grill - 12274 przepisów (strona:396/819)

Miejsca warte odwiedzenia 99

terenie, czyli gdzie jechać i co warto zobaczyć podzieliłam się z Wami kilkoma ciekawymi propozycjami na to jak spędzić aktywnie Majówkę w terenie. W tym roku nasze narodowe Święto Grilla i Kiełbasy przed nami, a wraz nim snucie planów. Dlatego jeśli w czasie Majówki czy wakacji pojawicie się na terenie województwa Śląskiego lub tak jak my mieszkacie na jego terenie

Życie ze smakiem
Sałatka z grillowanym kurczakiem i jabłkiem 102

odżywcze. To zalewie  kilka powodów dla których wart sięgnąć po Jabłka Grójeckie. Sałatka z grillowanym kurczakiem, jabłkiem i serem  proporcje dla 3-4 osób 2 upieczone na grillu filety z piersi kurczaka 2 Jabłka Grójeckie opcjonalnie 100-150 g sera pleśniowego  pomidorki koktajlowe drobno posiekana papryczka chili miks sałat 1 łyżka soku z cytryny drobno posiekana czerwona

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z kurczakiem curry, fetą, migdałami ... 158

domu, jakoś na długie weekendy się już od dłuższego czasu nie wybieramy, bo nie lubimy tłumów. Ja mam dziś dla Was pyszną sałatkę. Może ona idealnie sprawdzić się na grilla, jest w niej w sumie kurczak, ale zawsze można go nie dać, a sałatka i tak będzie smaczna. Będzie też idealna na każdą imprezę. Nam smakowała bardzo, została wymyślona

kruche babeczki
Placki z kalafiora 169

mówiłam, nawet go lubię i byłoby mi smutno. No powiem wam, że wyszło przepysznie! Przy okazji dostaniecie przepis na najlepszy sos czosnkowy, który zapewni wam mistrza wszystkich grilli, od Bugu po Odrę. Placki z kalafiora są aromatyczne, pikantne i pachną obłędnie. Na końcu podam wam przepis na sos czosnkowy i sposoby podania placków. Potrzebujemy: 1 mały kalafior podzielony

ladykitchen
Bajeczne pieczone ziemniaki, w sam raz do grilla 200

tradycyjnych pieczonych ziemniaków w niecodzienny sposób. Przepis uprościłam ale dodatki zaproponowane przez autora książki stosuje teraz za każdym razem gdy piekę warzywa :) Bajeczne pieczone ziemniaki, w sam raz do grilla, z fetą i oregano 1 kg ziemniaków, obranych i pokrojone na kawałki ok 2 cm grubości i 4 długości 2 łyżki oliwy sól, pieprz do polania: 2 łyżki oliwy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jak czyścić i patroszyć rybę? 101

zależy od tego, jak chcemy ją przyrządzić Niektóre czynności z wyżej wymienionych pomija się w zależności od planowanego sposobu na przyrządzenie ryby. Jeśli na przykład planujemy zjeść pstrąga z grilla, wtedy nie tylko nie powinno się odcinać mu głowy, ale także pozostawić skórę (chrupiąca pieczona skórka to dla wielu prawdziwy przysmak). Wątpliwości może wzbudzać też to, czy skrobać pstrąga

Kulinarne Przeboje
Sałatka z kurczakiem, kalarepą i ogórkiem 122

kalarepę, ogórka i dwie łyżki posiekanego koperku. Łączymy z sosem, mieszamy. Odstawiamy sałatkę do lodówki na kilka godzin, aby się przegryzła. Idealna na lekką kolację, dodatek do dań z grilla, na spotkania z przyjaciółmi :) Smacznego

W kuchni Katie
Bułeczki drożdżowe z kukurydzą 129

takie złociste warzywo, które rozświetli każde danie, do którego ją dodacie. My ją uwielbiamy, a szczególnie w letnie wieczory ugotowaną w soczystych kolbach. Nie próbowałam jeszcze kukurydzy z grilla, ale w tym roku na pewno jej wypróbuję. Powracając do zainteresowania bułeczkami dzieci to te kukurydziane supełki są świetnym pomysłem na śniadanie dla dzieci . Otóż dzieci to najbardziej szczerzy krytycy

MamaOskarka
Białe kiełbaski pieczone w piwie. 153

czubkiem noża (aby nie pękły podczas pieczenia). Piwo wymieszać z musztardą, polać kiełbaski i cebulę. Kiełbaski piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni, można krócej z włączoną funkcją grilla. Kiełbaski powinny być zrumienione, a cebula miękka. Podawać na gorąco. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Babka kajmakowa z solonym karmelem 111

taki myślę: „Hmmm, jakaś zbyt blada”, no i wstawiłem do piekarnika na kilka minut (przynajmniej tak myślałem). I co dalej? Całkowicie o niej zapomniałem, spokojnie poszedłem na podwórko, zrobiliśmy grilla. Zjedliśmy z rodziną kolację, a tu raptem gdy zachodzę do domu widzę wszędzie dym i zapach spalenizny, a to moja babka się „rumieni”. Była czarna jak węgiel. Taki to mega

Kuchnia Łukasza
Wieprzowina na świąteczny obiad 146

Schab faszerowany podgrzybkami 9. Schab pieczony w niskiej temperaturze 10. Schab faszerowany jajecznicą 11. Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 12. Schab faszerowany cukinią 13. Najlepszy schab z grilla 14. Stripsy ze schabu 15. Schab duszony 16. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami 17. Schab pieczony faszerowany warzywami 18. Karkówka zapiekana z serem i cebulą. Karczek pod pierzynką. 19. Karkówka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biała kiełbasa pieczona w piwie 240

czasie wyciągamy formę z piekarnika, ściągamy folię i odłożoną marynatą smarujemy wierzch kiełbasek. Wstawiamy na 15 minut do zarumienienia. Jeśli kiełbaski słabo się rumienią, włączamy na chwilę opcję grill i pilnujemy, żeby się za bardzo nie spaliły.   Gotowe kiełbasy podajemy gorące, z kilkoma gałązkami świeżego tymianku dla aromatu oraz ulubionymi dodatkami – musztardą, tłuczonymi ziemniakami lub pieczywem.   Powrót

Smaczna Strona
Si, pero no. 106

polska i włoska, taka jak u mojej mamy, gotowana z sercem i zawsze ze świeżych składników. Myślę, że to po mamie mam pasję do gotowania. Faszerowane warzywa, dania z grilla, makarony to to, co lubię najbardziej. 2. Najdziwniejszy, najgłupszy trend praktykuję właściwie sama ponieważ uwielbiam jeść frytki z lodami, co często spotyka się ze zdziwieniem osób, którym o tym mówię

Gotuj po hiszpańsku
Baron de Ley, 3- Vinas Blanco Reseva, 2015 143

mnie wino to prosi się o dobre jedzenie. Będzie idealne do grillowanych ryb i owoców morza pod różną postacią, jednak najbardziej widzę je do krewetek black tiger z grilla z jakimś lekkim maślanym sosem lub FASZEROWANYCH KALMARÓW . Ode mnie: wino bardzo eleganckie, dosyć poważne i zobowiązujące. Nadające się na popołudniowe koktajle i okazje wymagające specjalnej oprawy. Wino to miałam okazję

Kate's Kitchen
Moje ulubione polskie wina musujące 159

sobie coś zdecydowanie więcej niż tylko sztampowe: „fajny musiak na upalny wieczór”. To wino prosi się o kompana w postaci posiłku. Faktycznie latem mogą to być potrawy z grilla, a zimą z kolei bardzo wyraźnie widzę je w towarzystwie np. kociołka gulaszowego (z jagnięciną) z ognia. Albo do palonego bakłażana z orzechami. Kępa Wiślicka, Brut 2015 Odmiana: 70% Seyval Blanc

Kate's Kitchen