gulasz - 5107 przepisów (strona:19/341)

Gulasz warzywny 299

Bardzo szybkie i niewymagające dużych umiejętności kulinarnych danie! Wystarczy pokroić warzywa i rzucać na nie okiem w trakcie duszenia. Idealne w diecie niełączenia - jako dodatek do

Feel Eat
Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami 91

Składniki:  cukinia  2 papryki czerwone  cebula  ząbek czosnku  1/2 puszki pomidorów pelati Cirio  sól i pieprz do smaku  3

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach 122

Składniki:  butelka passaty rustico Cirio  duża cukinia  czerwona papryka  150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente  duży pomidor malinowy

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z indyka i cukinii 108

Moje dzieciaki uwielbiają takie dania obiadowe i bardzo mnie to cieszy, bo po pierwsze wcinają zielone witaminy oraz wspaniałe mięsko z indyka (moje ulubione), a po

Delicious Titbits
Gulasz z żołądków drobiowych 160

To potrawa, która rzadko gości na naszym stole, ale jak gości, to wszyscy chętnie ją jemy, co znów takie częste w naszej rodzinie nie jest;) Czytaj

Zdrowa Kuchnia Sowy
Gulasz 85

Składniki: łopatka wieprzowa duża cebula duża papryka 2 większe marchewki 1 większa pietruszka w korzeniu 3-5 ząbków czosnku puszka pomidorów ewentualnie 3-4 łyżki pasty

Blondynka Gotuje
Gulasz z indyka z kurkami 74

Delikatne mięso indycze, duszone z grzybami, to jedno z naszych ulubionych dań. Żarłoczek cieszy się wracając z pracy i czując zapach pysznego jedzenia już w korytarzu

Smaczna Pyza
Gulasz z zacierkami i ziemniakami czyli znowu obiad w jednym garnku 188

Potrzebny będzie tylko jeden garnek i to w nim zmieści się cała potrawa, całe danie obiadowe. Lubicie tak gotować ? Ja bardzo bo zmywania mało i dania

Smaczna Pyza
Kasza gryczana i gulasz wołowy z imbirem i curry 93

Dziś słów kilka o kaszy, która w ostatnich czasach wraca do kulinarnych łask - chociaż na polskich stołach obecna była od stuleci i syciła nawet królewskie podniebienia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rozgrzewający gulasz 108

Pyszne danie na rozgrzanie. składniki: 700 g wieprzowiny może być łopatka, kawałki gulaszowe lub szynka 2 l wody 300 g pieczarek 200 g papryki 1 cebula

Monia miesza i gotuje
Bogracz 12

Bogracz czyli pyszny, aromatyczny gulasz z kociołka. Chyba nikt nie ma wątpliwości, gdzie w Europie zjemy najlepsze gulasze? Węgrzy opanowali sztukę przygotowywania tych potraw do perfekcji. To właśnie stamtąd wywodzą się najsmaczniejsze z nich, a jednym z najsmaczniejszych jest bogracz czyli węgierska zupa gulaszowa, która smakiem i aromatem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Czym jest bogracz? Sama nazwa bogracz oznacza(...)Dobrze, jeśli garnek będzie mieć grube dno, dzięki czemu nic nie powinno do niego przywierać, a temperatura będzie się równomiernie rozkładać w całym naczyniu. Dobrym pomysłem będzie również zrobienie gulaszu w piekarniku – wstawiając garnek do pieca nagrzanego do temperatury około 90-100 stopni. Pamiętaj jednak, że w tym wypadku garnek musi nadawać się do wkładania do piekarnika

okolicepalnika.pl
Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą 25

Print Gulasz z szynki wieprzowej, ziemniakami i czerwoną kapustą Przepis dodany przez Marcin Porcje 3 Czas Przygotowania 1 godz  Poziom Średni Składniki 500 g szynki wieprzowej 2 marchewki 1 cebula 1 papryka przyprawy: przyprawa do gulaszu, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski (1/2 łyżeczki) 1 kostka wołowa 1 ząbek czosnku 0.5 kg ziemniaków łyżka śmietany łyżka mąki 2 liście(...)przyprawy. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę, paprykę. Gotujemy jeszcze 20 minut. Do szklanki dodajemy łyżkę mąki, dodajemy wodę oraz łyżkę śmietany. Wszystko mieszamy. Do gotującego się gulaszu stopniowo dolewamy aby zagęścić nasz gulasz. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ziemniaki. Czerwoną kapustę przekrajamy na pół. Szatkujemy, solimy i odstawiamy na 15 minut. Na grubych oczkach ścieramy jabłko

NieziemskiApetyt.pl
Placek po węgiersku 140

Placek po węgiersku w niektórych regionach zwany również plackiem po zbójnicku, lub plackiem zbójnickim to tak naprawdę placek ziemniaczany podany z gęstym gulaszem i gęstą kwaśną śmietaną. Mimo swojej nazwy placek ten nie wywodzi się z Węgier i nie jest typową potrawą węgierską. Składniki potrzebne do przygotowania oraz przepis znajdziecie poniżej. Składniki na placek 3 ziemniaki 4 łyżki mąki(...)jajko sól pieprz olej na smażenia Oczywiście potrzebny będzie również gulasz, przepis na >>> GULASZ ! Przepis na placek po węgiersku Ziemniaki obieramy, ścieramy na dużych oczkach na tarce. Odstawiamy na ok. 20 minut, a następnie odsączamy z wody. Dodajemy mąkę, jajko, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy. Otrzymana masa powinna być dość gęsta. Na rozgrzanym oleju smażymy duży

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Boeuf Stroganow 96

słodką papryką w proszku (1/2 opakowania - tj. około 11 g). Zalać zimną wodą (woda powinna sięgać drugie tyle jak poziom mięsa w garnku - tj. około 1 litra). Garnek z gulaszem postawić na ogień i gotując na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie do garnka(...)gulaszem wrzucić plasterki pieczarek i dusić na małym ogniu, aż pieczarki lekko zmiękną. Następnie do gulaszu dodać pokrojoną paprykę oraz ogórki kiszone i całość dusić (bez przykrycia) na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż mięso i papryka staną się miękkie (może to trwać do 2 - 3 godzin, w zależności od jakości i gatunku wołowiny oraz wielkości kostek mięsa

Gospodyni Miejska
Gulasz po węgiersku 448

Gulasz po węgiersku to świetny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny. Moja wersja gulaszu jest z mięsa wieprzowego, ale będzie równie smaczny w wersji wieprzowo-wołowej. Ważnym składnikiem gulaszu po węgiersku, oprócz mięsa, jest również papryka. Możemy dodać paprykę jednego koloru lub różnych. Ja dodatkowo użyłam jeszcze papryczkę chili, ponieważ lubimy ostrzejszą wersję tego dania. Gulasz po węgiersku(...)ilości i wystarczy nam na obiad na dwa dni. Jest kilka sposobów podania: z kaszą, pieczywem, ziemniakami lub jako dodatek do placka po węgiersku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na gulasz po węgiersku: 1 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka wieprzowa, ewentualnie karkówka) 200 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 papryka zielona lub żółta 1 duża biała cebula 1 duża marchew

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania