Pola (klik) - to piękne miejsce, koniecznie się tam wybierzcie. CAKE POPS /na 20 sztuk/ 125 g biszkoptów lub ciasta biszkoptowego 1 opakowanie serka mascarpone lub pusztego Almette (z gruszką i jabłkiem) wersja dla dzieci - 2 łyżki Nutelli (jeśli używamy mascarpone) wersja dla dorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu, Amaretto lub innego likieru (jeśli używamy mascarpone) 100 g białej
KUCHARNIAmorelami z tymiankiem SOBOTA Carpaccio z żółtej cukinii z kozim serem i orzechami oraz supełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane w cieście z miodową gorgonzolą, orzechami i lodami z kolorowym pieprzem NIEDZIELA Owsiane smoothie z jeżynami Crumble pomidorowe pod chlebowo-parmezanową kołderką, sałata Danisze z morelami i borówkami oraz
KUCHARNIAsosem jogurtowym 2. Krem malinowo-buraczany z miętą 3. Risotto milanese 4. Szafranowo-kardamonowa panna cotta z pistacjowym krokantem i karmelizowanym mango 5. Koktajl miłości „Love potion” 6. Pieczone gruszki z gorgonzolą, miodem i orzechami 7. Lody z kolorowym pieprzem (klik) 8. Trufle w hibiskusowym, różanym i truskawkowym pudrze (klik) 9. Czekoladowe serca W przygotowaniu tych wszystkich potraw oprócz dzielnych
KUCHARNIAsmażoną na miejscu konfiturą z jabłek, słuchaliśmy niezwykle ciekawych opowieści o okolicznych sadach, owocach, jakie z nich pochodzą i przetworach, z których słynie Spiżarnia Retro Skibniew - w tym korzennej gruszce , która jest jedną z wizytówek tego miejsca. /tak smaży się w Retro Skibniewie cudowne konfitury z jabłek i podaje jeszcze gorące wprost na pampuchy/ Podczas całego pobytu byli
KUCHARNIAprzypomina nam sałatę, jednak należy do rodziny kapustowatych.W Polsce coraz częściej używana w kuchni, jednak większym powodzeniem cieszy się w kuchni śródziemnomorskiej. Uwielbiam ją w połączeniu ze słodkimi owocami- gruszką, pomarańczą. Idealnie komponuje się z kozim serem i buraczkami. Można dodawać ją do dań na ciepło jak i na zimno- pizza, grzanki,makarony, koreczki, kanapki. Wystarczy posypać odrobiną listków
CoolinarniePLnawet lekarstwem na bezsenność oraz depresję. Cynamon to przyprawa korzenna o właściwościach rozgrzewających . Posiada ostry smak z wyczuwalna słodyczą, dlatego idealnie komponuje się z jabłkami oraz gruszkami. Chętnie dodawany do deserów , ciast, owsianek a także kaw, czekolad oraz grzanego wina. Zbawienny dla osób z cukrzycą, ponieważ reguluje poziom cukru
Życie na widelcuprzyrządzić na wiele sposobów. Smakuje wspaniale na słodko i słono. Dziś przedstawiam jaglankę na śniadanie: Składniki: -1/2 szklanki kaszy jaglanej -łyżka miodu -dowolny owoc: jabłko, banan, gruszka (lub dżem owocowy) Wykonanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy miód i pokrojony owoc - ja dodałam jabłko i odrobinę cynamonu. Całość mieszamy i pożywne śniadanko gotowe :). Smacznego
KasiekGotujeowocowa jest o tyle fantastyczna, że może być komponowana w dowolny sposób. Każdy wybiera te owoce, które lubi najbardziej i łączy je w całość. Moja wersja przygotowana jest z : gruszki, jabłka, nektarynki, banana, ciemnego winogrona oraz granata. Polecam dodać sos, który doda sałatce aksamitny smak. Wystarczy do połowy szklanki jogurtu naturalnego dodać dużą łyżkę miodu i wycisnąć sok z cytryny
Mój Smak na ŻycieJeśli często zastanawiasz się nad tym, jak urozmaicić wieczorne menu... Co zjeść, by odmienić codzienne serwowanie kanapek czy tostów... Mam dla Ciebie interesującą propozycję :) Sałata z gruszką, serem pleśniowym, żurawiną i prażonym słonecznikiem, skropiona oliwą . Cechy charakterystyczne: - oryginalna - wartościowa - gwarantująca pełnię doznań smakowych - prosta w przygotowaniu - poprostu pyszna KUSZĄCA PRAWDA? SPRÓBUJ
Mój Smak na Życiemieszanką posypujemy tartę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 25-30 minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :) *z drugiej połowy ciasta przygotowałam tartę z gruszkami . Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artgranolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki z musem truskawkowym Eton mess z rabarbarem Deser w błękicie z granolą Czekoladki z wiśnią
Ala piecze i gotujeamerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Ogórki konserwowe z chili Gruszki w octowej zalewie Pomidory suszone Fasolka szparagowa z marchewką Syrop z mniszka lekarskiego
Ala piecze i gotujeZimą wybierajmy przede wszystkim warzywa i owoce sezonowe: marchewki, buraki, selera, korzeń i natkę pietruszki, ziemniaki, kapustę, brukselkę, jarmuż, szpinak, dynię, cykorię, fenkuł, pora, grzyby, z owoców jabłka i gruszki. Nie zapominajmy o warzywach strączkowych, które dostarczą nam także wartościowego białka. Owoce jedzmy po posiłku jako deser. Możemy również sięgać po owoce suszone. Dietę możemy uzupełnić warzywami mrożonymi, które
Chilli Czosnek i Oliwaczekolada Kasza: pół szklanki kaszy jaglanej; 375 ml mleka; szczypta cynamonu; centymetrowy pasek świeżego imbiru (starty); 10 g orzechów włoskich; 10 g żurawiny. Mus owocowy: średniej wielkości gruszka; średniej wielkości, słodkie jabłko; 5 g miodu; płaska łyżeczka masła śmietankowego; goździki; odrobina szafranu. Gorąca czekolada: 1/2 opakowania gorzkiej czekolady ; 250 ml mleka; 10 g kakao; jedna suszona papryczka
Życie na widelcuselera średniego 2 pietruszki średniej 1 por 1 cebula 4 ziarnka goździka 2 listki laurowe 5 ziaren ziela angielskiego suszone owoce ( 6-7 plastrów jabłek, gruszki, śliwki) garść suszonych grzybów najlepiej prawdziwków 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki soli 2 łyżki cukru do smaku pieprz Wykonanie: Umyte mięso oraz obrane warzywa wrzucamy
kgwjanczewo