grzyby - 15226 przepisów (strona:565/1016)

ZAPIEKANE NALEŚNIKI SZPINAKOWE Z PIECZARKAMI I BESZAMELEM 124

Lubicie sos beszamelowy i pieczarki?Ja za nimi przepadam.Wszystko co jest związane z tymi grzybami bardzo mi smakuje , w jakiej by nie było postaci.Świetny przepis na konkretny obiad rodzinny , jestem pewna że wszystkim one zasmakują. 1O DAG.SZPINAKU-ROZDROBNIĆ BLENDEREM 12,5 DAG.MĄKI 450G.MLEKA 1 JAJKO 1 pełna łyżeczka GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ 1 ŁYŻKA OLEJU SÓL,PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ZROBIĆ CIASTO NALEŚNIKOWE(...)PLASTERKI PIECZARKI. 20DAG.STARTEGO ŻÓŁTEGO SERA 2 pełne łyżeczki GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ROZTOPIĆ MASŁO,WRZUCIĆ PIECZARKI I SMAŻYĆ NA MAŁYM OGNIU OK.3MIN.CZĘSTO MIESZAJĄC.WYMIESZAĆ MĄKĘ Z MLEKIEM I WLAĆ DO GRZYBÓW.DOPROWADZIĆ DO WRZENIA,MIESZAJĄC PODGRZEWAĆ NA MAŁYM OGNIU 0K.4MIN.DODAĆ POŁOWĘ SERA I GAŁKĘ,,SÓL ,PIEPRZ.NAŁOŻYĆ NADZIENIE NA NALEŚNIKI I ZAWINĄĆ JAK KROKIETA.UŁOŻYĆ W NACZYNIU ŻAROODPORNYM,POSYPAĆ RESZTĄ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pierś kaczki „Saint-Tropez” 129

kurki. Oprószyłem solą i pieprzem. Smażyłem razem 4 minuty, stale mieszając, a następnie zalałem bulionem drobiowym oraz śmietaną. Wymieszałem, na wierzchu ułożyłem podsmażone piersi kaczki. Dusiłem , aż mięso i grzyby zrobiły się wystarczająco miękkie. Przed podanie posypałem posiekaną pietruszką

R'n'G Kitchen
Gulasz wieprzowy z papryką i bakłażanem 360

pietruszki 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 18% olej do smażenia Mięso umyć, pokroić w kostkę. Obsmażyć na oleju. Przełożyć do dużego garnka, zalać wrzątkiem kilka centymetrów nad mięsem, dodać suszone grzyby, cały kminek, listki i ziele, dusić do miękkości. W tym czasie pokroić cebulę, zeszklić na oleju, który został ze smażenia mięsa. Dodać do wywaru. Czosnek zmiażdżyć i dodać

Czerwień i błękit
Zupa porowo-grzybowa z quinoą 163

podgrzybków 1 litr wywaru z kości 3 łyżki klarowanego masła  świeży tymianek pieprz sól Wykonanie:  Bardzo drobno posiekany por, podsmażamy na klarowanym maśle. Grzyby oczyszczamy i kroimy na ósemki, dodajemy do pora, cały czas mieszamy, gdy się trochę podsmażą, dolewamy trochę wywaru i dusimy pod przykryciem, aż się zredukuje. Czynność powtarzamy, a gdy składnik są już miękkie

Quinoa Raz!
Cukinie faszerowane 227

Składniki: 2 średnie cukinie 3/4 szklanki ryżu 30 dkg fileta z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych 1 jajko sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra, Przygotowanie: … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Jagnięcina nadziewana leśnymi grzybami 112

jagodzianka" Jagnięcina to mięso bardzo cenne ze względu na wiele składników. Niezwykle cennym składnikiem jagnięciny są nienasycone kwasy tłuszczowe. Szczególną rolę … Przeczytaj cały artykuł Post Jagnięcina nadziewana leśnymi grzybami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 164

się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta – wyszło perfekcyjne – elastyczne, delikatne i wyjątkowo smaczne! A w mojej głowie jak grzyby po deszczu rodzą się fantastyczne przepisy! Częstujcie się! To danie ma TO COŚ , czemu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) CIASTO SEROWE NA PIEROGI/SAKIEWKI: * serek kremowy

Ostra na Słodko
Krokiety z bulgurem 149

mielone podsmażamy na suchej patelni. Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Boczniaki i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy do kaszy wymieszanej z mięsem, studzimy. Kaszę, grzyby z cebulą i ser mieszamy (3/4 paczki), doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na brzeg każdego naleśnika kładziemy łyżkę farszu i zawijamy. Krokiety układamy w naczyniu żaroodpornym. Passatę mieszamy

R'n'G Kitchen
NALEŚNIKI Z NIESPODZIANKĄ 127

pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ciasto-miksujemy mąkę z mlekiem,jajkami,dodajemy olej,majeranek,kozieradkę i sól.Odstawiamy ciasto na 30 min.Cebulę i czosnek obieramy,siekamy,podsmażamy na oleju.Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną,grzyby namoczone wcześniej w szklance wody,liść laurowy,ziele ang. i ziarna pieprzu.Dusimy kapustę ok.30 min.Gdy będzie miękka  ,odparowujemy i studzimy.Wyjmujemy liść,ziele i pieprz oraz grzyby.Dodajemy do kapusty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jak przechowywać pieczywo? 132

dwóch zdań polecamy ten sklep, sami się w nim zaopatrujemy. Ostatnio weszliśmy w posiadanie dwóch kolejnych worków na chleb, paru worków na ziemniaki, na grzyby i kompletu fajnych lnianych ściereczek. Wiadomo, że własne wypieki są czymś wyjątkowym więc tym bardziej warto o nie dbać. Poza tym one naprawdę przedłużają trwałość pieczywa. Kilka lat temu zaciekawiony tymi workami zrobiłem nawet

Marder&Marder Manufacture
Konfitura z Jarzębiny,moreli i gruszki 128

smak mi najzwyczajniej w świecie nie podejdzie. Myślałam że z jarzębiny to ja mogę zrobić tylko KORALE hehehe ;-) Dwa dni temu wybrałam się z  rodziną na grzyby. Nie widziałam nawet trujących. To jeszcze nie czas, nie  w UK. Ale spotkałam piękne drzewo jarzębiny. Pomyślałam że chyba trzeba w końcu się przełamać. I oto mój pierwszy słoik

Viola cooks with passion
zupa grzybowa ze świeżych grzybów -wegetariańska 113

Sezon na świeże grzyby, więc obowiązkowo musi być z nich zupa

Ugotujmy Coś
Rigati z Pancettą i sosem Carbonara 117

pokrojonej w kostkę kilka zgrillowanych plasterków Pancett-y do dekoracji 1/2 białej cebuli pokrojonej drobno w kostkę 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę 1/2 szczypiorku pokrojony drobno 3 większe grzyby  "boczniaki" 4 łyżki oliwy z oliwek Parmezan 4 łyżki Sos Carbonara (znajdziecie przepis na moim blogu w innym daniu link niżej https://violagotuje.blogspot.co.uk/2016/07/cannelloni-carbonara-z-kurkami-w-boczku.html Sposób: Makaron gotujemy

Viola cooks with passion
Gulasz z dziczyzny 186

złotego koloru. Wrzucić pokrojone w dużą kostkę pomidory. Smażyć mieszając, aż pomidory się rozgotują. Wlać wino, mieszać i gotować dopóki cały płyn nie wyparuje. Dodać zmiażdżone ziarenka jałowca,suszone grzyby, maggi. Podlać wodą i zagotować. Dokładnie wymieszać. Dodać wody tylko tyle, żeby mięso było przykryte do połowy. Później w razie potrzeby dolewać wodę, ale w małych ilościach. Doprawić

Kuchnia Pokoleń
Mule w kurkach na białym winie 115

ViolaPassion Wspaniałe wykwintne danie. Mule z kurkami w białym winie. Krótka informacja dla moich czytelników nie Polskojęzycznych. Kurki są to leśne grzyby. NIE znający się na grzybobraniu powinni wybrać się  do sklepu. Składniki: 300g kurek 12 muszli Natka pietruszki drobno posiekana 1 dymka drobno posiekana 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 120 ml białego wino 100 ml przegotowanej wody

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania