mnie wino to prosi się o dobre jedzenie. Będzie idealne do grillowanych ryb i owoców morza pod różną postacią, jednak najbardziej widzę je do krewetek black tiger z grilla z jakimś lekkim maślanym sosem lub FASZEROWANYCH KALMARÓW . Ode mnie: wino bardzo eleganckie, dosyć poważne i zobowiązujące. Nadające się na popołudniowe koktajle i okazje wymagające specjalnej oprawy. Wino to miałam okazję
Kate's Kitchensobie coś zdecydowanie więcej niż tylko sztampowe: „fajny musiak na upalny wieczór”. To wino prosi się o kompana w postaci posiłku. Faktycznie latem mogą to być potrawy z grilla, a zimą z kolei bardzo wyraźnie widzę je w towarzystwie np. kociołka gulaszowego (z jagnięciną) z ognia. Albo do palonego bakłażana z orzechami. Kępa Wiślicka, Brut 2015 Odmiana: 70% Seyval Blanc
Kate's Kitchenjajkiem. Można także wszystko razem wymieszać - będzie mniej "artystycznie", ale tak samo smacznie 😊 Lubisz sałatki z ziemniakami? Spróbuj także i tych: Ziemniaczana sałatka z porem - nie tylko do grilla Sałatka z ziemniaków, jajek i szynki, z dodatkiem ogórków konserwowych Sałatka ziemniaczana z czosnkiem i szczypiorkiem
Codzienna kuchnia niecodziennabazie jogurtu z dodatkiem majonezu, świeżym koprem i przyprawą curry sprawdzi się idealnie do kanapek z wędliną, domowych zapiekanek, białych mięs (szczególnie kurczaka), do soczystego mięsa z grilla. Dziś grillowana pierś z kurczaka podana była z opiekanymi ziemniakami ziołowymi, mizerią oraz takim właśnie sosem – strzał w dziesiątkę! SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego płaska łyżka majonezu sól
Zasmakuj Kuchniwieprzowego bądź drobiowego a zamiast piekarnika można je upiec na patelni grillowej. Na dworze coraz cieplej, sezon grillowy niedługo w pełni, więc można też to mięso upiec na ruszcie grilla. Składniki: * 400 g mięsa mielonego wołowego * 1 jajko * 2 łyżki bułki tartej * pół łyżeczki pieprzu cayenne (użyłam Skworcu ) * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki oregano (użyłam Skworcu
Zrób to smaczniemnie Świąt bez sałatki. Rodzinna impreza bez sałatki nie istnieje. Ba, nawet w zwykły weekend sałatka zawsze jest mile widziana. Do grilla. Na kolację. Na drugie śniadanie do pracy. Jednym słowem nie wyobrażam sobie życia bez sałatek. Kiedy więc na blogu Kulinarne Przeboje zobaczyłam przepis na tę sałatkę, oczy mi się zaświeciły:) Zrobiłam ją i jestem baaardzo usatysfakcjonowana. Ta sałatka
Smaki Na Talerzugrubymi i cienkimi szparagami, ale trzeba je przyrządzać nieco inaczej. Grube, podobnie jak białe szparagi, warto obrać przed gotowaniem, czy smażeniem. Ze względu na gabaryty najlepiej nadają się na grilla lub do pieczenia. Używając zwykłej obieraczki do warzyw można je pokroić we wstążki i podać na surowo, jako dodatek do warzywnych sałatek. Szparagi średniej grubości można smażyć, piec i gotować
Niedzielny kucharzpodstawą są jajka)🌞🌞🌞 Jest bardzo prosta i szybka do zrobienia, co jest jej dodatkową zaletą. Możemy zaserwować ją na wielkanocne śniadanie, ale jest też pyszna np. do grilla w okresie letnim. Nie wymaga długiego stania przy stole, bo potrzebujemy do niej raptem kilka składników. Jednak nie umniejsza to jej smakowym walorom - sałatka jest pyszna! Polecam 😃 Składniki: 1 puszka
Walijskie Pichceniekaszka kuskus lub nieco większa kasza bulgur oraz świeży pomidor, rzodkiewka, cebulka oraz pestki granatu. Sałatkę serwujemy na zimno, jako samodzielne danie lub np. dodatek do dań z grilla. Świetnie nadaje się do zapakowania do lunchboxu i zabrania do pracy lub na uczelnię. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka gorącego bulionu lub wody z przyprawami
cool and mintyzwykłym twarogiem). Smażone beztłuszczowo na zwykłej patelni. Są leciutkie i puszyste, z pełnym smaku nadzieniem w środku. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięs i ryb z grilla. Pysznie smakują z sałatką lub jako samodzielne danie. SKŁADNIKI / 6 sztuk 450 g mąki 20 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 300 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli
cool and mintysowitą porcję świeżego zielska. Ja zabieram jedną taką dziś ze sobą w podróż ps. Burgery wcześniej podsmażone można spokojnie nawet tydzień przechowywać w lodówce i idealnie sprawdzą się na grillu. Składniki na 4 burgery: 2 kostki wędzonego tofu (ewentualnie naturalnego) 2 średnie cebule łyżeczka suszonego czosnku płaska łyżeczka wędzonej papryki łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczku kurkumy 3 łyżki oleju
greenscarfnastroju i partia szachów, ale taaakich duuuużych szachów. Następnie bardzo smaczny posiłek w restauracji, którą umownie ze znajomymi nazwaliśmy „tą przy kranie”. Jeżeli macie ochotę przyrządzić posiłek samodzielnie na grillu, czy podgrzać w kuchence to też jest to możliwe. A kran, no coż to też magia. Park linowy i ścianka wspinaczkowa to następne atrakcje, obowiązkowo musieliśmy tam zajrzeć, a potem
Markowy smaktygodniu: sałatka z tuńczykiem i warzywami. Z jogurtem i czosnkiem. Prosta i błyskawiczna sałatka. Sałatka z tuńczykiem i warzywami sprawdza się idealnie na imprezy, na piknik, jako dodatek do grilla, my jemy ją na kolację, a jak zostanie to na śniadanie. Lubimy tuńczyka, ale nie tego kupowanego w Polsce, tylko w Niemczech, w polskich puszkach są śladowe ilości tuńczyka, dodatkowo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgotuję właśnie na kurczaku i kiedy mięso zostanie, jakoś je przerabiam, bo nie lubię wyrzucać jedzenia. Wyrzucanie jedzenia jest dla mnie bardzo smutne, nie lubię tego robić. Sałatka do grilla Sałatka jaką Wam chcę przedstawić to mega połączenie. To tak jakby sałatka jarzynowa , sałatka ziemniaczana , sałatka z makaronem w jednym. Makaron moim zdaniem jest bardzo neutralny, nieco mniej ziemniaki
MamaOskarka