grzyby - 15226 przepisów (strona:514/1016)

Dynia faszerowana kaszą burgul 157

włókna. Następnie dynie wydrążamy, pozostawiając warstwę miąższu o grubości ok. 1 cm, miąższ siekamy. Kaszę burgul gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Posiekany miąższ dyni, pora, selera i grzyby podsmażamy na gorącym oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Dolewamy 50 ml bulionu warzywnego, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy pod przykryciem przez 7 minut. Warzywa mieszamy z kaszą oraz

I LOVE LIFE
Makaron z kurkami i cukinią 99

opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Cukinię kroimy na półplasterki. Kurki oczyszczamy dokładnie, najlepiej w misce z zimną wodą, kilkukrotnie zmieniając wodę. Osuszamy grzyby, kroimy na większe kawałki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy cukinię, czosnek oraz kurki. Podsmażamy na małym ogniu, aż cukinia i kurki będą miękkie. Na koniec doprawiamy

Moja smaczna kuchnia
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami 178

kurczaka ze szpinakiem i pomidorami to idealna propozycja na ciekawe i lekkie danie obiadowe czy też na kolację. Połączenie szpinaku i suszonych pomidorów to taka sama doskonałość jak grzyby smażone z cebulą. Roladki są bardzo aromatyczne, delikatne, kolorowe i bardzo smaczne, a przy tym proste i szybkie w przygotowaniu. Roladki kroimy w plastry co idealnie może nadać się również

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Menu na tydzień: Przepisy na proste włoskie dania 97

Zapiekanka manicotti, pulpety po sycylijsku, pierożki z ricotty, risotto groszkiem i grzybami, włoska zupa weselna – pięć dań na pięć dni tygodnia, najlepsze włoskie przepisy na dania proste i smaczne. I niedrogie. U nas w domu, kiedy nie mamy czasu, ani pomysłu na gotowanie, wtedy na pytanie „co by tu zrobić do jedzenia” standardowo pada odpowiedź: makaron. Makaron w każdej postaci(...)Kalabrii i na Sycylii. Generalnie północ kraju pozostaje pod wpływem niemieckiej (bawarskiej) kultury kulinarnej, wywodzącej się jeszcze ze średniowiecza, dużo w niej mięsa, kiełbas, masła, ale też dziczyzny i grzybów. Południe przesiąknięte jest tradycją arabską, smakami i przyprawami Orientu: korzeniami, oliwkami, oliwą. Warto pamiętać, że całe południowe Włochy przez kilka wieków znajdowały się pod panowaniem arabskim, które pozostawiło niesłychanie trwały

Niedzielny kucharz
Środa: Kurczak w sosie teriyaki 144

dowolnego mięsa: piersi, nóżek. My zrobiliśmy kurczaka w sosie teriyaki z polędwiczek drobiowych. Bazę do dania stanowi ryż smażony z warzywami z mrożonki „warzywa chińskie na patelnię”, która zawiera grzyby mun, nadające potrawie wschodniego posmaku. Zamiast niej możecie użyć każdej mrożonki warzywnej, albo zrezygnować z mrożonki i dodać do ryżu usmażone papryki, czosnek i dymkę. Kurczak w sosie teryaki

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 90

Opakowanie ryżu basmati 3,3 zł 0,5 kg pęczaku 3,45 zł Jajka/nabiał 6 Jajek 7 zł Ser haloumi 8 zł Mozzarella 2,45 zł Dodatki: Suszone grzyby (garść) Suszony czosnek Suszona cebula Słodka papryka Garam masala Kmin rzymski Suszony tymianek Suszony rozmaryn Suszony majeranek Suszone oregano Masło Olej Jogurt grecki Majonez Keczup Szklanka wina Razem około

Niedzielny kucharz
Piątek: Flaczki z boczniaków po warszawsku 97

wtedy faktycznie przypominają flaczki). Posiekaj w drobną kostkę cebulę. Rozgrzej w garnku łyżkę oleju. Wsyp na niego cebulę, zamieszaj i smaż przez 2 minuty. Dodaj do cebuli posiekane warzywa, grzyby, zamieszaj i duś na wolnym ogniu przez 5 minut. Zalej bulionem lub wodą, dodaj liść laurowy, gotuj na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj

Niedzielny kucharz
Co zrobić z pomidorów? 116

świeżych pomidorów do słoików. Domowy sok pomidorowy Domowy przecier pomidorowy .Puree pomidorowe Koktajl pomidorowy bez gotowania Przepis na suszone pomidory w zalewie oliwnej Ogórki w sosie pomidorowym na zimę Grzyby w pomidorach. Rydze w pomidorach The post Co zrobić z pomidorów? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 93

Opakowanie ryżu basmati 3,3 zł 0,5 kg pęczaku 3,45 zł Jajka/nabiał 6 Jajek 7 zł Ser haloumi 8 zł Mozzarella 2,45 zł Dodatki: Suszone grzyby (garść) Suszony czosnek Suszona cebula Słodka papryka Garam masala Kmin rzymski Suszony tymianek Suszony rozmaryn Suszony majeranek Suszone oregano Masło Olej Jogurt grecki Majonez Keczup Szklanka wina Razem około

Niedzielny kucharz
TARTA Z KURKAMI + FILMIK 106

naczynia. Kiedy już boczek się zarumienił dodajemy umyte kurki i chwilkę podpiekamy. Farsz przekładamy do miseczki. Jajka mieszamy z śmietanami, dodajemy przyprawy i tarty ser, mieszamy i dodajemy grzyby z boczkiem. Wszystko wylewamy na podpieczony spód i dalej zapiekamy 40 minut w temperaturze 180 %C. Tarte po ostudzeniu wyjmujemy i kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Zupa kokosowa z grzybami shitake 118

Prosta, szybka, wegetariańska zupa z tajskim charakterem. Mleczko kokosowe, makaron, pasta curry, grzyby shitake i to wystarczy by stworzyć małe, azjatyckie arcydzieło na naszym stole. Za tę zupę pokocha was cała rodzina. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Aromatyczne tofu z zieloną fasolką w sosie 116

Aromatyczne tofu z zieloną fasolką i sosem chraimeh z wygranej w konkursie książki Ottolenghi "Prosto" Wydawnictwo FILO. Polecam danie. Myślę, że świetnie pasowałyby tu jeszcze grzyby kurki, a zamiast tofu, tempeh, ryba o białym mięsie. dla 2 osób opakowanie tofu czosnkowego olej 300 gram zielonej fasolki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki wody przyprawy: po łyżeczce

AZgotuj!
Zupa z kurczaka i warzyw 95

czasu. Zupę rozlewamy do bulionówek, na koniec dekorujemy świeżymi listkami majeranku i tymianku, oraz posypujemy zupę przed podaniem domowymi grzankami. Gotowe! Smacznego! Dobre rady: Do zupy można dodać suszone grzyby, można też przygotować zupę z połowy kurczaka, a drugą część dodać pokrojoną w kostkę. The post Zupa z kurczaka i warzyw appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) 75

Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1

Kulinarne Przeboje
Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) 73

Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) – z barszczem (przepis) , czy bez – smakują idealnie! U nas takie krokiety to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Wtedy oczywiście zajadamy je w towarzystwie barszczy czerwonego. Osoby zabie The post Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje