Grillowane bakłażany , w occie i w oleju

Grillowane bakłażany , w occie i w oleju

Grillowane bakłażany , w occie i w oleju

Pokażę Wam jak oswoić bakłażana i jak zrobić z niego rewelacyjną przekąskę. Bakłażan ma różne nazwy - gruszka miłosna, oberżyna, jajko krzewiaste. I jest go kilka rodzajów od takiego fioletowegojak wyżejpo tego znanego powszechnie ciemnego jajowatego. Taki marynowany bakłażan smakuje trochę jak nasz grzyb marynowany. Ale mimo wszystko, nie tak samo. Jadają go Włosi do swoich panini, lub do mięsiwa z grilla...Bakłażana można spotakć we Włoszech wszędzie tam gdzie podawane jest bardzo tłuste mięso,np.baran... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję