gotowany sernik - 3666 przepisów (strona:207/245)

Jagielniczek jogurtowy z ananasem 152

Znowu kombinuję jaką słodkość mogłabym zjeść, musi być zdrowo, smacznie i bez cukru Takie desery jak ten to ja mogę w sumie jeść codziennie! Delikatny, zdrowy

Mój pomysł na
Pomidorówka naszej babci – zupa pomidorowa inaczej 126

Któż z nas nie zajada się przepyszną zupą pomidorową. Ta powszechnie znana zupa jest nie tylko przepyszna, lecz także bardzo zdrowa. Można ją przyrządzić na wiele

sierotka maRysia w kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z MUSEM MALINOWYM – bez pieczenia! 110

Nie wiem jak Wy, ale ja już czuję ta zbliżającą się wielkimi krokami jesień za oknem! A co za tym idzie i na blogu zacznie gościć

Ostra na Słodko
Sernik smak raju - czyli pod kokosem 193

wszystko pięknie się zgrało i wyszło coś wyjątkowego. Nie jest to sernik kokosowy, czy sernik z pianka kokosową, a z wilgotną masą kokosową zapieczoną na wierzchu. Sam sernik jest bardziej zwarty i zbity,  w smaku nieco przypomina masę z kołacza śląskiego, nie wyrasta jak szalony i nie pęka, jest płaski jak deska(...)podpieczony spód i piec 50 min w temperaturze 180 st. Masa kokosowa: Masło rozpuścić w rondelku, dodać 5 łyżek cukru, 5 łyżki mleka, kokos i cały czas mieszając, gotować do czasu rozpuszczenia cukru. Przestudzić. Najlepiej pod koniec czasu pieczenia masy serowej (ok. 5 min wcześniej) białka ubić na sztywną pianę, dodawać po jednej łyżce pozostałego cukru (5 łyżek). Powstałą masę

My sweet a life
Papanasi czyli serowe pączki z Rumunii 96

ciepłe. Są wtedy najpyszniejsze. Bardzo polecam! PAPANASI SEROWE PĄCZKI Z RUMUNII - PRZEPIS Składniki  - wyszło mi 15 sztuk 250 g rozdrobnionego twarogu lub ricotty lub zmielonego twarogu jak na serniki - użyłam ricotty 1 jajko 1 żółtko 150 - 250 g mąki pszennej + do podsypywania (użyłam mąki orkiszowej, tortowej) skórka otarta z 1 cytryny (najlepiej niewoskowanej) 1 łyżka soku z cytryny(...)przykryć małą usmażoną kuleczką, posypać cukrem pudrem i podawać. Pyszne. Smacznego! Rumuńskie pączki piekli: Ania Sapieżyńska na  FB Moje Małe Czarowanie Kolorowy talerz Małe kulinaria Ala piecze i gotuje Stare Gary

Stare Gary
Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym 112

Po krótkiej przerwie zapraszam po przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche

moj przepis na
Tarta z jarmużem, pieczonymi burakami i sosem beszamelowym 170

Po krótkiej przerwie zapraszam po przepis na pyszną, bardzo kaloryczną tartę. Inspiracja blog Kwestia Smaku. Składniki na formę o średnicy 24 cm : Składniki na ciasto kruche

moj przepis na
Truskawkowy tort falbankowy 190

mojprzepisna.pl | Truskawkowy tort falbankowy Tort niespodzianka przygotowany dla mojej koleżanki, a właściwie dla jej męża z okazji urodzin. Torcik lekki, owocowy, na jasnym biszkopcie, z frużeliną

moj przepis na
Paleo ciasto dyniowe z polewą “sernikową” 96

ogóle nabiału. Sernik natomiast to jedno z moich ulubionych ciast. To znaczy kiedyś było ulubione. Teraz muszę natomiast kombinować, jak zrobić coś na kształt sernika, żeby zaspokoić zapotrzebowanie na ten smak, a jednocześnie pozostać wierna wytycznym diety. W ten sposób powstał właśnie pomysł na sernik z kalafiora. Oczywiście też podpatrzony na jakimś blogu… Że niby kalafior(...)ciasta??!! Idea kalafiora w ciastach zakiełkowała mocno w moim umyśle i szybko przystąpiłam wtedy do jej wypróbowania. W związku z tym był już kiedyś a’la sernik z polewą czekoladową, tarta z owocami z masą a’la serową, a także brownie- wszystkie z użyciem kalafiora. Muszę przyznać, że efekty były wyśmienite. Co prawda wytrawne kubki smakowe

Modern Cave Girl
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 187

mojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające

moj przepis na
Makaroniki z kremem porzeczkowym 135

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 180

Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami ( ależ ten czas leci! ). Mam nadzieje, ze przepisy z bloga zagoszczą na Waszych stołach ( czekam jak zawsze na Wasze zdjęcia! ). Świąteczne baby , mazurki, pyszne serniki , makowce i wiele innych ciast w te szczególne dni będzie zachwycać rodziny, najbliższych, przyjaciół. Dzisiaj, zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na pyszne brzoskwiniowe ciasto(...)wyłożonej papierem ok. 25 minut w 180C. Po upieczeniu w razie potrzeby delikatnie ścinamy, nasączamy ciepłą wodą z sokiem cytrynowym. KREM BUDYNIOWY: Z całości mleka odlewamy pół szklanki, resztę gotujemy. W odlanym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy na gorące mleko, dodajemy miód i na wolnym ogniu cały czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Całkowicie studzimy. Kasię ucieramy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Czekoladowe muffiny z mini serniczkami 197

halloweenowy wzór);)  Czekoladowe muffiny z serowym wnętrzem komponują się idealnie. Muffinka jest bardzo aromatyczna, mocno czekoladowa i wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko.  Serdecznie(...)białka 3/4 szklanki cukru  szczypta soli 230 gramów masła Wykonanie: Białka, cukier i sól przełożyć do miski, umieścić je w kąpieli wodnej (tzn miskę układamy na garnku z gotującą się wodą, jednak miska nie może stykać się z taflą wody) i cały czas mieszać, do momentu, aż cukier się rozpuści (najlepiej wziąć troszkę między palce i sprawdzić czy kryształki

Krakowskie smaki Ani
Ekspresowa Karpatka 121

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Ekspresowa Karpatka 175

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova 114

Eton mess - który, swoją drogą, muszę w końcu kiedyś przygotować.Tym razem chodziłam po domu szukając czegoś słodkiego i zastanawiając się, jak zużyć ostatni już chyba rabarbar. Znalazłam cudny sernik, i niemal już zabrałam się za przygotowania, kiedy w oczy wpadły mi białka, które skryły się w kącie lodówki. Ha! No oczywiście, że będzie beza... Przed oczami bowiem stanął(...)talerz.Cukier wsypać do garnka, dodać wodę i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier zacznie się karmelizować. Rabarbar pokroić na kawałki o długośći 5 cm, dodać do karmelu. Gotować, aż rabarbar zmięknie. Zdjąć z ognia, odcedzić. Truskawki odszypułkować, przekroić na pół, dodać do gorącego syropu, wymieszać, odstawić.Kremówkę ubić na sztwyną masę z cukrem pudrem i wanilią. Wyłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania