Na ten przepis natrafiłam, poszukując w sieci niebanalnego połączenia smaków w muffinkach. Zaciekawiła mnie przede wszystkim prostota wykonania. Dodałam jeszcze swoje “trzy grosze” i efekt jest
Wiszniówkafareast-language:EN-US;} Wiele szkół podstawowych uczestniczy w programie „Owoce i warzywa w szkole” . Ta, do której chodzi moja córka, również. Dzieci otrzymują w ramach przekąsek jabłka, gruszki, truskawki, borówki amerykańskie, paprykę, marchewkę, kalarepkę, pomidorki, rzodkiewkę, soki warzywne i owocowe. Możesz zajrzeć na stronę i sprawdzić, czy szkoła w Twojej okolicy również należy do tego programu. Zachęcam również
bistro mamałyżka jogurtu naturalnego -2 łyżki śmietany 36% Przygotowanie: 1.Należy zblendować jagody, dodać jogurt, śmietanę, mleko, i cukier do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać Składniki: -1 pomarańcz -1 gruszka -1 kiwi Przygotowanie: 1 .Wszystkie składniki razem zblendować. Składniki: -2 brzoskwinie -150 ml zielonej herbaty (zimnej) Przygotowanie: 1. Należy zaparzyć herbatę, odstawić do wystudzenia. Zblendować brzoskwinie i dodać herbatę
Coś z niczegoenergicznie mieszamy. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu około 1-2 min (jeżeli chcemy, aby było bardziej gęste to około 2 min), Wlewamy na miseczkę. Dodajemy owoce- u mnie nektarynka, gruszka, czereśnie. Wszystko polewamy syropem klonowym. Uwaga! Jeżeli nie macie syropu lub nie lubicie go, w trakcie gotowania możecie owsianke posłodzić ( pół łyżeczki stewi / 1 łyżeczka cukru brązowego). Smacznie
Smaki Nataliirazem przyszedł czas na coś, co dopiero poznaliśmy, pimpinelę. Kolce ma jak kaktus, środek podobny nieco do gruszki, smakuje jak kalarepa, przy obieraniu lepi się jak dynia piżmowa...dziwne, jednak w połączeniu z makaronem i sosem pomidorowym, zachwyca. Składniki 200 g makaronu maccheroni 2 małe pimpinele 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 150 ml passaty
R'n'G Kitchenkasza jaglana truskawki melon dojrzały i słodki świeża bazylia opcjonalnie czarny sezam Do ugotowanej kaszy dodaj pokrojone truskawki. Obierz melona i pokrój w plastry. Nie masz melona? Może być gruszka. Poszarp listki bazylii,dodadzą ciekawego smaczku. Posyp czarnym sezamem, wcinaj na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnicodzienne przygotowywanie posiłków przez Francuzów od przyzwyczajeń zakupowych, po wystrój ich kuchni, potrawy, wspólne spędzanie czasu przy wybornych, ale prostych potrawach jak np.: Kiełbaski w pomidorach na złocistym ryżu, gruszki w syropie, omlet ze śmietanką i ziołami. Pokazuje jak Francuzi kochają jedzenie i jak się nim delektują ze znajomymi, przyjaciółmi. Książka jest uroczą, przyjemną opowieścią, relaksuje i sprawia
Mała Cukierenkaproszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 kubeczek jogurtu naturalnego (180 g) 1 kubeczek cukru ( można dać mniej) nieco ponad 1/2 kubeczka oleju DODATKOWO owoce np. 1 gruszka obrana i pokrojona w grubą kostkę FROSTING ŚMIETANKOWY 250 g serka mascarpone lub innego kremowego twarożku (można dać mniej) 2 -3 łyżki słodzonego mleka skondensowanego MUS MALINOWY 2 szklanki malin
cool and mintygotowych, pełnych sztucznych aromatów proszków budyniowych. Zapewnia zdrowy i pełnowartościowy posiłek z nieprzetworzonych składników. Tradycyjne mleko można zastąpić dowolnym mlekiem roślinnym, a zamiast bananów skarmelizować plasterki jabłka lub gruszki. SKŁADNIKI / 2 porcje ¹⁄₃ szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka miodu 1 szklanka mleka ²⁄₃ szklanki soku jabłkowego/ ananasowego / mleka SYROP WANILIOWY : ¹⁄₃ laski wanilii, 2 łyżki soku z cytryny
cool and mintyCiasto francuskie to sprawdzona baza do wszelkiego rodzaju przekąsek czy deserów. Dania z jego użyciem są proste, szybkie i smaczne. Inne przepisy z ciastem francuskim: Ciasto francuskie z gruszką i kozim serem Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami Parówki w cieście francuskim Tarta z jabłkami na cieście francuskim Składniki na około 10 ślimaczków: opakowanie ciasta francuskiego ketchup kilkanaście plasterków kiełbasy
Kuchnia Bazyliigrupą znajomych. Myślę, że sangria umili nam nie jeden upalny wieczór :) Jeżeli szukacie przepisów na sangrię, być może zainteresuje Was moja wersja jesienna - sangria na białym piwie, z gruszką i winogronami . Sangria truskawkowo-arbuzowa Składniki / na ok. 2 l. czyli 8 porcji: 600 g miąższu arbuza 500 g truskawek 250 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego z ok. 2 pomarańczy
Chilli Czosnek i Oliwauwielbiam czereśnie ! Są to chyba jedne w moich ulubionych owoców zaraz po gruszkach i brzoskwiniach! Dziś mam dla Was przepis na pyszne i niesamowicie szybkie do zrobienia ciasto czekoladowe z czereśniami. Delikatne, lekkie, puszyste i wyjątkowo pyszne! Kiedy sezon na czereśnie minie – śmiało możecie dołożyć do niego inne ulubione owoce – świetnie sprawdzą się też borówki, brzoskwinie, wiśnie
Ostra na Słodko