grzyby - 15226 przepisów (strona:513/1016)

Kasza burgul z warzywami i kurkami 120

pora kroimy w krążki, selera w plasterki. Dynie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.  Kaszę burgul gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Posiekaną dynię, pora, selera i grzyby podsmażamy na gorącym oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Dolewamy 50 ml bulionu warzywnego, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 7 minut. Warzywa mieszamy z kaszą oraz

I LOVE LIFE
Fileciki z indyka z brokułami 114

Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.    Podlewamy 1 szk. wody i dodajemy kostkę rosołową. 8.    Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i hartując wlewamy do grzybów. 9.    Brokuły układamy na dnie naczynia żaroodpornego. 10.                     Na Brokuł wykładamy mięso(...)Polewamy sosem z grzybami. 12.                     Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę. 13.                     Zapiekamy 20 minut

Kulinarna Chwila
Krążkowa pizza z pieczarkami 96

cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 3.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Przekładamy do naczynia. 5.    Berlinki kroimy w krążki dodajemy do grzybów. 6.    Ogórki kroimy drobno. 7.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, część sera dodajemy do pieczarek. 8.    Robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym(...)wlewamy sos chili, chwilę prużymy. 11.                     Połowę sosu dodajemy do grzybów i wszystko razem mieszamy. 12.                     Rozkładamy ciasto

Kulinarna Chwila
Kurczak w liściach kapusty 78

środku układamy kawałek mięsa. 13.                     Na mięso nakładamy grzyby. 14.                     Zwijamy kapustę

Kulinarna Chwila
Kurczak w sosie włoskim z pieczarkami 102

cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.    Sos rozrabiamy z ½ szk. wody oraz ½ szk. śmietany. 7.    Dodajemy do grzybów, chwilę gotujemy. 8.    Mięso przekładamy do naczynia. 9.    Polewamy sosem z grzybami

Kulinarna Chwila
Bitki w pysznym sosie 162

Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Grzyby łączymy z mięsem. 10.                     Sos rozrabiamy ze śmietaną

Kulinarna Chwila
Zapiekanka Hokus pokus 144

Doprawiamy pieprzem oraz solą. 11.         Pieczarki wykładamy na ryż. 12.         Grzyby przykrywamy mięsem. 13.         Na Mięso warzywa. 14.         Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch zapiekanki, dwie minutki

Kulinarna Chwila
Niebiańskie roladki 112

dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Następnie pokrojoną paprykę. 9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 10.              Grzyby łączymy z kapustą. 11.              Wlewamy sos sojowy i dodajemy szczyptę chili

Kulinarna Chwila
Klopsiki Oleksego 104

drugą połowę pokrojonej cebuli. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 8.    Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w paseczki, przekładamy do grzybów. 9.    Ogórki również kroimy i łączymy z grzybami. 10.            Na koniec wlewamy wraz zalewą fasolkę oraz koncentrat, można

Kulinarna Chwila
Zrazy w pysznym sosie musztardowym 93

rozgrzanym oleju pokrojone pieczarki. 6.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.   Do naczynia przekładamy musztardy. 8.   Wlewamy sos sojowy oraz śmietanę, dokładnie mieszamy. 9.   Łączy z grzybami, chwilę gotujemy. 10.              Sosem wraz grzybami polewamy roladki

Kulinarna Chwila
Purchawica wielka na 3 sposoby 136

Doprawić do smaku solą i pieprzem 3 Makaron z sosem z purchawki Kawałek dużej purchawki kroimy w kosteczkę, podsmażamy z cebulą , można dodać trochę pomidora suszonego z oliwy. Do grzybów dodajemy smietanę i gotujemy przez kilka minut. doprawiamy do smaku solą pieprzem i natką pietruszki.  Mieszamy z ugotowanym makaronem np. Farfale

Gotowanie jest łatwe
Marynata octowa 96

dosolić lub dosłodzić. W zależności od przepisu zalewać warzywa lub ryby gorącą lub zimną marynatą. Gotową marynatę można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni. Zobacz także: Jak marynować leśne grzyby  zimowa sałatka z zielonych pomidorów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 110

gęś pieczona z ziemniakami kaczka duszona w czerwonym winie kaczka po nelsońsku kaczka w potrawie z pomarańczami kapłon na dziko paprykasz z kurcząt potrawa z kaczek z pomarańczowym sosem grzyby: pieczarki faszerowane pieczarki w muszelkach jajka: jajka poszetowe obsmażone – jajka zwane eklerkami Kartofle / ziemniaki: opiekanki z kartofli kluski, knedle, placuszki: knedle z suszonymi śliwkami małdrzyki napoje: kardynał z ananasem

królestwo garów
Ramen z klopsikami 104

łyżki miso, wedle upodobania 1 łyżeczka płatków drożdżowych (można też pominąć) 2 łyżki natki pietruszki ok. 1 cm korzenia imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1-2 suszone grzyby 1 łyżeczka soli Dodatki do zupy: 4 mini cukinie lub pół średniej pokrojona w grubą kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w grube paski 2 kolby kukurydzy pokrojone w grube plastry Klopsiki

Kucharzyca
Gorący mix grzybowy z bobem i tortellini 96

Dziś mistrzowski talerz do zjedzenia. Pachnie obłędnie, jest smakowity, pożywny, szybki do zrobienia, idealny. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Mix z grzybami, bobem i pierożkami tortellini. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania