dayzrobiłeś z dynią po Halloween ? Wycinałeś, rzeźbiłeś... i wyrzuciłeś ? Oj, oj - popraw się ! Nie wyrzucaj, nie marnuj - zjedz.Dla Ciebie mam dziś przepis na pyszną, kremową i rozgrzewającą zupę. Składniki: * 350 g selera* 500 g dyni* 700 ml bulionu drobiowego* 150 ml soku pomarańczowego* 70 ml śmietanki 30% * 1 łyżeczka przyprawy curry ( lube więcej jeśli lubicie mocniejszy
kolorowotorcikowotubkę z cienką końcówką, którą narysujemy szczegóły aniołków. Z tego przepisu robiłam jakiś czas temu pierniczki przed Zaduszkami. Pierniczki halloween
prawdziwe jedzenieDzień dobry,Dziś na moim blogu nie znajdziecie "strasznego przepisu" z okazji Halloween (tego "święta" nie obchodzę), ale zajmiemy się pysznym, trochę zapomnianym w Polsce owocem - pigwą.Ten jasnożółty, przypominający jabłko (lub niekiedy gruszkę) owoc rośnie w przydomowych ogródkach i miejskich skrawkach zieleni. Można go także jesienią spotkać na niektórych straganach. W sprzedaży znajdują się również owoce pigwowca, które różnią
Chilli Czosnek i OliwaDziś Halloween, wszędzie królują dynie i duchy. I ja wczoraj wieczorem upiekłam coś z moją ulubioną dynią :) I od razu dzielę się przepisem bo wyszło przepysznie! To ciasto to dla mnie taka nieco słodsza wersja chałki dyniowej. Jest naprawdę pyszne, cudownie pachnie cynamonem i pomarańczami. Dziś rano zjedliśmy połowę na śniadanie ;) Przepis znalazłam na blogu „Tak sobie pichcę
Mienta blogDziś klasyczny wypiek z USA - Pumpkin Pie, wzbogacona przeze mnie jednym dodatkiem. Do mojej tary dyniowej włożyłam bezy.Bezy oczywiście możecie pominąć w przepisie, jeśli za nimi nie przepadacie.Dziś Halloween, także okazja dobra do produkcji dyniowych specjałów. Zamiast zajadać paskudne paluchy wiedźmy, krwawe desery czy zombie-oczy zjedzcie coś ładnego ! Składniki: ( na formę średnicy
kolorowotorcikowoHalloween ma tyle samo przeciwników jak i zwolenników. Mi do tej pory było to święto praktycznie obojętne, chociaż nie mogę zaprzeczyć, że związane jest ono z pełną paletę barw jesieni oraz radością jaką daje zarówno małym jak i dużym. U nas odzwierciedliło się to zabawą jaka była przy dekorowaniu
Zainspirowana w kuchniwww.wadairy.com/blog/scary-halloween-recipes ŹRÓDŁO:http://www.wadairy.com/blog/scary-halloween-recipes ŹRÓDŁO:http://www.simplycreate.com/recipes/chocolate-bat-cookies ŹRÓDŁO: :http://www.simplycreate.com/recipes/chocolate-bat-cookies ŹRÓDŁO:http://hohalloween.com/halloween-cupcake-ideas/ ŹRÓDŁO:http://www.simplysated.com/boo-halloween-cookies/ A WY CO ROBICIE NA HALLOWEEN? ;-) JA JESZCZE NIE WIEM
SMYKWKUCHNI