grzyby - 15226 przepisów (strona:569/1016)

SEROWE PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM I KREMOWYM SERKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 172

razem kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo smaczne! A w mojej głowie jak grzyby po deszczu rodzą się fantastyczne przepisy! Częstujcie się! To danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy naturalny Apetina

Ostra na Słodko
Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 205

wymieszany z miętą i natką pietruszki lub koperkiem mozzarella w małych kulkach, po kawałku anchois i listku świeżej bazylii (typowe włoskie nadzienie) ryż i zioła (coś na wzór gemisty ) grzyby i cebula krewetki z czosnkiem i chilli A Wy próbowaliście już kwiatów cukinii? Jak je przyrządzacie? Jeżeli znacie miejsce, gdzie można je kupić - dajcie znać w komentarzu, a pomożecie

Chilli Czosnek i Oliwa
Rozgrzewająca zupa z kaczki 104

Składniki 1 filet z kaczki 1 duża marchew 1 biała część pora 1 łyżka sosu sojowego 1 liść kaffiru 3 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 10 g grzybów mun (paski) 75 g ryżu thaibonnet mielona kozieradka natka pietruszki   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pierś z kaczki smażymy na suchej patelni. Najpierw od strony skóry(...)tłuszczu smażymy pokrojoną w kostkę marchewkę i pora, pokrojonego w piórka, wlewamy sos sojowy. Zalewamy wodą (1,2 l), dodajemy liść kaffiru, posiekany czosnek i imbir. Wrzucamy paski grzybów mun i mięso kaczki. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy 10 min. Następnie dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Quinoa z kurkami w mleku kokosowym (bez glutenu, bez laktozy, bez cukru, wegańskie) 186

Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, podduszamy na oleju kokosowym na małym ogniu, mieszając aby się nie przypaliła. Gdy cebula się zeszkli dodajemy oczyszczone kurki i dusimy, aż grzyby zaczną się robić miękkie, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy mleko kokosowe i dusimy jeszcze chwilę, aby zredukować sos. Gdy zacznie gęstnieć, podajemy go z gorącą quinoą

Quinoa Raz!
Zupa krem z kurek 152

warzywa na wywar (2 marchewki, pietruszka, seler, por) 2 cebule 2 łyżki oliwy ziele angielskie listek laurowy sól świeżo zmielony pieprz 4 łyżki śmietany (18%)     Wykonanie: Oczyściłam grzyby (tak jak tutaj ). Ugotowałam wywar z warzyw (1 l). Wystarczy 15 minut. Warzywa wyjęłam, ziele i listek i por wyrzuciłam. Wywar odstawiłam. W garnku rozgrzałam oliwę, wsypałam pokrojoną

Kuchnia u Krysi
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 216

zapiekane z jabłkami to tradycyjna potrawa w kuchni polskiej. Same jabłka są typowym surowcem wielu polskich dań, deserów, nalewek i przetworów. Kuchnia polska docenia produkty runa leśnego, jak choćby grzyby . Od wieków jadamy zgodnie z tradycją ryby słodkowodne , do których należy m.in pstrąg tęczowy , odławiany z rzek o bystrym prądzie. Typowe dla naszej rodzimej kuchni są węglowodany, czyli potrawy

Grunt to przepis!
Piersi z kurczaka w sosie kurkowym 197

małe grzybki, czyli kurki, noszą nazwę pieprznika jadalnego. Ciekawa jestem, jakie miny mieliby Wasi znajomi, gdbyście w odpowiedzi na pytanie "A co masz dziś na obiad?", rzucili lekkim tonem: "Grzyby z rodzaju pieprznikowatych". Podobnie zadziałała moja przyjaciółka, oznajmiając swoim gościom, iż "w tej sałatce jest pokrzywa". Miny: bezcenne ;) www.kuchniasmakow.blogspot.com Składniki: ok. 2-3 szklanek kurek/ pieprzników jadalnych  podwójna

Kuchnia smaków
Fasolka szparagowa z kurkami 111

minut, fasola powinna być jeszcze jędrna. Odcedziłem, przelałem zimną wodą. Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści

R'n'G Kitchen
Makaron penne z kurkami i cukinią 156

ogródka lub targu. I z tych korzystajcie póki są Ja w tym roku niestety nie wybiorę się sama po kurki do lasu (z ciążowym brzuszkiem raczej ciężko zbiera się grzyby), ale mam zamiar Czytaj dalej... Artykuł Makaron penne z kurkami i cukinią pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Roladki schabowe ze śliwkami w sosie kurkowym 170

śliwki i zwinąć w roladę. Spiąć wykałaczkami. Mięso obsmażyć z każdej strony na oleju. Przełożyć do garnka, zalać wrzątkiem i dusić pod przykryciem. W trakcie duszenia mięsa grzyby zalać gorącą wodą z łyżką octu, wymyć z zanieczyszczeń. Wyjąć i osuszyć. Duże sztuki pokroić na mniejsze kawałki, dodać do mięsa posiekany drobno czosnek oraz kurki. Śmietankę wlać do mięsa, energicznie

Czerwień i błękit
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 195

przepis z użyciem drożdży) a z przepisu, który Wam podam wychodzi ich aż 16, co wystarcza na więcej niż jeden dzień. :) Składniki (na farsz): 1/3 słoika kapusty kiszonej z grzybami leśnymi  5 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka stołowa majeranku 1 łyżeczka cząbru szczypta lubczyku sól, pieprz do smaku olej (do smażenia) Składniki

Garniec Magalie
Mielone z grzybami 182

Składniki 0,5 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 szklanka odgotowanych podgrzybków 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sól, pieprz bułka tarta   Sposób … Czytaj dalej Mielone z grzybami

czarrna od kuchni
Placki cukiniowe z sosem kurkowym 191

Składniki 1/2 kg ziemniaków 1 większa cukinia 2 jaja 1/2 szklanka mąki pęczek szczypiorku lub 1 mała cebula sól, pieprz olej do smażenia sos grzybowy: 40 dkg grzybów leśnych, u mnie … Czytaj dalej Placki cukiniowe z sosem kurkowym

czarrna od kuchni
Prosto z lipcowego lasu 186

otworzę komputer i zajrzę na facebooka atakują mnie zdjęcia pięknych prawdziwków i kosze pełne zbiorów z różnych części Polski. Są miejsca gdzie ludzie dosłownie koszą grzyby aż miło! Nie jestem zbyt naiwna i znam "swoje" lasy więc wiem, że u mnie tak dobrze nie ma. Ale musiałam pojechać i zajrzeć co tam słychać w ściółce. Wzięłam podstawowy

Smaczna Pyza
Makaron z sosem kurkowym, ze szpinakiem i orzechami włoskimi 160

garść orzechów włoskich 1 łyżka oliwy natka pietruszki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kurki oczyszczamy dokładnie, płuczemy pod zimną wodą. Mniejsze grzyby zostawiamy w całości, natomiast te większe kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek siekamy na drobniutko, orzechy kroimy na mniejsze kawałki, na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i orzechy i krótko

psgotujemy