Robicie puree z dyni? Ja co roku upycham w mroźne czeluście mojej zamrażarki porcje gotowego musu z dyni, a tutaj pokazałam
Rozpustne gotowanieSzybkie, proste, przesmaczne – mowa o ciasteczkach. Udało nam się wypróbować te z dodatkiem puree dyniowego. Zawierają dużo płatków owsianych ale i dużo groszków czekoladowych. Są
Made By Mom And SonBrownie – jest ktoś kto za nim nie przepada?!? Jeśli tak to na pewno nie jesteśmy to my Uwielbiamy pod każdą postacią, od tych zwyczajnych po
Made By Mom And SonBędąc kiedyś na zakupach trafiłam w sklepie Home&You na świetną foremkę silikonową do halloweenowych babeczek w kształcie dyni Od razu stwierdziłam że musi być
Kuchenne WariacjeMoim pierwszym przepisem związanym z dynią będą babeczki dyniowe. Muszę przyznać że jeszcze nigdy nie piekłam nic na słodko z dynią aż do teraz ale myślę
Kuchenne WariacjeA teraz przedstawiam moje babeczki dyniowe w wersji mini – foremkę silikonową zakupiłam w Biedronce
Kuchenne WariacjeSezon dyniowy mamy jeszcze w pełni więc zachęcamy Was do zrobienia zupy krem z pieczonej dyni która jest dobra na rozgrzanie w te chłodne dni. Składniki
Kuchenne WariacjeSkładniki: 1 kg dyni, 2 l bulionu, 5 łyżek sera, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 2 cebule, 1 łyżka masła, pieprz, sól Sposób przygotowania: Na
Wielki apetytUwielbiam to święto.Szkoda,że u nas nie jest jeszcze tak popularne jakbym sobie tego życzyła:) Niemniej jednak ja świętuję i namawiam was do tego samego
Wielki apetytZ racji tego,że nasza impreza Halloweenowa już za kilka dyni,przedstawiam wam kolejną propozycję. Składniki: 3 szklanki tartej marchewki 1/2 szklanki tartej dyni
Wielki apetytUwielbiam je za to, że czas ich przygotowania wynosi 10 minut a znikają dosłownie w minutę. Są bardzo smaczne i na każdej imprezie robią furorę. Składniki
Wielki apetytOstatnio w poszukiwaniu halloweenowych inspiracji kulinarnych natknęłam się na zdjęcia parówkowych ośmiorniczek. A że w lodówce miałam kilka parówek - od razu spróbowałam je zrobić w domu
Kulinarne InspiracjeMoich halloweenowych inpiracji ciąg dalszy:) Dziś Duchy Łakomczuchy - czyli chrupiące bezy z ciągnącym wnętrzem. Ciasteczka nazwałam na cześć ulubionej piosenki Karoliny do posłuchania
Kulinarne InspiracjeSkladniki 225 g miekkiego masla 3/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 lyzeczka ekstraktu z wanilii 1 lyzeczka ekstraktu z migdalów 2 i 2/3 szklanki maki
w mojej kuchniMiały być duszki wg Marty Stewart, ale nie mam zielonego pojęcia jak komuś udało się je zrobić z pianek, więc powstały potwory marshmallow. Upiekłam dziś 38
W kuchni wieczorem