grill - 12274 przepisów (strona:397/819)

Ziemniaczana sałatka z jajkiem na radicchio i pak choi 106

jajkiem. Można także wszystko razem wymieszać - będzie mniej "artystycznie", ale tak samo smacznie 😊 Lubisz sałatki z ziemniakami? Spróbuj także i tych:  Ziemniaczana sałatka z porem - nie tylko do grilla Sałatka z ziemniaków, jajek i szynki, z dodatkiem ogórków konserwowych    Sałatka ziemniaczana z czosnkiem i szczypiorkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sos koperkowy z curry 99

bazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól

Zasmakuj Kuchni
SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO PIECZONE W PIEKARNIKU 115

wieprzowego bądź drobiowego a zamiast piekarnika można je upiec na patelni grillowej. Na dworze coraz cieplej, sezon grillowy niedługo w pełni, więc można też to mięso upiec na ruszcie grilla.  Składniki: * 400 g mięsa mielonego wołowego * 1 jajko * 2 łyżki bułki tartej * pół łyżeczki pieprzu cayenne (użyłam  Skworcu ) * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki oregano (użyłam  Skworcu

Zrób to smacznie
Sałatka z selerem konserwowym, jabłkiem, szynką i ananasem 472

mnie Świąt bez sałatki. Rodzinna impreza bez sałatki nie istnieje. Ba, nawet w zwykły weekend sałatka zawsze jest mile widziana. Do grilla. Na kolację. Na drugie śniadanie do pracy. Jednym słowem nie wyobrażam sobie życia bez sałatek. Kiedy więc na blogu Kulinarne Przeboje zobaczyłam przepis na tę sałatkę, oczy mi się zaświeciły:) Zrobiłam ją i jestem baaardzo usatysfakcjonowana. Ta sałatka

Smaki Na Talerzu
Poradnik: Jak ugotować szparagi 124

grubymi i cienkimi szparagami, ale trzeba je przyrządzać nieco inaczej. Grube, podobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo, jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować

Niedzielny kucharz
PROSTA SAŁATKA WIOSENNA (ALBO WIELKANOCNA) 2456

podstawą są jajka)🌞🌞🌞  Jest bardzo prosta i szybka do zrobienia, co jest jej dodatkową zaletą. Możemy zaserwować ją na wielkanocne śniadanie, ale jest też pyszna np. do grilla w okresie letnim. Nie wymaga długiego stania przy stole, bo potrzebujemy do niej raptem kilka składników. Jednak nie umniejsza to jej smakowym walorom - sałatka jest pyszna!  Polecam 😃 Składniki: 1 puszka

Walijskie Pichcenie
TABBOULEH 218

kaszka kuskus lub nieco większa kasza bulgur oraz świeży pomidor, rzodkiewka, cebulka oraz pestki granatu.  Sałatkę serwujemy na zimno, jako samodzielne danie lub np. dodatek do dań z grilla. Świetnie nadaje się do zapakowania do lunchboxu i zabrania do pracy lub na uczelnię. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka gorącego bulionu lub wody z przyprawami

cool and minty
CHACZAPURUI ZE SZPINAKIEM 174

zwykłym twarogiem). Smażone beztłuszczowo na zwykłej patelni. Są leciutkie i puszyste, z pełnym smaku nadzieniem w środku.  Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięs i ryb z grilla. Pysznie smakują z sałatką lub jako samodzielne danie.  SKŁADNIKI / 6 sztuk 450 g mąki 20 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli

cool and minty
Wegańskie burgery z tofu- przepis podstawowy 147

sowitą porcję świeżego zielska. Ja zabieram jedną taką dziś ze sobą w podróż ps. Burgery wcześniej podsmażone można spokojnie nawet tydzień przechowywać w lodówce i idealnie sprawdzą się na grillu. Składniki na 4 burgery: 2 kostki wędzonego tofu (ewentualnie naturalnego) 2 średnie cebule łyżeczka suszonego czosnku płaska łyżeczka wędzonej papryki łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczku kurkumy 3 łyżki oleju

greenscarf
FARMABLOGERÓW – FARMA ILUZJI 104

nastroju i partia szachów, ale taaakich duuuużych szachów. Następnie bardzo smaczny posiłek w restauracji, którą umownie ze znajomymi nazwaliśmy „tą przy kranie”. Jeżeli macie ochotę przyrządzić posiłek samodzielnie na grillu, czy podgrzać w kuchence to też jest to możliwe. A kran, no coż to też magia. Park linowy i ścianka wspinaczkowa to następne atrakcje, obowiązkowo musieliśmy tam zajrzeć, a potem

Markowy smak
Sałatka z tuńczykiem i warzywami 194

tygodniu: sałatka z tuńczykiem i warzywami. Z jogurtem i czosnkiem. Prosta i błyskawiczna sałatka. Sałatka z tuńczykiem i warzywami sprawdza się idealnie na imprezy, na piknik, jako dodatek do grilla, my jemy ją na kolację, a jak zostanie to na śniadanie. Lubimy tuńczyka, ale nie tego kupowanego w Polsce, tylko w Niemczech, w polskich puszkach są śladowe ilości tuńczyka, dodatkowo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kurczakiem 118

gotuję właśnie na kurczaku i kiedy mięso zostanie, jakoś je przerabiam, bo nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyrzucanie jedzenia jest dla mnie bardzo smutne, nie lubię tego robić. Sałatka do grilla Sałatka jaką Wam chcę przedstawić to mega połączenie. To tak jakby sałatka jarzynowa , sałatka ziemniaczana , sałatka z makaronem w jednym. Makaron moim zdaniem jest bardzo neutralny, nieco mniej ziemniaki

MamaOskarka
Karkówka w sosie z pieczarkami, musztardą Dijon i estragonem 145

kawałka wieprzowiny – który ze względu na wysoką zawartość tłuszczu i niską cenę niejako z automatu kojarzy nam się z mięsnym „gorszym sortem” i jest szybką, żelazną bazą każdego grilla –zrobić wykwintny, elegancki obiad? Prosto! Zmieniając sposób obróbki karkówki i dodając do mięsa sos – wyrazisty, nieszablonowy, idealnie podkreślający słodkawy smak wieprzowiny. W tym sosie rządzi estragon, czyli bylica draganek, to roślina

Karo in the Kitchen
Sałatka z grillowanym halloumi, mango oraz grejpfrutem 181

połączenie naszego oscypka i ichniejszej fety. Słony, sprężysty, ale i słodki zarazem - przepyszny! Świetnie smakuje normalnie, ale zgrillowany nabiera charakteru. Wystarczy lekko skropić go oliwą i zgrillować na ruszcie, grillu elektrycznym lun patelni, zwykłej lub grillowej, z każdej strony po ok. 2 minutki, by nabrał koloru. Następnie przekładamy go na bok. Mango obieramy ze skórki i kroimy w kostkę omijając

Cooking Monster